Eerste afdelingstitel voor Mick de Vette en Tanya Misconi

Mick de Vette en Tanya Misconi zijn de nieuwe afdelingskampioenen bij de jeugd. Hoewel beide Hilversum-spelers vooraf favoriet waren, is het voor hen de eerste keer dat ze de grote wisselbeker mee naar huis mogen nemen.  Mick is de opvolger van Lars de Visser, die senior is geworden. Tanya onttroonde haar teamgenoot Anouk van den Boom, die dit jaar genoegen moet nemen met de tweede prijs.     

Bij de jongens was het krachtsverschil tussen eerste divisiespeler Mick de Vette en de rest van de deelnemersveld eenvoudig te groot om er een spannende finale van te maken. Kadet Koen Houtgast deed wat hij kon, maar zijn tegenstander bleek al snel een maatje te groot. Met 11-4, 11-4, 11-6 deed Mick alsnog wat hem een jaar geleden niet lukte: zijn eerste afdelingstitel veroveren.

Verliezend finalist Koen (Shot) had kort daarvoor het publiek in vervoering gebracht met oogstrelend tafeltennis in een even spannend als hoogstaand duel tegen pupil Teun Salentijn (Rega). De twee tafeltennistalenten van Midden scoorden er lustig op los. Koen bleek in de vijfde game de langste adem te hebben: 11-9, 9-11, 11-9, 8-11 en 11-4. In de andere halve finale was Jurre de Bree (TTVN) kansloos tegen Mick de Vette (11-5, 11-6, 11-0).

Spannend was ook de kadettenfinale tussen Luuk Houtgast (Shot) en Mate Molnar (Hilversum). Ook hier moest de vijfde game de beslissing brengen, nadat Mate in de vierde matchpoints had laten liggen. In de vijfde game kwam hij er niet meer aan te pas: 3-11, 11-7, 9-11, 15-13 en 11-6. Luuk won, met aan zijn zijde Mick de Vette, volgens verwachting de dubbeltitel. In de finale werden Jurre de Bree (TTVN) en Pieter Bakers (VTV) verslagen.     

Bij de meisjes werd een vijfkamp gespeeld met maar liefst 5 A-speelsters. Daarin liet eerstejaars kadet Tanya Misconi zien dat ze haar spelniveau dit seizoen flink heeft weten te verbeteren en moeilijk te kloppen is in de rally’s. Waar Tanya vorig jaar in de halve finale nog verloor van Anouk van den Boom, waren de rollen dit jaar omgedraaid. Daarmee maakt Tanya een ijzersterke start van het nieuwe jaar. Twee weken geleden werd ze clubkampioen jeugd van Hilversum.      

Tanya werd twee weken geleden al clubkampioen . FOTO: BOB MEEWIS

Met 91 deelnemers was ook de derde dag van de AK zeer goed bezet. De grote belangstelling voor de Afdelingskampioenschappen (zowel jeugd als ssenioren) is een flinke opsteker voor TTV Hilversum en de Afdeling Midden. Na 10 uur tafeltennis op 22 tafels konden om 19.15 uur de prijzen worden uitgereikt en de traditionele groepsfoto van de prijswinnaars worden gemaakt. 

De (meeste) prijswinnaars van de AK hogere jeugd. Winnares Tanya Misconi ontbreekt op de foto.

Winnaars AK Midden 2020 Hogere Jeugd

Jeugd 1

1 Mick De Vette (TTVHilversum)

2 Koen Houtgast (Shot)

Jeugd 2

1 Bjarne Olofsen (TTV Hilversum)

2 Mike Van De Hoek (TTV Hilversum)

Jeugd 3

1 Sam Groenewoud (SVO/SVE)

2 Dick Schram (Bijmaat)

Dubbel 1

1 Luuk Houtgast – Mick De Vette (Shot / TTVHilversum)

2 Jurre De Bree – Pieter Bakers (TTVN/VTV)

Dubbel 2

1 Glenn Breeschooten – Jasper van Doorn (Shot)

2 Joshua Sweerts – Koen Labrie (UTTC/VTV)

Dubbel 3

1 David Pronk – Jelle Breeuwsma (TTVN)

2 Dylan Berlingen – Luca Berlingen (TTV Hilversum)

Meisjes 1

1 Tanya Misconi (TTV Hilversum)

2 Anouk Van Den Boom (Hoogland)

Meisjes 2

1 Helia Verkerk (Gispen)

2 Melanie Strookman (TTVN)

Meisjes Welpen

1 Melanie Strookman (TTVN)

2 Marlieke De Gier (Shot)

Welpen 1

1 Jan Chen (TTV Hilversum)

2 Kevin Ahlers (Shot)

Pupillen 1

1 Teun Salentijn (REGA)

2 Koen Houtgast (Shot)

Pupillen 2

1 Thomas Marres (Over t Net)

2 Vincent Hoogland (TTV Hilversum)

Kadetten 1

1 Luuk Houtgast (Shot)

2 Mate Molnar (TTV Hilversum)

Kadetten 2

1 Jelle Breeuwsma (TTVN)

2 Coen Asselt (WIK)

Junioren 1

1 Mick De Vette (TTV Hilversum)

2 Mees Kofman (TTV Hilversum)

Junioren 2

1 Bjarne Olofsen (TTV Hilversum)

2 Koen Labrie (VTV)

 De goed gevulde prijzentafel bij de AK hogere jeugd.