Para-tafeltennis

De afgelopen jaren wordt er door alle vrijwilligers hard gewerkt om de vereniging en het clubgebouw aan te passen en zo nodig te vernieuwen en de sport verder door te ontwikkelen. Vele zaken zijn duidelijk zichtbaar zoals de vernieuwing van de bar, de aanpassingen van de website en de aankoop van 10 nieuwe tafeltennistafels. Ook buiten te zicht van de reguliere spelers gebeurt er veel om de kwaliteit van de vereniging te waarborgen en eventueel uit te breiden. De trainers doen er alles aan om de trainingen voor alle groepen leuk, leerzaam en aantrekkelijk zijn. Het bestuur doet er alles aan om de vereniging gezond te houden. De technische commissie zorgt voor al het materiaal. De bar moet worden bemand en vrijwilligers moeten hierop worden ingewerkt.

Kortom TTV Hilversum is iedere dag volop in beweging en gaat het aantal soorten trainingen uitbreiden.

TTV Hilversum gaat de weg bewandelen van het Para-tafeltennis!

Bij het verder uitbreiden van de trainingen is er vorig jaar (2022) een werkgroep vrijwilligers in het leven geroepen om het para-tafeltennissen in Hilversum een serieuze kick off te geven. Hierbij konden ze gebruik maken van alle kennis die op dit gebied aanwezig is bij de NTTB en de werkgroep is in samenspraak met de NTTB een plan van aanpak gaan schrijven. Er werd onderzocht wat er al op het gebied van para-tafeltennis in de regio wordt aangeboden en waar behoefte aan is. Het Sportservicebureau ’t Gooi en Omstreken en Aangepast Sporten konden hierover informatie verstrekken. Inmiddels ligt er een gedegen plan voor de feestelijke kick off op 11 juni a.s. en het vervolg met de wekelijkse trainingen.

Trots kunnen we melden als werkgroep dat een trainer die de para-trainingen kan gaan geven is gevonden in speelster en gediplomeerd trainster Anniek Jansen.

Om de kick off maar ook het para-tafeltennis wat meer op de kaart te zetten moesten er rolstoeltafels aanwezig zijn en verder ook sets om schuiftafeltennis en sportrolstoelen om  te kunnen spelen. Voor de leen-sportrolstoelen kunnen we een beroep doen op Sportcentrum Papendal en voor de kinderrolstoel Aangepast Sporten. Waarvoor wederom onze hartelijke dank. Tijdens de kick off en de trainingen kunnen zo de lopende spelers, de rolstoelgebruikers en de schuiftafeltennissers worden bediend. Alle takken van para-tafeltennis zijn op de kick off op 11 juni a.s. te zien en te beoefenen door geïnteresseerden. Anniek zal tijdens de kick off worden bijgestaan door de heer Matthias Dul. Ook is de werkgroep druk bezig met het vragen van een aantal vooraanstaande para-spelers voor de nodige demonstraties.

Geen feestje zonder feestgangers dus wij gingen op zoek naar deelnemers voor de kick off  binnen de doelgroep zoals wij die in samenspraak met het bestuur en de NTTB hebben gesteld; te weten sporters met lichamelijk beperkingen en van alle leeftijden. Leden van de werkgroep gingen binnen hun contacten aan de slag. Zorginstellingen van Amaris zijn onder andere  geïnformeerd over de kick off en de mogelijkheden tot para-tafeltennis binnen TTV Hilversum. Ook is het Parkinson Café en Revalidatiecentrum Merem bezocht en geïnformeerd. Door de flyers  zijn er fysiotherapeuten in de regio maar ook diverse afdelingen binnen TerGooi Ziekenhuizen op de hoogte gesteld. Op deze manier hoopt de werkgroep de doelgroep op diverse manieren te bereiken.

Flyer Para-Tafeltennis

Momenteel is de werkgroep nog op zoek naar sponsoren om ook in de toekomst de afdeling para-tafeltennis een actieve en gezonde afdeling te laten zijn binnen TTV Hilversum en een afdeling die zich kan doorontwikkelen. Weet u nog een dynamisch bedrijf dat zich wil inzetten voor deze diverse boeiende tak van tafeltennis en dit wil omzetten in de vorm van het sponsoren van materiaal of een reclamebord in de zaal? Voor tips e/o aanmelden kunt ons bereiken op paratafeltennis@ttvhilversum.nl

Natuurlijk worden alle sponsoren eervol genoemd op het beeldscherm bij binnenkomst op de vereniging! Het plaatsen van een beachvlag of iets anders qua promotiemateriaal voor blijk van uw bijdrage is altijd bespreekbaar.

De Kick off TTV Hilversum Para-tafeltennis is een feestelijk evenement op zondag 11 juni a.s. van 11.00 uur tot 14.00 uur op onze eigen vereniging.

Ons adres: Vaartweg 52 in Hilversum, ingang naast de school en doorrijden naar het gebouw achteraan.

Er worden demonstratiewedstrijden gespeeld, de koffie met versnapering staat klaar vanaf 10 uur en ook is er gelegenheid om zelf te ervaren of para-tafeltennis en welke vorm voor jou haalbaar is. Sportrolstoelen zijn er te leen, omdat de ervaring leert dat niet iedereen een sportrolstoel tot zijn beschikking heeft. Iedereen is welkom! Er is voor geïnteresseerden in para-tafeltennis en/of para-sporten een goodiebag aanwezig.  En de eerste bal wordt geslagen door de wethouder van sport van de Gemeente Hilversum,  Karin van Hunnik.

Indien u nog vragen of op e/o aanmerkingen heeft kunt u ons bereiken op: paratafeltennis@ttvhilversum.nl

Ingang vanaf de Vaartweg
Inrit langs het Gemeentelijk Gymnasium
Inrit langs het Gemeentelijk Gymnasium
Parkeerterrein TTV Hilversum
Parkeerterrein TTV Hilversum
Menu