Derde Super Saturday met topduels in ere- en eerste divisie

Nadat de landelijke competitie een maand heeft stil gelegen, staan er nu in acht dagen twee Super Saturday’s op het programma. Komende zaterdag, 7 maart, is er een programma om van te watertanden. Heren 1 speelt de eredivisietopper tegen Smash’70, waarbij grote belangen op het spel staan. Datzelfde geldt voor team 2 in de streekderby met SVE. Tafeltennis van de bovenste plank dus, dat je niet mag missen.

Ook de andere landelijke teams komen in actie. Alle wedstrijden beginnen om 16 uur. Het barteam heeft zich eveneens verheugd op deze dag en hoopt weer een mooie omzet te draaien, mede dank zij de maaltijdschotels die tijdens Super Saturday gretig aftrek vinden bij de bezoekers.  Tafeltennisliefhebbers: zet ook de derde Super Saturday, zaterdag 14 maart, alvast in je agenda.   

Eredivisie, 16 uur: ProActief Tafeltennis Hilversum 1 –  Smash’70

Teamselectie: Lauric Jean, Haiqal Ashraf, Martin Khatchanov, Nolan Schultz, Patrick Oeij, Cosmin Stan, Wai-Lung Chung, Coach: Bert Olofsen.

Het gaat er om spannen voor ons eerste herenteam in de eredivisie. Het goede nieuws is dat heren 1 zaterdag op volle oorlogssterkte kan aantreden in het duel met regerend landskampioen Smash’70 uit Hattem. Lauric Jean, Martin Khatchanov en Ashraf Haiqal zullen in dit cruciale duel moeten laten zien ze waard zijn. Ook Smash zal vermoedelijk in de sterkst denkbare opstelling achter tafel komen met Barry Weijers, Koen Hageraats en Martijn de Vries. Inzet is een goede klassering voor de halve finale van de strijd om de landstitel. Deze play-offs worden in april afgewerkt. Het belooft een topduel te worden met alles erop en eraan. En hopelijk kan het thuispubliek genieten van oogstrelend tafeltennis.   

Ook deze keer speelt Hilversum met ‘multibal’, waarbij na iedere rally een nieuwe bal wordt overhandigd aan de serverende speler. Onze eigen Judit Csontos zal ook nu weer de assistent scheidsrechter zijn. Twee jeugdleden van Hilversum zijn de court assistents.

Eerste divisie, poule B, 16 uur: Hilversum 2 – SVE 1

Teamselectie:  Arnoud Meijer, Mick de Vette, Lars de Visser, Gamal de Groot.

     Ook de ontmoeting tussen Hilversum 2 en SVE 1 in de eerste divisie is een duel om eens goed voor te gaan zitten. Beide teams strijden voor handhaving in de eerste divisie en staan met 14 punten uit 3 duel broederlijk naast elkaar op een gedeelde vierde plek. Een duel ook waar behalve het resultaat ook prestige op het spel staat. Jelle Goossens en Wouter van der Mark hebben jarenlang voor Hilversum gespeeld en zijn zaterdag de tegenstander. Ook John van Spengen, vorig jaar nog afdelingskampioen van Midden en Quinten van Dissel zijn bekende gezichten bij de Utrechters, die  net als hun Hilversumse concurrenten gebrand zijn op de overwinning.      

Tweede divisie, poule A, 16 uur: Hilversum 3 –  Kluis 1

Teamselectie: Hans den Blanken, Tali Cohen, Yoeke Gunsing, Donald Hessing

In de tweede divisie A zijn zeven teams ingedeeld en neemt Hilversum een bescheiden vijfde plek in met 11 punten uit twee duels. De stand is echter vertekend, omdat Hilversum een wedstrijd minder heeft gespeeld. Met een forse overwinning op rode lantaarndrager Kluis zou Hilversum in één klap naar de tweede of derde plek klimmen. Doel van team 2 is om na een halve competitie bij de eerste vier te eindigen. Dan is handhaving verzekerd. Daarna volgen nog drie onderlinge duels tussen de beste teams. Bij de gasten uit Geleen, die dus stijf onderaan staan, is routinier Addy Snijders de onbetwiste kopman.   

Derde divisie, poule C, 16 uur : Hilversum 4 –  Pecos 3

Teamselectie: Tjarko Bosma, Pieter Salentijn, Djermo Roest, Marcel Hofman

Team 4 moet zaterdag flink aan de bak. Wat heet! Je zou deze mannen toch niet direct een degradatieteam willen noemen. Feit is dat Pieter Salentijn en zijn makkers onderaan staan met een schamele 10 punten uit drie duels. En dan komt ook nog eens de koploper op bezoek. Pecos 3 heeft in de personen van Ted van de Berg en Ronald Rijsdorp twee ex-eredivisiespelers in de gelederen en is torenhoog favoriet. Hilversum zal dit seizoen alles op alles moeten zetten om haar plek in het landelijk te behouden.    

Dames tweede divisie, 16 uur: Hilversum 1 – Buitenpost 1

TTV-Hilversum-Dames-1
TTV-Hilversum-Dames-1

Teamselectie: Sanne Briefjes, Angelique van den Bosch. , Anne Hoogeveen, Iris de Bie, Chanel Verschoor, Niral Gupta, Neha Gupta, Rosa Bosselaar.

De hoop van de meiden van Hilversum op een snelle terugkeer in de 1e divisie is dit voorjaar in de koelkast gezet. Na de forse nederlaag tegen Tempo-Team gaat het team zich noodgedwongen richten op handhaving in de 2e divisie. Daartoe moeten de komende twee thuiswedstrijden met forse cijfers worden gewonnen. Allereerst komt zaterdag het Friese Buitenpost op bezoek. Dit team staat met 8 punten op de vijfde plaats, 4 punten achter Hilversum. Deze 8 punten zijn behaald in de uitwedstrijd tegen VVV en werd gevolgd door 2 nederlagen met maximale cijfers tegen achtereenvolgens Tempo-Team en Taverzo.

Voor Hilversum is het zaak om door een grote overwinning ruim afstand te nemen van dit team om zo zich al vroegtijdig redelijk in veiligheid te spelen. Hoewel Buitenpost twee heel dikke nederlagen heeft geleden, waarschuwt coach Lex Bruijn voor onderschatting. De speelsters van zowel Tempo-Team als Taverzo wisten te vertellen dat het niet zo makkelijk ging als de uitslagen doen vermoeden, dus de meiden moeten wel scherp zijn zaterdag. Dan moet een ruime uitslag mogelijk zijn.