Clubtitel Arnoud Meijer, Pieter Salentijn verrast

Op zondag 5 januari vonden de Clubkampioenschappen voor senioren plaats. Zo’n 50 deelnemers hadden zich aangemeld voor het jaarlijkse onderlinge clubfeestje. De titel ging dit jaar naar Arnoud Meijer. Hij nam de wisselbeker over van Marcel Hofman. Pieter Salentijn zorgde voor de grootste verrassing van het toernooi door als ongeplaatste speler door te stomen naar de finale.

Salentijn zette de krachtsverhoudingen in de poulefase al op scherp door titelhouder en teamgenoot Marcel Hofman te verslaan. Laatstgenoemde verloor vervolgens in een hoogstaand duel nipt van Arnoud Meijer en was daardoor vroegtijdig uitgeschakeld. Pieter Salentijn daartegen had de smaak van de overwinning te pakken en rees met zijn onorthodoxe, onbevangen spel achtereenvolgens Hans den Blanken (3-0) en Joris Gieskens (3-2) aan de zegekar.

Het lot was Meijer dit jaar gunstig gezind. Na een bye in de kwartfinale won hij in de halve eindstrijd met 3-0 van Donald Hessing, die op zijn beurt de licht geblesseerde Mick de Vette had verslagen. In de finale bood Pieter Salentijn knap tegenstand aan zijn sterker geachte tegenstrever. Uiteindelijk capituleerde hij in de vijfde game.

Samen met teamgenoot Mick de Vette werd Arnoud Meijer ook kampioen in de dubbelspel.  Enkelklasse 2 ging verrassend naar junior Bente Beek, die achtereenvolgens Ton Westra Hoekzema en noppenspecialist Hans Hermsen wist te kloppen. Remco Bartelink troefde in Enkelklasse 3 medefinalist Stefan van Dinther af.                  

Rond het middaguur gingen alle deelnemers aan tafel voor een gezamenlijke lunch. Aan het eind van de middag konden de prijzen worden uitgereikt. Al met al een geslaagd evenement, waarbij de meeste deelnemers met een goed gevoel huiswaarts keerden.     

Prijswinnaars clubkampioenschappen:

Verzamelklassen enkel:

1e prijs Enkelklasse 1:     Arnoud Meijer

2e prijs Enkelklasse 1:     Pieter Salentijn

1e prijs Enkelklasse 2:     Bente Beek

2e prijs Enkelklasse 2:    Hans Hermsen

1e prijs Enkelklasse 3:     Remco Bartelink

2e prijs Enkelklasse 3:     Stefan van Dinther

Dubbelklassen

1e prijs Dubbelklasse 1: Arnoud Meijer / Mick de Vette

2e prijs Dubbelklasse 1: André Louwen / Eugène Staffhorst        

1e prijs Dubbelklasse 2: Ed Stevens / George Scheffer

2e prijs Dubbelklasse 2: Ronald Lammertse / Wouter Popta