Verslaggeving senioren laatste competitiewedstrijd

Soms met de hakken over de sloot, soms niet…

 

Hilversum 15 – Almeerspin: 2-8
Kees van Doorn 1, Jessie Hillebrand 0, Jasper Diekerhof 0 en de dubbel

Hilversum 15 speelde op dinsdag 26 november de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Almeerspin 6. De wedstrijd was een paar dagen naar voren gehaald dit op verzoek van Hilversum 15. Voor beide teams stond er niks meer op het spel, Hilversum 15 zal in de voorjaarscompetitie sinds 2011 weer uitkomen in de 4e klasse. Almeerspin stond stevig op de 3e plaats en die zouden ze naar later blijkt ook vasthouden.

Over deze avond kunnen wij verder kort zijn, de motivatiedrift in dit team was volledig weg. Onderling werd een half uur voor de wedstrijd gepeild of de heren en dame er een beetje zin in hadden deze avond. Het positivisme van het team was ver te zoeken op deze ongewone avond voor een thuiswedstrijd. Zo gingen de dame en heren ook de wedstrijd in en binnen een mum van tijd stond er al een 0-3 achterstand op het bord.

Na de 0-3 begon Hilversum toch wat meer van zich af te bijten, de motivatie en focus kwam weer stukje bij beetje terug. Dit werd in het dubbel beloond met een winstpartij voor Hilversum. In de enkels wilde het nog niet zo vlotten, Jasper en Jessie wisten helaas geen partij te winnen. Kees zorgde nog wel voor een puntje en zo was het seizoen in de 3e klasse C voorbij. Kees, Johan, Jessie en Jasper zullen af dalen naar de 4e klasse, echter gaat Jessie het team verlaten. Kees, Johan en Jasper bedanken Jessie en wensen haar succes met haar verdere tafeltennis avonturen toe. Hierbij wil Hilversum 15 ook LTTC feliciteren met het behalen van het kampioenschap.

 

De Vaart 3 – Hilversum 24:  7-3
Jurgen 2, Chris 1, Simon 0

Tijdens de rust week werd duidelijk dat Jan niet kon spelen vanwege een rugblessure en wist Jurgen nog niet of hij de vacante plek kon opvullen. Druk aan het zoeken geslagen naar een invaller bleek 2 dagen voor de laatste speeldag dat Jurgen kon meespelen. Dat zou een gouden zet blijken, want mede dankzij Jurgen wist Hilversum 24 zich te handhaven.

Chris mocht de eerste wedstrijd aanvangen tegen een nog onbekende tegenstander. Een materiaalspeler (antispin) met vaste hand wist van Chris te winnen door goed te draaien met het batje. Ondanks goede tips van Jurgen lukte het net niet om genoeg grip te krijgen op het verstorende spel door het materiaal. Jurgen pakte vervolgens snel het eerste punt binnen waarna er wat rust kwam binnen het team. Echter had de tegenstander daar anders over gedacht. Simon verloor 2 partijen (toch wel close vaak) zijn eerste 2 wedstrijden, de dubbel ging verloren en Chris kwam erachter dat het gehele team met antispin speelde en verloor ook zijn 2e wedstrijd (misschien toch eens trainen tegen materiaalspelers). Hierdoor kwam de tussenstand op 5-1 voor De Vaart die ondertussen bloed begon te ruiken.

Aangezien de wedstrijden 4 of 5 sets nodig hadden, ging de avond niet zo snel. Dit terwijl de zaal bij De Vaart om 23:30 afgesloten wordt. De laatste wedstrijden werden daardoor op 2 tafels tegelijk gespeeld. Jurgen en Simon begonnen tegelijk en leken beiden op een overwinning af te stevenen. Simon lukte dit echter net niet, maar Jurgen wist het tweede punt binnen te halen. Tussenstand 6-2.

Erop of er onder. Jurgen en Chris mochten hun laatste wedstrijd spelen. Wat voor beiden goed begon gezien al snel de eerste set door beiden gewonnen werd. Chris was dat antispin ondertussen zat en besloot dat het dat feit maar gewoon ging negeren door voor de aanval te kiezen. Dat sloeg gelukkig aan omdat Jurgen zijn nemesis van de avond gevonden had. Met de hakken over de sloot is Hilversum 24 dan ook heel erg blij met deze handhaving.

Jurgen Mulder in actie

 

Hilversum 26 – Bijmaat 11:  7-3
Janneke 3, Toni 3 en Yvette 0 en de dubbel

Alweer de laatste voor dit seizoen dus ook een laatste verslag van de wedstrijd en een kleine terugblik. Uit was dit een mooie uitslag voor ons, we gingen toen naar huis met een 9 – 1 winst.

De officiële opstelling voor vanavond zou zijn: Marius, Toni en Yvette, met een vijfmansteam moet dat goed bijgehouden worden zodat een ieder evenveel speeltijd krijgt. Maar Marius had al een zeer vroeg dienst op zaterdag en vandaar dat in zijn plaats Janneke aan de opstelling is toegevoegd.

Toni is degene die start vandaag met weer veel lol en humor haalt hij de eerste wedstrijd binnen, Yvette doet haar uiterste best, ook al heeft ze die middag klachten aan haar pols gekregen waar ze nog voor naar het UMC in Utrecht voor behandeling is geweest maar waar helaas haar arts een spoedgeval moest behandelen. Met extra sporttape en wat extra pijnstilling gaat zij er toch goed voor, helaas kan zij de wedstrijd niet binnenhalen. Janneke haalt de derde wel binnen, rand net het direct uitschakelen van de tegenstander alles haalt ze uit de kast, maar ook haar tegenstander Pieter gaat voor rand net en direct uitschakelen van de tegenstander. Veel lachsalvo’s geeft dit als gevolg. En dan het dubbel, 2-0 komen Toni en Janneke achter, wat een dramatische start, en wat een raar spel tot bijna slecht spel. Dat lieten ze toch niet op zich zitten met 3-2 haalden zij het dubbel binnen. Vooral met veel melige opmerkingen en rand en netballen werd de wedstrijd doorspekt.

Toni haalde zijn 2 andere wedstrijden keurig binnen, Yvette sleepte er bij één wedstrijd wel een vijf gamer uit, maar kon helaas geen wedstrijd op haar naam schrijven. Janneke haalde ook haar 2 laatste wedstrijden binnen, waarvan één niet makkelijk, deze man was erg vooruit gegaan, thuis had hij totaal geen kans, maar petje af, hij wist haar nu op een vier gamer te krijgen. Uiteindelijk winnen we 7-3, maar vooral de gezelligheid en grote lol gaven deze avond een leuke draai. De derde helft bij Hilversum was weer erg gezellig, team 13 dat kampioen is geworden, en team 24 die zich wist te handhaven in de vijfde klasse met een verlies van 7-3 tegen de Vaart, maar dat mocht de pret niet drukken, goed gedaan heren. Huldiging van de kampioenen op 13 december en natuurlijk de clubkampioenschappen voor de lagere senioren daar kijken we nog naar uit. Een ieder die zich weer ingezet heeft voor barbezetting, team indeling, verwerking van de uitslagen en alle andere die een steentje bijdragen bedankt en tot het volgende seizoen hele fijne feestdagen en een goed uiteinde!!

Namens alle spelers van Team 26