Verslag week 3 afdelings senioren

In week 3 werden er veel zwaarbevochten wedstrijden gestreden.

 

Hilversum 15 – Atc Almere 3:  3 – 7
Johan 2, Jessie 1, Jasper 0

Handhaving is wederom het woord voor team 15 dit seizoen, na een lastige start tegen de waarschijnlijke kampioen in poule C van de 3de klasse LTTC1 (2-8) werd er uit gewonnen van Elan met 6 – 4 dankzij 2 prachtige overwinningen van Duco Lieste.

Vandaag de beurt aan Jasper, Jessie en Johan om tegen ATC te laten zien wat ze in huis hebben. Lastige maar zeer gezellige spelers, werd er deze keer al vooraf geborreld. Johan begon de eerste wedstrijd en won de eerste game met uitermate beheerst spel. Was daarna niet tevreden over de 2de game (10 – 8 voor en dan weg geven) dat hij ook de derde game verloor. Gelukkig herpakte hij zich snel en kwam Hilversum op voorsprong die avond. Toen was jessie aan de beurt die zeer sterk speelde tegen Jan-Willem van As (ja wat doet die in de derde klasse hoor ik u denken). Helaas voor Jessie was de tegenstander net te sterk.

Onze eigen trainingstopper Jasper Diekerhof mocht voor het eerst in actie komen dit seizoen. Nog steeds op zoek naar zijn spel tijdens de wedstrijden. Gelukkig werd er na lange tijd weer vuur gezien in de ogen van Jasper die toch echt er voor ging, helaas deze keer nog geen overwinning als resultaat, maar die gaat er zeker komen! Heel knap pakte Jessie een wedstrijd vanavond, met goed doordacht spel en veel plaatsing liet ze zien zeker te kunnen tafeltennissen in de derde klasse. Johan had zijn avond en won er uiteindelijk 2. Geen goede score een 3 – 7 verlies maar de schade blijft beperkt. Handhaving is nog mogelijk, maar er gaat veel duidelijk worden de komende 2 weken. Zet hem op team 15 !

 

Laren 2 – Hilversum 18:  10 – 0
Wietse 0, Jan 0 en (invaller) Jurgen 0

Bij deze wedstrijd was op voorhand al bekend dat de uitslag wel erg vernederend zou kunnen zijn.  De 3 wedstrijden van Wietse: Hoewel de vorm van Wietse nog erg zoek is (of het misschien zo is dat hij zijn draai in de 3e klasse nog moet vinden) verliepen deze wedstrijden nog redelijk met vooral aanvallend spel. Echter de wedstrijden vielen allemaal naar de kant van de tegenstander, ondanks zijn vechtlust wist hij er niks beters van te maken. Vrijdag speelt hij weer tegen de Vaart thuis en  gaat deze week weer eens op zoek naar zijn vorm. Help Wietse deze te vinden… 😉

De 3 wedstrijden van Jan Jansen: ook bij meneer Jansen is het woord vechtlust niet vreemd. Hij gaat altijd voor de winst. Echter wist hij op voorhand al dat hij dit zou verliezen. Erg jammer is het misschien te noemen, vreemd echter niet. De wedstrijd tegen Johan Bakker was wel ludiek te noemen, hij probeerde van alles echter wist Johan alle ballen goed te plaatsen en Jan weg te spelen. De 3 wedstrijden van Jurgen Mulder, onze invaller vanuit de jeugd Hilversum 2, was voor ons de speler van de avond pakte de meeste games: 1 en wist met Jan in de dubbel ook nog een game te pakken. Een gouden invaller te noemen. Echter waren deze 3 heren van Laren toch wat vaster en wat sneller dan Jurgen en ook hij wist helaas geen potje te pakken. Laren bedankt voor de gastvrijheid en tot bij de return.

 

Hilversum 24 – Woerden 8: 5 – 5
Chris 3, Jan 1 en Simon 1

Het zou een zware wedstrijd worden tegen de nummer 2 in de poule en degradant uit de 4e klasse. Zo min mogelijk punten verliezen was het streven en dat is zeker gelukt.

Chris die genoeg herstelt was van een stevige griep wilde maar al te graag de spits afbijten. Met strakk geplaatste schuivers gaf Chris zijn tegenstander Wouter geen kans om in zijn element te komen en haalde dan ook zonder problemen het eerste punt binnen. De vervolgpartij van Simon was tegen de lastige Pieter die op zijn beurt Simon weer weinig kans gaf om in zijn spel te komen. Aan Jan de beurt om weer het team op voorsprong te zetten. En hoe… In 3 korte games wist Jan met harde spinballen zijn tegenstander weg te slaan. Het onervaren dubbel duo van Chris en Simon wist weliswaar nog een game te pakken, maar moest toch een duidelijke winnaar erkennen in Woerden. Tussenstand 2-2.

Zoals de avond begon, met gelijk opgaande scores, zo eindigde de avond ook. Maar zo uitgesproken als de eerste wedstrijden ging het daarna niet meer. Chris had moeite de wedstrijdspanning van zich af te schudden. Hoe makkelijk de games ook gewonnen werden, zo makkelijk gaven de zenuwen ze weg. Uiteindelijk werden zijn laatste 2 wedstrijden in de 5e game met een vloek en een zucht gewonnen door Chris.

Doordat ook Simon knap nog een spannende pot in de 5e set wist te beslissen stond er een gelijkspel op het bord na afloop. Mooi geplaatste spinballen gaven tegenstander Rick net op het cruciale moment het nakijken. Een mooie 5-5 is een score waar het team meer dan tevreden mee is. Wat het bier en de bitterballen dan ook goed deed smaken na afloop.

 

TOVO 4 – Hilversum 26:  6 – 4
Marius 2, Toni 2 en Janneke 0

Maandag 23 september 20.15 uur uit tegen TOVO, we moeten helaas onze stertraining afzeggen voor vandaag. Opstelling team 26: Sterspelers Marius, Toni en Janneke. Eerste teamwedstrijd voor onze Toni.
Het wordt een zeer spannende avond, thrillers allom, 4 gamers, 5 gamers, close calls. Maar Marius en Toni winnen er beide 2!! We moeten helaas, maar toch 4 punten, een verlies neerzetten. 6-4 voor TOVO.
Na de training komen er nog wat mensen aanmoedigen, waaronder onze teammaat Erik. De afterparty is toch weer gezellig, samen met onze tegenstanders nog even nakaarten over de avond en de poule. Er is waarschijnlijk toch nog wat voor ons te halen, de tegenstanders weten het zeker. Het biertje na afloop gaat er goed in en we breken om 00.45 uur op om voor de heren te douchen en de dame springt al op de fiets. Aankomende vrijdag nieuwe kansen, nieuwe ronde. Opstelling wordt nog geheim gehouden, de tegenstander slaapt nooit, troeven van onze kant moeten zo lang mogelijk geheim gehouden worden. Verslag van deze thriller kunt u lezen vanaf maandag 7 oktober op www.ttvhilversum.nl!!!