Prognose seniorenteams voorjaar 2014

En…. Hoe staan de seniorenteams van Hilversum ervoor halverwege de voorjaarscompetitie? Hier lees je de prognose voor de afdelingsteams én uiteraard worden de belangrijkste kandidaten voor de percentagebeker benoemd. De landelijke dames en heren lopen “wat achter” (pas 3 wedstrijden gespeeld), dus die houden de reflectie tegoed.

 

Afdelingsteams
In de 1e klasse speelt Team 7 (met Caspar, Marnix, Martin en Tibout) en staat ruim aan kop in hun poule. Afgelopen seizoen hadden ze het zwaar in de hoofdklasse, maar kunnen dit voorjaar weer kampioen worden. Op de 2e plaats staat VTV waarvan met 7-3 werd gewonnen én er nu al een gat van 6 punten is geslagen.

Team 8 (met Bob, Lex, Mathew en Jan K.) staan op een 5e plaats en draaien wat moeizamer dan in de najaarscompetitie. Het team zal samen met concurrent Effect 1 gaan strijden om de veilige(re) 4e plaats. Ondanks een achterstand van 2 punten op de nummer 4, werd er wel met 7-3 gewonnen.

De 2e klasse herbergt team 9 (met Alex, Niels, Kelly, Dennis en Martijn), dat met 22 punten – samen met Over ’t Net – op een gedeelde 4e/5e plaats staat. Vanwege de achterstand op de nummer 3 maar liefst 8 punten zal men zich tegen Over ’t Net willen revancheren door met een sterkere opstelling aan te treden. Iets meer punten pakken in de 2e competitiehelft en dan zal dit team zich gewoon weer handhaven.

Team 10 (met Clemens, Hans en Ron) staat ook op de 5e plaats. Door enkele vakanties heeft dit team al vier wedstrijden met een invaller moeten spelen. Nu het team weer compleet is zullen er in de 2e competitiehelft fors meer punten gescoord kunnen gaan worden om op een 4e of mogelijk 3e plaats te kunnen eindigen.

In de poule van Team 11 (Ab, Carla, Cees en Ronald), dat was gepromoveerd uit de 3e klasse, staat nu op een 5e plaats en richt zich op handhaving. De achterstand op nummer 4 (SVE) is 2 punten, terwijl de voorsprong op nummer 6 (DOSC) slechts 1 punt bedraagt. Van beide concurrenten werd verloren, dus handhaving wordt geen gemakkelijke opgave.

Team 12 (Johan, Marc, Michel en Patrick) draait vaak bovenin mee in de 3e klasse, maar werd afgelopen seizoen weer eens kampioen en mag het dit seizoen weer in de 2e klasse proberen. Op een laatste plaats en één wedstrijd meer gespeeld dan de nummers 4 en 5 lijkt handhaving een kansloze opgave. Aankomend seizoen gewoon weer bovenin de 3e klasse meedraaien.

De 3e klasse herbergt 4 teams, te beginnen met team 13 (Coen, Ed, George en Rick) dat halverwege de competitie op de 3e plaats staat. Als er geen gekke dingen gebeuren zal dit team zich eenvoudig handhaven en ook op de 3e plaats gaan eindigen.

Team 14 (Guido, Jack, Jos, Sonja en Ton) staat op een knappe 2e plaats. De vermoedelijke kampioen (ZETA) staat maar liefst 11 punten voor en zal het kampioenschap niet meer weggeven. Met de juiste motivatie én trainingsarbeid kan men aankomend seizoen misschien een gooi doen naar het kampioenschap.

Team 15 (bestaande uit Bert, Leander, Robert en Paul) zit in een gelijkwaardige poule waarin de onderlinge verschillen klein zijn. Met 25 punten uit 5 wedstrijden staat dit team op een 4e plaats en is alles nog mogelijk. Van de nummer 1 (Shot) werd met 6-4 gewonnen, terwijl men van degradatiekandidaat Maarssen (nr. 5) met dezelfde cijfers verloor.

Team 16 (met Bert, Han en Wout; Thimera heeft nog niet gespeeld) staat op de laatste plaats. Door de
9 punten achterstand op de nummer 4 is dit team helaas kansloos voor handhaving.

In de 4e klasse spelen 4 teams en kunnen er maar liefst 3 teams kampioen worden. Op de weg terug naar de 3e klasse is Team 17 (met Cees, Jasper, Johan en Wietse) dat samen met TTVN Nieuwegein op een gedeelde eerste plaats staat. In de thuiswedstrijd werd er met 7-3 van Nieuwegein gewonnen, dus lijken de kansen in het voordeel van ons team. VTV, die andere club uit Nieuwegein, moet echter ook niet worden onderschat. Kopman Cees was na 4 wedstrijden nog ongeslagen maar moest tegen VTV toch 2 verliespartijen incasseren. Waarschijnlijk zal het kampioenschap pas op de laatste speeldag worden beslist.

Team 18 (met Duco, Jessie, Oscar en Yury) wordt met vlag en wimpel kampioen. Door overtuigende overwinningen staat dit team al 9 punten voor op achtervolger en nummer 2 HTTC. Wisselvallige omstandigheden/resultaten bij de overige teams zorgden ervoor dat dit team al vroeg kon uitlopen.

Team 19 (met Eric, Frank, Fred en Peter) staan met 33 punten bovenaan. De verschillen in deze poule zijn echter te klein om te kunnen voorspellen of dit team kampioen kan worden. Als er in de tweede competitiehelft tegen concurrenten SHOT en TVS meer punten kunnen worden gescoord, dan is een kampioenschap goed mogelijk.

Team 20 (met Beppie, Coen, Jan en Yvonne) doet het met 20 punten uit 5 wedstrijden nu al een stuk beter dan afgelopen seizoen (25 uit 10). Ondanks de versterking door Jan Jansen staat men op een 5e plaats. De 4 punten achterstand op Over ’t Net zijn te overbruggen waarmee het team zich mogelijk kan handhaven.

In de 5e klasse bevindt zicht allereerst Team 21 (bestaande uit Arnold, Ernst en Harmen; Jeroen heeft nog niet gespeeld). Samen met LTTC hebben zij halverwege 35 punten behaald en zijn hiermee koploper in hun poule. Zowel Arnold, Ernst als Harmen hebben 11 van de 15 gespeelde partijen gewonnen. 2014 wordt voor dit team dan ook het jaar van de terugkeer naar de 4e klasse.

Team 22 (met  Ad, Eleanor, Giliam, Mariëlle en Fred F.) staat halverwege de competitie op een 2e plaats. De achterstand op koploper HTTC bedraagt 5 punten en het kampioenschap lijkt dan ook een zware opgave. Eleanor is er een tijdje tussenuit geweest en moet er weer even in komen. Met de juiste motivatie, training, concentratie en een beetje geluk worden er in de 2e helft meer punten gescoord en laat HTTC misschien nog een steekje vallen.

Team 23 (Chris, Jan, Jürgen en Simon) staat met 21 punten op de 4e plaats en er zijn kansen op de 3e plaats. In het vervolg van de competitie zullen er meer punten gepakt moeten worden om niet op de
5e plaats te eindigen. Tegen de concurrenten ONI, Veenland en degradant Gispen werd gelijkgespeeld, maar men heeft zeker kansen op de eerste langverwachte overwinning in de 5e klasse dit seizoen.

Team 24 (Anita, Hans, Jan S., Jan V. en Kurt) staat op een 5e plaats nadat het team afgelopen seizoen uit de 6e klasse was gepromoveerd. Met een achterstand van 12 punten op de 4e plaats lijkt degradatie voor dit team helaas onontkoombaar.

In de 6e klasse staat Team 25 (met Toni, Erik, Janneke, Marius en Yvette) op de 5e plaats. Dit seizoen lijkt de 5e plaats het hoogst haalbare. Zoals altijd blijft het team optimistisch en is vrijwel iedereen elke maandagavond gemotiveerd aan het trainen.

En tot slot staan de dames en heer van Team 26 (Jean, Coby  Manja én Pieter) op de 4e plaats in de middenmoot.

Samenvattende prognose:
5 Teams staan op promoveren
8 Teams die op een degradatieplaats staan


Kandidaten voor de percentagebeker
Binnen onze vereniging wordt er aan eind van de voor- en najaarscompetitie een wisseltrofee (“percentagebeker”) uitgereikt. Dit wordt de persoon die in de seniorencompetitie het grootste aantal wedstrijden wint, waarbij minstens de helft van de competitiewedstrijden gespeeld dienen te zijn. In de najaarscompetitie werd de percentagebeker gewonnen door de ongeslagen Yury Reijersen. Wouter van der Mark is momenteel de enige nog ongeslagen speler. André, Duco, Jessie en Wouter S. hebben slechts één partij verloren en volgen op de voet.

1.

Wouter van der Mark (5)

100%

2.

Jessie Hillebrand (11)
Duco Lieste (11)

92%

3.

Caspar Veenboer (13)
Marnix Karssenberg (13)
Cees van Doorn (13)
Yury Reijersen (13)

87%

4.

Niels de Boer (10)
Eric Hagen (10)
Fred Fouraschen (10)
Alex Halsema (10)
Wouter Schoeber (5)
André Louwen (5)

83%

Tussen haakjes staat het aantal gewonnen wedstrijden.

geschreven door Duco Lieste namens het Wedstrijdsecretariaat.