Hilversum 23 pakt stevig de leiding in de poule

Terwijl veel andere teams toch hard moeten vechten voor lijfsbehoud.

 

Almeerspin 6 – Hilversum 15:  3 – 7
Kees 2, Jasper 1, Johan 0

Almeerspin de directe concurrent voor team 15 om degradatie te voorkomen. Het  begon met ouderwetse gezelligheid in de auto, lang geleden dat deze drie heren (kees, jasper en johan) samen in een auto zaten. Vandaag wordt er gehoopt op punten, zoals een 5 – 5 uitslag bijvoorbeeld. Kees begon de eerste wedstrijd en zorgde meteen voor het eerste punt. Johan kwam daarna in actie, hij is in vorm en weer 100 % vit. Helaas verloren in 5 games, maar wel een mooie backhand terugspeelbal vanaf (bijna) de tafel naast hem waardoor hij applaus kreeg van de hele zaal.  Jasper begon sterk maar kwam helaas nog te kort op de vroege avond, later had hij een knappe overwinning en pakte zo zijn 2de winstpartij van de competitie! Kees zorgde voor nog 1 punt en johan liet het helaas afweten, zou het zoals Arnoud Meijer concludeerde toch aan de training liggen??? Komende 2 weken mag johan in elk geval lekker uitrusten. Op de helft van de competitie met 16 punten is wel matig, maar vorig jaar 20 punten op de helft en toen had kees elke match meegedaan (2 keer meer dan tot nu toe en goed voor 2 punten per avond). Alles is nog mogelijk maar er moet hard gewerkt worden voor elk punt in de tweede helft van de competitie.

geschreven door: Johan

 

VTV (N) 7 – Hilversum 18: 6-4
Sonja 2, Jos 2, Jan 0

Afgelopen zaterdag speelde het 18e team uit tegen VTV uit Nieuwegein. De herfst is duidelijk aangebroken, na fileleed werd in de duisternis en de stortregen de zaal van VTV bereikt. Scherpte ontbrak bij aanvang in het team van de Hilversummers, wat zich uitte in vele vijfsetters, die ook bijna allemaal verloren gingen. Na vier wedstrijden stond het daardoor reeds 4-0 voor VTV. Na een sterk begin verloor Jos zijn grip op het spel van de onberekenbare en met veel gevoel spelende Frank van der Velde. Sonja was niet opgewassen tegen de lange noppen van Irene Aangeenbrug en Jan kwam te kort op snelheid tegen Laura Daatzelaar. Ook de dubbel van Jos en Sonja was wennen, en weer kwam na 5 sets VTV als sterkste uit de bus. Daarna kwam de omslag. Jos speelde in een wervelende wedstrijd, op het scherpst van de snede, een 2-1 achterstand goed tegen verdedigster Irene. Jan daarentegen kon de lijn naar boven niet doortrekken tegen Frank en verloor in wederom een vijfsetter. Steeds blijken tegenstanders het moeilijk te hebben met Jan, tot ze na 2 sets erachter komen hoe tegen hem te spelen. Vanavond bleken ze net op tijd te kunnen omschakelen. Vervolgens wist Sonja met slim spel Laura haar harde onbesuisde aanvallen te ontregelen. Hierdoor was er inmiddels een 5-2 tussenstand te noteren. Ook tegen Irene kwam Jan helaas te kort, in een materiaal-partij, waarin veel afgewacht werd door beide spelers, bleek Irene te sterk. Vervolgens won Jos vrij overtuigend van Laura, die op zich goed speelde maar duidelijk de scherpte en concentratie miste om het Jos echt moeilijk te maken. Door met veel backspin te serveren en forehands met veel topspin gevarieerd te plaatsen, bracht Jos haar in de problemen. De laatste pot, tussen Sonja en Frank, werd knap gewonnen door Sonja. Einduitslag 6-4, waarmee Hilversum matig tevreden kan zijn. Er had meer ingezeten, zeker in de eerste paar wedstrijden (Jos tegen Frank en Jan tegen Laura en de dubbel werden immers in 5 sets verloren), maar het vertoonde spel geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen. Komende thuiswedstrijd tegen Shot Soest en de uitwedstrijd tegen De Vaart zullen belangrijk worden in de strijd om handhaving. En na de wedstrijden bleef het nog lang gezellig in Nieuwegein…

Geschreven door: Jos

 

Otio 3 – Hilversum 23:  3 – 7
Jeroen 1, Giliam 2, Duco 3 en de dubbel

De eerste wedstrijd begint teleurstellend voor het uit-team:  na een slecht begin van Jeroen en sterke spel van de tegenstander lukt het Jeroen om het spel redelijk op te pakken met een winst van de derde game. Helaas mocht dit  niet baten en werd de vierde game (en daarmee de eerste wedstrijd van de avond) met 13-11 verloren. Gelukkig weten Giliam en Duco de volgende 2 wedstrijden in 3 strakke games te winnen.

De dubbel: Gilbert/René vs. Giliam/Jeroen, blijkt een stuk spannender dan verwacht. De teams pakken om de beurt een game met open en aanvallend spel. Enkele kostbare foutjes van Otio op beslissende momenten én een sterke vijfde game van Hilversum (7-11) zorgen ervoor dat Giliam en Jeroen victorieus de dubbel winnen. Na de dubbel weet Jeroen makkelijk de eerste 2 games te winnen. Hij verzwakt echter in de 3e game, maar gelukkig herpakt Jeroen zich weer in de 4e en haalt daarmee het volgende punt binnen.

Duco vs. Gilbert. Beter bekend als de leeuwen van de wedstrijd. Ze maken het elkaar niet makkelijk en elke zwakke bal wordt meteen afgestraft. Na een sterke eerste game van Duco, gevolgd door een sterke game van Gilbert beginnen ze beide wat verdedigend aan de derde. Al snel laait het vuur en de spanning weer op. Duco komt riant met 10-2 voor in de derde game. Ondanks dat Gilbert 2-10 achter staat gunt hij Duco geen enkel punt en komt terug tot 10-10, 11-10 om uiteindelijk met 12-14 te verliezen door een wereldsmash van Duco. De vierde game laten ze beide weer een ander spel zien, deze keer controle en snelle plaatsing. Gilbert lukt het deze game te pakken met 15-13. Uiteindelijk komt het dus aan op de vijfde game, waarin een slechte start (4-0 achter) van Duco hem niet tegenhoud uiteindelijk toch de beslissende game(8-11) te pakken.

Waar Duco zijn laatste partij in 3 games rustig controleert en Giliam na een gelijkopgaande partij toch aan het langste eind trekt, worden de laatste partijen van Giliam en Jeroen helaas verloren. Eindstand 3 – 7. Al met al een resultaat waar we tevreden over kunnen zijn. Alle in 5 games gespeelde wedstrijden vielen gelukkig onze kant op. De wat zwakkere positie op de ranglijst had is wat ons betreft dan ook enigszins geflatteerd. In de 3e helft dronken we nog gezellig een paar biertjes met de tegenstander. Giliam was zo enthousiast met de studentenprijzen bij Otio, dat hij deze maar over een teamgenoot heen gooide. Laat op de avond vertrokken we weer richting Hilversum.

Verslag geschreven door Jeroen, video’s door Duco. 

 

Hilversum 24 – De vaart 3:  5 – 5
Chris 3, Jan 2, Simon 0

De laatste wedstrijd van de eerste helft wordt aangetreden tegen de hekkensluiter. Gezien de 3e t/m de 6e plek slechts 3 punten van elkaar zitten was het zaak om een gat te slaan. Afhankelijk van de opstelling van de tegenstander werd dan ook gehoopt op een 7-3 overwinning. Hoewel de opstelling inderdaad mee zat, bleek het spel van de tegenstander een stuk lastiger dan verwacht.

Jan begon wederom zijn avond met een strakke overwinning in 3 games. Het lijkt bijna routine te worden. Gevolgd door Chris die eveneens in 3 games een punt mocht bijschrijven. Zo makkelijk als de eerste 2 partijen gewonnen werden, stond de tussenstand na de dubbel weer gelijk op 2-2. Simon kwam niet echt in zijn spel en verloor zijn eerste wedstrijd. Gevolgd door de dubbel met Jan en Chris, wat ook geen gouden zet bleek. De dubbelmotor kwam wat stroef op gang en de partij was alweer verloren voor we er erg in hadden.

Na de dubbel wisten Chris en Jan met hun enkelspel weer 2 punten binnen te halen. Jan wederom in 3 games, waar Chris toch ondanks altijd vervelende zwabberballen van de tegenstander net op het juiste moment wat scherpte (en geluk) wist te vinden. Helaas mocht deze voorsprong ook niet lang duren. Simon kwam de rest van de avond ook niet lekker los met zijn spelletje en Jan wist zijn hattrick jacht niet succesvol af te sluiten. Met een gelijk spel als eindresultaat.

geschreven door: Chris

 

Bijmaat 11 – Hilversum 26: 2 – 8
Toni 2, Marius 2 en Janneke 3

Vanavond is Toni de BOB, de conversatie tijdens de heenreis draait in het begin een beetje om het hete hangijzer heen. We praten wat over alledaagse dingen, hoe was de training vraagt Janneke de mannen, tja rustig, stevige training. En, hoe was het gisteravond Janneke met de verjaardag van Johan, ja lekker, met zijn viertjes, rustig. Maar Toni vat de koe bij de horens: “Zeg, we moeten vanavond toch echt eens gaan winnen hoor!”Het ijs is gebroken, tja, de zenuwen spelen toch wel een beetje op. Hij heeft gelijk vanavond moet het er toch echt eens van komen. We gaan ervoor!!!

De tegenstanders zijn aardige mannen, Janneke moet zich hier niet door laten inpakken. Marius bijt het spits af, mooie snelle rally’s, gewaagt aan elkaar, maar helaas is dit een verliespartij. Toni mag als nummer 2, speelt tegen een tegenstander van vorig seizoen, tjonge wat kan die man hard slaan zeg. Maar Toni wint!!!! Janneke mag starten tegen een speler die pas 1.5 jaar speelt, op de camping begonnen, zij speelt tegen hem een oud spel, backspin, of te wel het schuiven. Dit werpt zijn vruchten af, nette winst in 3 games. Even tossen voor het dubbel, achteraf gezien moeten we dat toch van tevoren afspreken, ongunstig maar wel met winst spelen Marius en Janneke het dubbel. Dit betekent voor Toni wel een hele lange pauze. Ongelooflijk maar waar, het staat er echt, we staan 3-1 voor.

Marius mag aan de bak, snel spel, harde slagen van de tegenstander, maar ook deze wordt snel binnen gehengeld door Marius. Janneke nu aan slag, tegen de sterkste speler van Bijmaat. Dit moet ze anders aanpakken, dit moet een combinatie van spel worden, schuiven, spinnen en ja hoor hij loopt weer, zo lekker, de smash!!! In een 4 gamer haalt zij de 5-1 binnen. Eindelijk na lange pauze, Toni, hopen dat de spieren niet te koud geworden zijn. Lekker ook hij haalt hem binnen, 6-1. Janneke mag voor haar laatste op, deze man kan zo hard slaan dat zij probeert hem op ongeoorloofde wijze tijdens het inspelen al uit te schakelen. Een stevige smash tegen het hoofd. Maar hij laat zich niet neerslaan op deze wijze, de wedstrijd zal gewoon gespeeld worden. Een wedstrijd van 3 games, met een diversiteit aan slagen, wordt opnieuw in het voordeel van Hilversum beslist, 7-1.

We beginnen al een beetje te hopen op een 9-1 winst. Marius aan slag, onze jonge hond die er gewoon voor gaat. Niet denken, maar doen. Deze instelling haalt de 8-1 binnen, mooi gespeeld Marius!! En dan de strijd der
titanen, de games vallen over en weer, Toni moet even toegesproken worden dat hij gewoon zijn eigen spel moet spelen, durf te slaan, je bent te voorzichtig, Toni gaat ervoor maar moet helaas toch na 5 games de tegenstander als zijn meerder zien. Spannend was deze laatste wel. Goed spel laten zien Toni!!!

8-2 winst is een mooi resultaat om mee huiswaarts te keren, maar niet zonder de ons wel bekende 3e helft. Ook bij Bijmaat weten ze een lekkere teamschotel op tafel te zetten. Nog wat verhalen uit de tafeltennis wereld Gooi en Omstreken van vroeger opgehaald. Discussie over de zin en onzin van de maximumsnelheid op de snelwegen, mooie motor verhalen en een heerlijk biertje, voor onze BOB een Bitter Lemon gaan wij voldaan om 00.30 uur huiswaarts. 25 oktober is onze volgende wedstrijd thuis tegen VEV, er zit nu eerst een herfstbreak tussen. Dus zal het volgende verslag u pas tegemoet komen op 28 oktober.

Geschreven door: Janneke