De ontknoping nadert voor de senioren

Waarbij de ene ploeg zijn kampioenschap al verstevigd en anderen nog strijden of de hoop zelfs al opgegeven hebben.

Atc Almere 3 – Hilversum 15: 7 – 3
Jessie 1, Jasper 1 en Johan 1
Vanavond een uitwedstrijd bij het gezellige ATC Almere, na tussen flinke bossen door te kruipen hadden we de speelzaal gevonden. Er moet zoals het hele seizoen weer geknokt worden voor elk punt. Jasper begon tegen francois, francois speelde een stuk beter dan bij Hilversum. Helaas won Jasper niet maar hij had wel lekker gespeeld, vloog alle kanten op en noemde zichzelf de Flying Dutchman. Jessie begon tegen Jan-Willem en dat was heel lastig, ze bleef goed bij maar kon niet winnen helaas. Toen kwam Johan in actie die mopperkont werd genoemt door jasper omdat hij zo aan het zeuren was op zichzelf, sleepte het eerste punt binnen door in 5en te winnen. De dubbel van Jasper en Johan ging best aardig, werd nog een game mee gepakt maar helaas was ook dit niet voldoende. De avond verliep gezellig, er was een mooi electronisch telbord aanwezig. (zie de foto op jaspers facebook). Jasper en Jessie speelde goed door beide 1 wedstrijd te winnen. Al met al niet een hele slechte uitslag, maar een verdiende 7 – 3 voor ATC. Er werd flink gelachen tijdens het borrelen en de bitterballen vlogen bijna in het rond. Als elke avond zo gezellig kan zijn wil iedereen wel tafeltennissen ! Komende vrijdag naar Zeewolde om daar hopelijk weer wat punten te scoren en onze percentages omhoog te halen.
johan vol aandacht bij het electronisch scorebord

ZTTV 3 – Hilversum 23: 2 – 8
Yury 3, Duco 3, Jeroen 1 en de dubbel.

Het was een vroege vrijdagavond, waarbij werd aangevangen met een heerlijk pannenkoekenetentje bij Restaurant Chez Yury. Na verzadigd en verzwikt te zijn, vertrokken wij naar Zeist. ZTTV is onze concurrent in de poule én en zit ons op de hielen qua puntenaantal. Het verschrikkelijk regenachtig stormweer bracht ons alvast in goede stemming, omdat dit het naderende verlies van de tegenstander reeds voorzag. De uitslag van deze wedstrijd zal beslissen of we dit seizoen kunnen afsluiten als kampioen! Aangekomen bij deze afgelegen locatie in Zeist hebben wij ons eerst bekend gemaakt met het gebouw, dat zeer rustiek en karaktervol te noemen valt. Het aantal ballen dat deze zaal heeft gezien zal enorm moeten zijn.

Yury staat als eerste opgesteld en speelt de eerste wedstrijd vrij moeizaam, doordat er niet veel was ingespeeld en de tegenstander een spelverstorend noppenrubber gebruikt. De eerste game was een nipt verlies, maar de overige games gingen een stuk soepeler in Yury’s voordeel. De 2e wedstrijd tegen de sterk offensieve Eddie ging uitstekend, en hier werden nauwelijks punten weggegeven. De 3e wedstrijd tegen Louis ging ook goed, en werd gewonnen in 3 games. Hiermee pakt Yury weer 3 wedstrijdpunten en domineert nog steeds ongeslagen de poule en het klassement.

Duco staat als tweede opgesteld en speelt een goede avond, door alles in 3 games te winnen. Allereerst de partij tegen Eddie waarbij zijn sterke service keer op keer weer gunstig het batje van de tegenstander vond. Daarna tegen Louis, die desondanks zijn hoge leeftijd nog snel beweegt en een mooie bal kan slaan en spinnen, waar onze jonge, blonde god superieur was op elk gebied. Tenslotte vond hij in de 3e partij zijn aartsrivaal van dit seizoen. De enige wedstrijd die door Duco werd verloren was van Rick Jochems met zijn noppenrubber. Duco is vol verwachting om zijn wraak er rally voor rally uit te laten komen en doet dit met geweldig resultaat. Een mooie partij met als kroon het
2e kampioenschap op rij.

Jeroen staat als derde opgesteld, en er valt deze avond veel glorie te verzamelen voor hem. De tegenstanders zijn van niveau en zullen niet aarzelen om elke foutbal genadeloos af te straffen. De eerste partij tegen Louis heeft hij dan ook veel moeite om het offensieve spel te doorbreken en zelf punten te scoren. Uiteindelijk weet hij 1 game te pakken tegen deze sterkere tegenstander. De tweede partij stond hij tegenover Rick, die met zijn noppenrubber en sterke backhand probeert te domineren, maar Jeroen speelt hier goed op in en slaat recht door de noppen heen. Uiteindelijk speelt hij een goede wedstrijd tegen een theoretisch sterkere tegenstander en wint deze partij. De derde partij tegen Eddie wil niet heel erg vlotten; door vele foutservices en enkele hoge returns wordt hij uiteindelijk in 3 games van de tafel weggestuurd.

Het dubbel werd gewonnen zonder bijzonderheden door Yury en Duco, die elke wedstrijd weer beter op elkaar ingespeeld raken.

Een goede wedstrijd gespeeld, met een goed resultaat. De 8-2 winst verzekert ons van winst in de poule en een promotieplaats naar de 4e klasse!! Ondertussen was ook de regen gestopt en droegen de weergoden bij aan een heldere overwinning!!

 

Woerden 8 – Hilversum 24:  10-0
Chris 0, Jan 0, Simon 0

Er is sterk getwijfeld om een verslag te schrijven bij deze uitslag, maar sportief zou het niet zijn om het toch niet te doen. Het team had in de thuiswedstrijd er nog een gelijkspel uitgesleept, maar in het hol van de leeuw bleek dat lastig te evenaren. Helemaal toen bleek dat juist de tegenstander die bij de thuiswedstrijd zo sportief was om ons punten te gunnen, deze avond verstek liet gaan. Lichtpuntje van de avond is Simon, die deze keer geen moeite had om het niveau van zijn teamgenoten te evenaren.

Chris had de thuiswedstrijd alle 3 de wedstrijden nog gewonnen, maar bleek eerder op de dag al zijn scherpte voor een zwaar examen al verbruikt te hebben. Waar Chris vaak nog wel een winnende 5setter tot nu toe binnen wist te halen, viel het winnende punt nu voor de tegenstander. Dit tot vreugde bij Woerden, die al 6 weken aan het azen waren om zich te revancheren.

Jan had tevens zijn avond niet. Waar hij het liefst de ballen hard over het net sloeg, gingen ze nu iets te ver en over de tafel of kwamen ze op de rand en bleek het plafond de bestemming van de bal te zijn. Veel frustratie dus ook bij Jan.

Zoals gezegd, deed Simon deze avond sportief mee. Met genoeg gewonnen games en ook een 5setter had er een leuke verrassing ingezeten. Ook het dubbel met Chris en Simon begon goed, maar eindigde in verlies. Kortom, genoeg momenten om toch wat nuttige punten te pakken maar helaas kwam het er niet van. Na afloop werd er in de kantine dan ook snel aan foute gewoontes toegegeven om het verlies te helpen vergeten.