2e helft van de senioren competitie is aangebroken

Met verwachte, maar ook onverwachte resultaten.

update: verslag Hilversum 18 toegevoegd

LTTC 1 –Hilversum 15: 10-0
Jessie Hillebrand 0, Kees van Doorn 0 en Jasper Diekerhof 0

Op 25 oktober stond voor Hilversum 15 de uitwedstrijd tegen het ijzersterke LTTC uit Lelystad op het programma. Voordat de wedstrijd begon wist Hilversum dat het een moeilijke avond zou gaan worden. Elk punt wat gehaald zou worden tegen LTTC zou als een bonuspunt gezien worden. LTTC gaat fier aan kop in de 3e klasse C en willen na 1 seizoen derde klasse zo gauw mogelijk weer terug naar de 2e klasse. Dit is ook een kwestie van tijd gezien LTTC weinig punten laat liggen.

Jessie beet het spits af en ging vrij kansloos ten onder, ook Kees en Jasper gingen er kansloos vanaf en zo stond Hilversum al gauw op een 3-0 achterstand. Na het verloren dubbel ging het bij de Hilversummers van team 15 beter lopen. De wedstrijden werden met minimaal verschil verloren (zoals vaker dit seizoen). Jessie was er het meest dichtbij om een punt uit het vuur te slepen voor Hilversum. Jessie verloor haar laaste partij in vijven, na zowel in de 4e game als de 5e game met 10-8 te hebben voorgestaan moest zij haar meerdere erkennen in de tegenstander. Zo verloor Hilversum 15 met 10-0 van LTTC en werden er helaas geen bonuspunten gehaald.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Elan op het programma, Hilversum bezet momenteel de laatste plaats in deze poule. Elan staat hier 1 plaats boven met 4 punten meer.
Vorig seizoen wist Hilversum 15 degradatie op de laatste speeldag te voorkomen. Dit seizoen zal er wel een heel groot wonder moeten gebeuren om dat wederom te bewerkstelligen. In ieder geval zal Hilversum 15 in de laatste 4 wedstrijden er alles aan doen om punten binnen te slaan.

 

Hilversum 18 – Shot Soest 7: 2-8
Jos 2, Jan 0, Guido 0

Afgelopen vrijdag speelde team 18 een belangrijke wedstrijd in de strijd om degradatie te ontlopen tegen Shot uit Soest. De vorige keer werd, in de sterkste opstelling, van dit team nog met 6-4 gewonnen. Vandaag bleek een andere opstelling ook uit te monden in een ander resultaat.

Jan Jansen heeft al het hele seizoen moeite met het niveau in de 3e klasse, vandaag kwam hij er 3 keer niet aan te pas en werd hij op snelheid afgetroefd. Waar de jonge spelers door Jan soms te verschalken zijn met dwingend spel, bleven ze dit keer, gecoacht en wel, beheersd en geduldig afwachten. Guido Kreike kwam dit seizoen pas voor de tweede keer in actie. Helaas had dit tot gevolg dat zijn vastheid en scherpte ontbraken vanavond. Technisch en tactisch kan Guido zeker meekomen, en naarmate de avond vorderde kwam hij ook steeds beter in zijn spel (of was dat toch te danken aan de toverdrank?), wat resulteerde in een spannende laatste wedstrijd. Deze ging helaas toch nipt verloren. Jos Kleijne redde de eer van het team door, na een eerste verlies, zich te herpakken en van de twee andere spelers te winnen. Zijn laatste set tegen verdediger Joop wist hij zelfs na een 10-2 achterstand om te buigen in winst.

Achteraf kunnen we stellen dat we hier de strijd om degradatie verloren hebben. We staan nu vijfde met een achterstand van maarliefst 10 punten op de felbegeerde vierde plek. Uiteraard zullen we ons niet zonder slag of stoot gewonnen geven, en blijven knokken voor ieder punt!

 

Oni 4 – Hilversum 24: 6-4
Chris 3, Jan 1, Simon 0

Weer een zware dobber achter de rug voor Hilversum 24. De thuiswedstrijd werd nog gewonnen met 5-5, maar wel mede doordat de tegenstander met 1 persoon minder kwam opdagen. Deze keer moesten de volle 10 wedstrijden gestreden worden. Waarbij de strijd lang gelijk op bleef gaan. Om en om werden wedstrijden gewonnen en verloren.

Bij de dubbel stonden er al 2 punten op het bord voor Hilversum en was het zaak weer eens een dubbel te winnen. Oni heeft tot nu toe weinig tot geen dubbels verloren en ondanks dat Chris en Simon beter in hun spel kwamen had de tegenstander iets te snel 3 gewonnen games. Na de dubbel vielen de meeste wedstrijden in het voordeel van Oni. Maar niet zonder slag of stoot. Jan pakte een niet ingecalculeerde nederlaag. Door een verkeerde beweging met zijn rug verdween even het aanvallende spel van Jan. Ondanks dat hij zich wist te herpakken was het ook hier net te laat.

Simon mocht de laatste partij voor het gelijkspel spelen. Wat hij dan ook met mooi spel aanving. Helaas besefte hij opeens door verbaasde gezichten van zijn teamgenoten dat hij op het punt stond te winnen, wat prompt het Jasperitus virus deed opspelen. Jezelf blijven en in je eigen kunnen geloven, dan gaat Simon er vast binnenkort weer 1 winnen.

 

Hilversum 26 – VEV 6: 7 – 3
Erik 2, Marius 2 en Janneke 3

Vanavond staat er een beladen wedstrijd op het programma, uit moesten we naar huis met een 9-1 verlies. Dat willen we toch wel omzetten vanavond naar een winst voor ons!!!

Erik start vanavond tegen onze angstgegner Helen, zij speelt met noppen!!!!! Janneke had al de hele week nachtmerries hiervan, en probeerde zich al de hele week goed voor te bereiden met advies van Jürgen Mulder, ook een noppenspeler. Helaas, ook al weerde hij zich goed, werd dit een verlieswedstrijd voor Erik in 3 games, maar hij had al meer behaald in vergelijk met de uitwedstrijd. Marius haalde simpel zijn wedstrijd binnen tegen Hanneke. Wedstrijd 3, Janneke versus Wieger, Janneke liet zich mentaal meteen de eerste game in haar kaarten kijken. Zij had wat medelijden met deze man, loopt moeilijk en ballen rapen was voor deze man ook niet makkelijk. Wieger strafte dit goed af en won de eerste game van Janneke. Goede wake-up call voor haar, dit mocht niet zo verder gaan, de 3 volgende games gingen zonder pardon naar Janneke. Dubbel, Erik en Janneke, was niet goed, verlies 2-2. Ook Marius moest zijn meerder bekennen in Helen, ook hij kan geen grip krijgen op de noppen. 2-3. Erik haalt in vervolg zijn 2 laatste wedstrijden binnen met winst. Ja, en dan moet ook Janneke eraan geloven, Helen. Jürgen is inmiddels gearriveerd om zijn moeder van nog wat advies te voorzien. Eerste game gaat naar Helen, game twee haalt Janneke uit, 11-4 voor haar, maar de wedstrijd loopt verder grillig. Het komt op de vijfde game aan, wie o wie gaat het worden? Met verrassende afwisseling van slagen, schuiven, spinnen en smashen, hengelt Janneke de wedstrijd binnen! Zij wint er vanavond 3. Marius sluit zijn derde wedstrijd ook simpel met winst af! De winst is een feit 7-3!!!!

De derde helft is gezellig, helaas moeten we Marius daar in missen, maar dat is logisch als je op zaterdag alweer om 5.30 uur aan het werk bent. Daarentegen zien Janneke en Erik dik na middernacht nog een zeer bijzondere wedstrijd van Hilversum 13 Johan versus een speler van Werinon. Al gauw kijkt Johan tegen een 2-0 achterstand in games aan, maar Janneke ziet een zeer bekende blik op zijn gezicht en meld de kijkers dat Johan nu een knap staaltje tafeltennis gaat laten zien. Hij speelt als een speelgoedmannetje met zijn tegenstander ziet zij, hij heeft hem een rad voor ogen gedraaid. Game 3 gaat naar Johan, tot verbazing van vele langs de kant en in de kantine weet hij genadeloos ook aan te vallen een kilometer achter de tafel!!! Waar haalt die gozer het vandaan, het ziet er allemaal zo simpel uit!! De tegenstander begint al wat radeloos eruit te zien, game vier, wat een spel, wat een mooie slagen van de Werinon man, maar te simpel voor Johan, kort of lang spelen, hij laat zich niet verrassen. Ook game 4 gaat naar Johan. Game 5, de tegenstander is nergens, 10-4 voor Johan, Werinon speler is er klaar mee, hij is gewoon helemaal radeloos, hoe kan dit na een 2-0 voorsprong, waarom doet Johan mij dit aan lijkt zijn gezicht te zeggen, klats, bal keihard in het net 11-4 Johan. De mensen in de kantine hebben genoten van deze wedstrijd. Klasse apart!!! Weer een mooie competitieavond bij Hilversum, ook met dank aan de mensen achter de bar weer.