Vlaggenschip Hilversum ziet concurrent Scylla uitlopen

Heren eerste Divisie Poule A: Dordrecht 1 – Hilversum 1:        4 – 6

Frank Rengenhart 3, Merijn de Bruin 1 en Arnoud Meijer 1

Tegen een gemotiveerd Dordrecht heeft Hilversum kostbare punten laten liggen. Frank Rengenhart was goed op dreef en scoorde een hattrick. Arnoud Meijer en Merijn de Bruin waren enkel tegen Kivits succesvol. De Bruin verloor twee keer ongelukkig in 5 games. Concurrent Scylla won met 10-0, het gat is nu inmiddels opgelopen tot 6 punten. Volgende zal de eerste beslissing gaan vallen, want dan speelt Scylla tegen Dordrecht. Bij een grote overwinning voor Scylla zal naar alle waarschijnlijkheid de beslissende en laatste wedstrijd in en tegen Scylla voor de bunen zijn. De komende drie wedstrijden mogen de Hilversummers eigenlijk geen enkel punt meer laten liggen.

Heren tweede divisie A: SKF 2 – Hilversum 2:                5 – 5

Lars Adema 1, Jelle Goossens 2 en invaller René van de Velde 1.

In een slechte wedstrijd heeft Hilversum 2 een regelmatige uitslag neergezet. In Veenendaal werd gelijk gespeeld tegen nummer laatst SKF 2. Vanwege de nog altijd vermeende handblessure van Wouter Schoeber en verplichtingen voor Wouter van der Mark elders werd wederom een beroep gedaan op een invaller uit team 3. René van der Velde voegde zich bij Lars Adema en Jelle Goossens om zijn steentje bij te dragen in de strijd tegen degradatie.

René van der Velde kwam niet goed uit de startblokken. Tegenstander Pieter van de Berg had geen enkele moeite met het onorthodoxe spel van René en won eenvoudig in 3 games. In zijn twee wedstrijd beet René zich vast tegen oud-Hilversummer Ian de Graaf. René pakte een 2-0 voorsprong maar zag Ian langszij komen. In de 5e game werd een voorsprong bijna weggegeven maar een time-out bracht de rust terug wat resulteerde in een mooie zege. In zijn laatste wedstrijd speelde René tactisch sterk, maar moest hij na een tussenstand van 1-1 in games toch buigen voor Remco Nieuwenbroek.

Lars Adema kende een wisselvallige middag. Zoals wel vaker werden goede momenten afgewisseld met hele zwakke periodes. In zijn eerste wedstrijd werd een 10-4 voorsprong in de tweede game eenvoudig weggeven wat Remco vleugels gaf. In 4 games werd Lars naar de kant gestuurd. Kenmerkend vocht Lars zich tegen Pieter terug van een 2-1 achterstand door in de vijfde game de overwinning te ‘stelen’. Tegen Ian ging het niveau aan beide kanten omhoog, maar werd er met 11-9 in de beslissende game verloren.

Jelle Goossens boekte tegen zijn oude teamgenoot Ian een erg makkelijke overwinning. Tegen Pieter leek er geen vuiltje aan de lucht tot 1-0 en 9-4 voor. Jelle liet Pieter daarna echter in zijn spel komen en die won met 21-19 de tweede game. Pieter ging beter spelen en dwong Jelle tot het maken van fouten. In de vierde game had Jelle het geluk aan zijn zijde waardoor er toch gewonnen werd. Remco Nieuwenbroek bleek ook voor de Hilversumse kopman een maatje te groot en won erg eenvoudig met 3-0. Het dubbelspel werd aan de zijde van Lars met 3-0 gewonnen. Een dikke achterstand in de eerste game werd omgebogen in gamewinst waarna het Hilversumse dubbel de wedstrijd eenvoudig naar zich toe trok.

Door het gelijkspel houdt Hilversum de schade beperkt en danken de mannen René voor de krachtinspanningen en het belangrijke punt. Doordat Spirit thuis dik verloor van De Veluwe, werd er meer afstand genomen van de onderste twee plekken. In het vervolg zullen de mannen van Hilversum 2 de vierde plek proberen veilig te stellen. Volgende week komt aanstaand kampioen Argus op bezoek in Hilversum.

 

Heren derde divisie A: SKF 3 – Hilversum 3:       1 – 9

Raymond van Putten 3, Hans den Blanken 3 en René Arbon 3.

Na een geslaagde eerste helft van het seizoen voor Team 3 stonden de op leeftijd gekomen mannen in de belangstelling van enkele grote sponsors. Namen als Nike, een niet nader te noemen financiele instelling en een thais restauant deden de ronde. Ondanks deze overweldigende belangstelling heeft Team 3 in al haar wijsheid besloten om ( nog) niet op de avanches in te gaan en zich vooral te focussen op de tweede en derde helft.
Dit weekend waren we onze van de Velde kwijt aan het tweede team waar hij alvast zijn kunsten mocht laten zien voor eventueel volgend jaar. Dus met de overige drie teamleden reden we naar Veenendal voor de terugwedstrijd tegen SKF 3. Thuis was het nog 8-2 geworden ( tweemaal verlies Van de Velde, vandaar :-)) tegen de jonge honden van SKF. Over de wedstrijd kunnen we kort zijn : het dubbel was niet best maar de overige partijen gingen soeverijn naar de oud gedienden. Hier en daar werden games verloren maar geen enkele 5 gamer. Naast ons zagen we onze teamgenoot tegen SKF 2 zijn eerste partij in de tweede divisie winnen en daarvoor hulde.
Na afloop van de wedstrijd werden de (toekomstige) sponsors en het ( toekomstige) publiek bedankt en werd onder het genot van een hapje en drankje alvast gefantaseerd over de plek en duur van de hoogte stage voor volgend seizoen ( geruchten gaan over 4 weken Thailand). Overigens won concurrent Assen overtuigend met 9-1 en het wordt nog lastig om deze drie jonge talentvolle en gedreven jongens af te schudden. Volgende week wacht Tempo team en ook hier moet weer goed gescoord worden om de sponsors geinteresseerd te houden.

Dames eerste divisie A: Avanti 1 – Hilversum 1:            6 – 4

 

Jongens Landelijk A: SVE 1 – Hilversum 1:                    2 – 8

Roy Kapel 2x, Bastiaan van der Sanden 3x en Ilan Meijer 3x

Omdat SVE zonder hun kopman achter de tafel verscheen, was Hilversum een maximale score eigenlijk aan zijn stand verplicht. Toch jammer als dat dat dan uiteindelijk niet lukt. Roy kampte in zijn openingspartij en het dubbel met momenteel vormverlies en sloeg daardoor werkelijk waar geen deuk in een pakje boter. Dat hij twee wedstrijden later volledig boven zichzelf uitsteeg, verbaasde zelfs hemzelf. Uren later, toen de equipe zich al lang op de weg terug bevond, was hij er nog steeds niet uit hoe hij ‘die ene backhand bal’ zo hard langs zijn tegenstander had gejoekeld. Ilan en Bastiaan, die uiteindelijk toch ook wel tevreden waren met het resultaat, wonnen ondanks enkele oude mannen kwaaltjes toch keurig hun wedstrijden. Soms ging dat zó makkelijk, dat er de meest bizarre ballen uit de hoge hoed konden worden getoverd. Daarom zat naast Roy ook Bastiaan op de terugweg nog te dromen van ‘die ene backhand bal’, terwijl coach Fellinga alweer de tactiek voor volgende week aan het uitstippelen was: héél dik winnen…

Jongens Landelijk C: Almeerspin 2 Hilversum 2:          2 – 8    

Sander van Buul 3, Jens Beugelaar 3 en Heleen Hop 2.

Om 7 uur in de ochtend vertrok de TTV Hilversum bus naar huize Hop om vervolgens na Jens opgehaald te hebben, naar Bergeijk bij de Belgische Grens. Om 10 uur , s ochtends mochten Heleen, Sander en Jens in Landelijk C aantreden tegen Jade, Jeroen en Anne. Na thuis met 9-1 te hebben gewonnen werd het nu 8-2 voor de talentjes. Alleen de dubbel en de partij van Heleen tegen Anne gingen in vijven verloren. Het was een leuke wedstrijd tegen een sympatiek team. Vooral Jens blonk vandaag uit in degelijk speel met dodelijk forehand smashes. Compliment aan de spelers welke de uitstekend coachende André Louwen goed opvolgden. Ook de emoties bleven dit keer goed onder controle. Het team blijft meedoen in de titelrace met Vriendenschaar. Op naar Landelijk B en naar het internationale toptoernooi van Namen waar de talentjes aanstaande woensdag en donderdag samen met clubgenoten Nienke Kempes en Djermo Roest de degens zullen gaan kruisen met met name Duitse, Franse en Belgische Regioteams. Om 16.00 uur zijn we waar heelhuids in Hilversum teruggekeerd met de Ttv Hilversum bus: