Vernieuwd Hilversum 1 met bekende gezichten

Het eerste herenteam zal vanaf het voorjaar 2022 een geheel nieuwe bezetting krijgen. Er wordt afscheid genomen van de spelers die dit najaar in Hilversum 1 speelden en de spelers van het tweede team zullen deze plaats over nemen. Hiermee wordt er aan niveau ingeboet, maar zal er meer binding met de club en haar leden zijn.

Mick de Vette zal voor het eerst in het eerste seniorenteam van de club een vaste plaats krijgen. Nadat hij in de jeugd 2,5 jaar voor het eerste jeugdteam uit kwam, maakte hij op 14-jarige leeftijd de overstap naar de senioren. In de 3e divisie werd hij direct kampioen en een jaar later werd hij ook kampioen in de 2e divisie. Mick heeft zich daarna verder ontwikkeld en heeft met een winstpercentage van 75% in de 1e divisie laten zien dat hij toe is aan de volgende uitdaging. Mick: “Ik heb afgelopen seizoen weinig steken laten vallen. Daarom ben ik blij dat ik komend seizoen in de eredivisie mag ervaren waar ik tegen aan loop, zodat ik mijzelf weer kan verbeteren.”

Voor Arnoud Meijer is het inmiddels 9 jaar geleden dat hij in het eerste seniorenteam zat. Na enkele jaren in het tweede team gespeeld te hebben en het avontuur bij andere verenigingen opzocht, deed 3 jaar geleden de kans zich voor om samen met Mick weer voor Hilversum te gaan spelen. Hij heeft al een aantal jaren in de eredivisie gespeeld en wist toen 42% van zijn wedstrijden te winnen. Arnoud: “De eredivisie is momenteel een stuk sterker, met de vele buitenlanders in vrijwel alle teams. Het wordt een pittig seizoen voor ons, maar hier kunnen we alleen maar van leren. Als we na een half jaar toch degraderen is dat geen ramp en zullen we deze ervaring meenemen in de eerste divisie om daar weer kampioen te worden.”

Als laatste bij het team kwam Elwin Huiden. Met zijn 20 jaar is hij ook nog volop in ontwikkeling en heeft hij zich in die korte tijd, ondanks corona, al snel geliefd gemaakt bij de leden van de club. Ondanks dat hij in Tilburg woont traint hij ook twee keer per week in Hilversum en is hij steevast op vrijdagavond de afdelingssenioren aan het aanmoedigen. Elwin zijn avontuur bij de landelijke senioren begon zes jaar geleden en heeft daarbij zelfs al een seizoen in de eredivisie gespeeld. Doordat hij toen in een vijfmansteam zat, kwam hij niet veel aan spelen toe. Daarover zegt Elwin: “Het is fijn dat we nu met z’n drieën verder kunnen. We mogen alle wedstrijden spelen, waardoor ik niet zoals in het verleden alleen tegen de hoogste teams mag spelen. Daarnaast is het fijn dat zowel tijdens als na de wedstrijd het erg gezellig is, mede door de vaste supporters die elke week komen kijken. Dat is voor mij echt een meerwaarde.”

De doelstelling voor komend seizoen is handhaving, maar gezien de sterkte van de overige eredivisieteams zal dit een hels karwei worden. Daarnaast hopen de spelers dat zij een vaste groep supporters wekelijks kan laten genieten van mooi tafeltennis en de gezelligheid achteraf, ongeacht of er gewonnen of verloren wordt. Bert Olofsen heeft aangegeven geen rol van betekenis meer te gaan spelen voor Hilversum 1. Of Mick, Arnoud en Elwin in zee gaan met een andere coach of dat zij, net zoals het afgelopen seizoen, elkaar gaan coachen wordt verder nog besproken. Kandidaten die zich geroepen voelen, kunnen zich melden bij één van de drie spelers.