TTV Hilversum houdt de meeste punten in huis tijdens eerste ‘Super Saturday’

De landelijke seniorenteams van Hilversum behaalde wisselende resultaten bij de eerste ‘Super Saturday’ van het seizoen. Heren 1 speelde gelijk en heren 4 onderstreepte de kampioensaspiraties door flink uit te halen. Dames 1 en het tweede en derde herenteam kenden een stroeve start.

Voordat de wedstrijden begonnen, werden de teams voorgesteld en werd er stil gestaan bij het feit dat Hilversum debuteert in de eredivisie bij de mannen. Na een openingswoord van kersverse voorzitter Raymond van Putten werd er een toost uitgebracht en werden de teams vastgelegd op de camera.

NathanHilversum

Heren 1 – Tafeltennis Zwolle 1: 3-3
Nathan van der Lee 2, Tycho Dekkers 0 en Merijn de Bruin 1

Alle ogen waren gericht op heren 1 dat vorige week zo verrassend won tijdens het debuut in de eredivisie. Tafeltennis Zwolle kwam op bezoek en heeft een paar puike spelers in de gelederen. Ook ditmaal bleef Frank Rengenhart op de bank en stuurde coach René Hijne dezelfde namen het veld in als vorige week. Nieuweling Nathan van der Lee boekte, met gevarieerd spel twee zeer solide overwinningen op Van der Heijden en Bosman. Tegen diezelfde Bosman kwam Merijn de Bruin minder goed in zijn spel en moest na vier games zijn tegenstander feliciteren. Tegen Hollak speelde Merijn een stuk beter en nadat op 1-1 en 3-3 een gaatje werd geslagen, kwam de overwinning nooit meer in gevaar. Tycho Dekkers kwam goed uit de startblokken tegen Hollak maar kon een 2-0 voorsprong niet in winst omzetten. Ook tegen Van der Heijden won Tycho de eerste game, maar verder kwam de karaktervolle Amsterdammer niet. Na een 1-2 achterstand met de pauze werden de punten gedeeld en is Hilversum 1 na twee wedstrijden nog altijd ongeslagen.

 

Dames 1 – De Treffers (R) 2: 5-5
Elisa Stuveling 2, Guusje Hendriks 3 en Kelly Leideritz 0

Bij het eerste damesteam bleef aanwinst Marianna Rolikova op de bank. Tegenstanders De Treffers uit Roelofarendsveen profiteerde, wat uiteindelijke resulteerde in een puntendeling. Guusje Hendriks bleek vroeg in het seizoen al in vorm te zijn. Guusje speelde negen games, won alle games en kreeg slechts 52 punten tegen op de hele dag. Kelly Leideritz verloor van Kasteleyn en Van Wassenberg, maar tegen Van der Linden was er veel strijd in het spel van Kelly te zien. Helaas werd deze wedstrijd in vijf games verloren. Elisa Stuveling pakte twee eenvoudige overwinningen, maar in haar laatste wedstrijd werd ze enigszins verrast door Kasteleyn, die in een lange wedstrijd als winnaar uit de strijd kwam. Omdat het dubbel werd verloren, stond er een 5-5 einduitslag op het scorebord. Ondanks het ietwat teleurstellende resultaat waren de dames goedlachs en heerste er vooral tevredenheid bij de gasten.

 

Heren 2 – FVT 2: 6-4
Jelle Goossens 2, Arnoud Meijer 2, Wilfred Schipper 1 en het dubbel

Heren 2 wil in een vernieuwde samenstelling ook dit jaar een gooi doen naar het kampioenschap in de tweede divisie. FVT uit Rotterdam is samen met Middelburg op papier de grote concurrent voor de titel. Jelle Goossens verloor direct zijn eerste wedstrijd van Vijverberg, maar herstelde zich en bleef eenvoudig overeind tegen Pieternella en Tromer. Wilfred Schipper kende een ongelukkig middag en was niet goed genoeg om het Vijverberg en Pieternella echt lastig te maken. Na een verloren eerste game werd Tromer wel aan de zegekar gebonden. Arnoud Meijer liet zien van grote waarde te zijn. Tegen de onberekenbare Pieternella werd er nog in vier games verloren. Na een dozijn wereldballen moesten Tromer en Vijverberg Arnoud wel feliciteren. Wilfred en Jelle gingen door waar zij vorig seizoen mee geëindigd waren; het winnen van dubbels. Daardoor werd er een nuttige 6-4 overwinning geboekt en kijken de mannen uit naar de volgende competitiewedstrijd tegen Smash Monster.

 

Heren 3 – Kluis 1: 4-6
Wouter Schoeber 1, Ilan Meijer 1, Lars Adema 2

Ook Hilversum 3, uitkomend in de tweede divisie, heeft een nieuw gezicht. Ilan Meijer is vanuit de jeugd doorgestroomd naar de senioren en werd direct voor de leeuwen gegooid. Kluis uit Geleen was de tegenstander, maar Ilan slaagde voor de test. Met een strakke 3-0 overwinning op Van den Oord en twee nipte nederlagen in vijf games tegen Gamzajev en Sijstermans kende hij een prima debuut bij de landelijke senioren. Hans den Blanken werd niet opgesteld, maar het vriendelijke duo Lars Adema en Wouter Schoeber speelde met een berg inzet en passie. Wouter speelde zijn beste wedstrijd tegen Sijstermans, maar verloor diep in de vijfde game. Ook Gamzajev was te sterk, maar ondanks 11-0 verlies in de tweede game, werd Van den Oord in vier games verschalkt. Lars was kansloos tegen Sijstermans, maar won zijn overige twee partijen wel. Na afloop bleek dat Lars ook snel kon rekenen, door de gehele kantine te laten weten dat hij kopman is van het team. Het dubbel werd verloren, waardoor de mannen een kleine 6-4 nederlaag moesten zien te verwerken. Volgende week maakt Hans den Blanken zijn opwachting in de eerste uitwedstrijd van het seizoen.

 

Heren 4 – De Treffers (R) 1: 10-0
Wouter van der Mark 3, René van de Velde 3, Raymond van Putten 3 en het dubbel

Vooraf was er bij heren 4 genoeg reden voor een glimlach. Wouter van der Mark maakte na een periode vol blessureleed zijn rentree. Met het type spel zoals dat van hem mag worden verwacht. Wouter verloor slechts twee games en varieerde goed tussen hard en snoeihard.  Tegen De Treffers uit Roelofarendsveen kwam niet alleen Wouter goed uit de verf. Ook Raymond van Putten en René van de Velde kende een prima start en bleven allen ongeslagen. Winst in het dubbel resulteerde in een 10-0 overwinning. Deze uitslag kwam niet zonder slag of stoot tot stand. Vooral Van Veen was ietwat onfortuinlijk en bleek diep in de vijfde game net de mindere van René en Raymond. De verdediging van Van Egmond bleek niet vast genoeg om in de buurt van een overwinning te komen. Van der Meer kwam namens de bezoekers steeds beter in zijn spel, maar genoeg voor een punt was het niet. Het team heeft zijn zinnen gezet op de titel in de derde divisie en kende dus een flitsende start. Volgende week wordt er uiteraard weer gespeeld voor een overwinning en zal mogelijk ook René Arbon zijn eerste wedstrijd van het seizoen spelen.