Proactief TTV Hilversum wint Heren Eredivisiefinale toernooi

Proactief TTV Hilversum heeft het Heren Eredivisietoernooi gewonnen. In de finale was de thuisploeg met 3-0 te sterk voor TTV Hercules. 

TTV Hercules rekende vrijdag in de halve finale af met Taverzo, TTV Hilversum bereikte de finale door met 3-0 van TOGB te winnen. Donderdag 13 mei speelden Proactief TTV Hilversum en TTV Hercules ook al tegen elkaar, toen in de groepsfase. De gastheer was toen met 3-0 te sterk voor de club van Trinko Keen.

Driemaal 3-1
In de tweede ontmoeting tussen beide teams in dit Eredivisiefinale toernooi bleek Hilversum opnieuw te sterk. Beide teams speelden in exact dezelfde formatie als donderdag en dat leverde dezelfde winnaars op als de dag ervoor. Lauric Jean versloeg Pekka Pelz met 3-1 en Benjamin Rogiers won van Trinko Keen met dezelfde cijfers. Ook de laatste wedstrijd, die tussen Khalid Assar en Jelle Bosman, eindigde in 3-1.

Trinko Keen nam deel aan de Olympische Spelen van 1996, 2000 en 2004 en won veelvoudig het NK Tafeltennis. Hij maakte in 2018 al zijn comeback bij Hercules en speelde nu dus de Eredivisiefinale met de club uit Terborg. Helaas voor de 49-jarige leverde zijn knappe optreden in Hilversum geen prijs op.

Trotse coach
Bert Olofsen, coach van TTV Hilversum, was trots op zijn ploeg. “Het is mooi om in eigen huis kampioen te worden. Helaas werden we niet gesteund door onze clubleden, maar velen keken wel thuis naar de livestream. We hebben enorm goed gespeeld en verdiend gewonnen. Hopelijk kunnen we op een ander moment nog een feestje bouwen, want dat zat er nu helaas niet in.”

Proactief TTV Hilversum – TTV Hercules 3-0. 

Uitslagen

Lauric Jean – Pekka Pelz 3-1
Benjamin Rogiers – Trinko Keen 3-1
Khalid Assar – Jelle Bosman 3-1

(Verslag overgenomen van NTTB tafeltennis.nl , Foto: Rob de Ruiter)