Hilversum 2 in de eredivisie

Terwijl er nog 1 ronde in de reguliere competitie te spelen is en Hilversum 2 momenteel op een tweede plaats van de promotiepoule van de 1e divisie staat, is het ze toch gelukt om op zondag gezamenlijk in de eredivisie te spelen. Hoe dit mogelijk is, wordt duidelijk nadat eerst de wedstrijd tegen Scylla op zaterdag beschreven is.

Waar er uit nog 5-2 verloren was van Scylla, was het zaak om ditmaal meer punten te behalen om uitzicht te behouden op het kampioenschap. Elwin begon tegen Joey Boekkooi en kwam 2-1 voor in games. Helaas werd Joey steeds vaster in zijn spel en nam de druk toe bij Elwin, waardoor Elwin voor de vijfde keer dit seizoen) in 5 games verloor. Mick mocht vervolgens tegen Gerard Bakker en kwam aardig mee, maar kon geen game winnen. Arnoud rekende in 3 gemakkelijke games af met Mads Oomen.

Na de pauze was kon ook Elwin geen game afsnoepen van Bakker, ondanks twee close games. Arnoud wist nog wel de eerste game van Boekkooi te winnen, maar ondanks zijn stijgende vorm wist hij niet door te drukken en keken de heren van Hilversum 2 tegen een 4-1 achterstand aan. Toen ook Mick nog 2-0 achter kwam tegen Oomen (en concurrent Taverzo op dat moment al 5-1 voor stond), leek het seizoen al gespeeld. Mick rechtte zijn rug en wist de drie opvolgende games in het begin steeds een gat te slaan, waardoor hij toch nog het tweede punt binnen wist te slaan.

Taverzo had ondertussen verrassend het dubbel verloren, waardoor het dubbel nóg belangrijker werd. Bij winst op Bakker en Boekkooi, die dit seizoen nog geen dubbel verloren, hoeft er volgende week maar met 4-3 in plaats van 5-2 gewonnen te worden van Taverzo. Arnoud mocht na een aantal weken weer eens samen met Mick achter de tafel plaats nemen. Nadat het Hilversumse duo de eerste game kansloos met 11-4 verloor, gaf Elwin geen cent meer voor de winstkansen van Arnoud en Mick. Niets was minder waar, want ondanks een 2-1 achterstand wisten Mick en Arnoud met zeer hoogstaand spel met 11-9 in de vijfde game te winnen.

De stand met nog 1 speelronde te gaan:

deBoer Taverzo               9 – 40

Hilversum                        9 – 39

Scylla                              9 – 38

Tempo-Team                   9 – 34

Voor Hilversum volstaat volgende week een 4-3 overwinning op Taverzo, tenzij Scylla 5 of meer punten haalt. Kortom, het belooft een zeer spannende ontknoping te worden voor de eerste plaats (directe promotie naar de eredivisie) en de tweede plaats (beslissingswedstrijd tegen de nummer 7 uit de eredivisie).

Maar… Hoe kan het dan toch dat Hilversum 2 in de eredivisie speelt? Coach Bert Olofsen kon geen van zijn zes spelers opstellen op zondag, waardoor het voltallige team van Hilversum op zondag tegen TOGB, de nummer 3 uit de eredivisie, mocht aantreden. Ditmaal werd er wel voor de ervaring van het tweede team gekozen en mochten zij laten zien dat zij met dit geweld mee konden. Voor zo ver iedereen na kon gaan is het uniek dat een voltallig team in de eredivisie in mag vallen.

Arnoud wist een game af te snoepen van Tim Gras en had zelfs kansen op een vijfde game, waarmee hij laat zien dat zijn vorm terug is. Mick kon net geen game winnen tegen Nederlands kampioen Michel de Boer en verloor met drie maal 11-8. Elwin kwam niet in zijn spel tegen Floris Zur Muhlen.

Na de pauze wist Arnoud het Michel de Boer erg lastig te maken en ook hier had een vijfde game in gezeten. Uiteindelijk trok Michel met 11-8 in de vierde game aan het langste eind. Elwin kwam zelfs 2-0 voor tegen trainingsmaatje Gras, maar verloor uiteindelijk met het kleinst mogelijke verschil in de beslissende game. Mick kwam nog 1-0 voor tegen een sterk serverende Zur Muhlen, maar moest uiteindelijk de winst aan Zur Muhlen laten. Elwin en Arnoud redden de spreekwoordelijke eer door het dubbel in 5 games te winnen.

Al met al kan Hilversum 2, ondanks de verliespartijen, op een geslaagd weekend terug kijken. Ze hebben laten zien aan de fans thuis, middels de livestream die op zowel zaterdag als zondag geregeld was door Toni van de Wiel, dat zij vol vertrouwen richting de beslissende wedstrijd tegen Taverzo gaan.