Hilversum 2 dankzij 9-1 overwinning aan kop in de 1e divisie

Nadat vorige week SVE al met 9-1 opzij was gezet, trokken de mannen van Hilversum 2 deze lijn door. In Hazerswoude werd Avanti zonder al te veel problemen met 9-1 verslagen. In een rustige zaal, omdat er geen publiek welkom was, stond de einduitslag na 4 uurtjes al op het bord.

Elwin beet wederom het spits af en won met 3-1 van Albert van Beek in een niet al te hoogstaande wedstrijd. Arnoud mocht vervolgens aantreden tegen Vincent Swart en won met drie maal 11-4, ook al liet hij de derde game liggen. Avanti had kopman Martin Groenewold opgetrommeld, maar Mick wist hier wel raad mee. Mick klopte ex-eredivisionist Groenewold met 3-0, waardoor hij met een goed gevoel het dubbel in ging.

Er werd een compromis gesloten over wie er gingen dubbelen aan Hilversumzijde. Arnoud had de afgelopen twee keer niet gedubbeld en kon zich er deze wedstrijd wel voor klaar maken. Het geroutineerde dubbel won afgetekend met 3-0. Ook Elwin had bij zijn tweede enkelpartij geen kind aan Swart en won met 3-0, waarmee Hilversum met een 5-0 voorsprong de pauze in ging.

Na de pauze mocht Mick aantreden tegen Van Beek, ook dit werd voor de vierde partij op rij een 3-0 voor de bezoekers.  Arnoud speelde als vanouds tegen Groenewold en ook deze partij had 3-0 kunnen worden, ware het niet dat Arnoud verzuimde 2 matchpoints in de derde game te benutten. Groenewold kwam daarna steeds beter in zijn spel en Arnoud kreeg nog een zware kluif aan Groenewold. Uiteindelijk wist Arnoud aan het langste eind te trekken en met 11-7 de 7-0 voorsprong binnen te slaan.

Mick moest in zijn laatste partij toch 1 game prijs geven aan Avanti, maar kwam verder nooit in de problemen tegen Swart. De spannendste partij van de dag was toch wel Elwin tegen Groenewold. Na een 1-0 achterstand kwam Elwin knap terug en wist zelfs de derde game met 14-12 binnen te halen. Groenewold wist echter de plannen van Elwin te dwarsbomen en ging er met 11-9 en 11-8 met de winst vandoor. Van Beek speelde een goede laatste partij, maar de verdediging van Arnoud bleek te solide waardoor hij met 3-1 de einduitslag bepaalde op 9-1.

Arnoud wist eerder op de dag al goed te raden dat Nederland 250 McDonalds rijk is! Doordat alle kantines gesloten waren, was dit een goede reden om maar 1 zo’n McDonalds te bezoeken en de overwinning te vieren. Dankzij de monsteroverwinning heeft Hilversum 2 de koppositie in de 1e divisie overgenomen. Volgende week komt Scylla uit Leiden op bezoek. Ook nu wordt verwacht dat Hilversum een grote overwinning kan boeken om hun koppositie te versterken.