Hilversum 1 plaatst zich overtuigend voor halve finale

In de strijd om de landkampioenschapstitel deed het eerste herenteam goede zaken vandaag door beide wedstrijden overtuigend met 3-0 te winnen, waarmee het team zich plaatste voor de halve finale morgen. 

De eerste wedstrijd was al tegen het laaggeplaatste team van Salamanders, maar toen die ook nog met een invaller kwamen was het vooraf al duidelijk dat het een eenvoudige overwinning zou worden. Lauric begon met een slordige eerste game, maar zette dit snel recht. Nolan was veel te sterk voor Emmanuel Ferreira en Khalid had geen enkel probleem met zijn tegenstander. Binnen een uur stond de eindstand van 3-0 op het bord. 

De tweede wedstrijd zou veel spannender worden. Hercules is één van de sterkste teams met Trinko Keen, voormalig nummer 18 van de wereld en het opstormende talent Pekka Pelz in het team. 

Lauric Jean begon moeizaam aan zijn wedstrijd tegen Pekka. Lange tijd leek het er toch op dat hij de eerste game zou pakken, maar Pekka sleepte de laatste punten er uit. Er ontwikkelde zich een gevecht met sterke momenten van beide spelers. Op 2-5 in de vijfde game bracht een time-out van de Hilversummer uitkomst. Na een tactische aanpassing werd het 11-6. De wedstrijd daarna was voor debutant Benjamin Rogiers, die het tegen topper Trinko Keen mocht opnemen. Keen wist met zijn vertragende spel de eerste game naar zich toe te trekken. Door een stapje dichter bij tafel te spelen waren de volgende games voor Rogiers, die met deze klinkende overwinning een mooi debuut maakte. Ook nu speelde Khalid Assar op positie 3. Dit keer tegen Jelle Bosman. Jelle is een echt ‘hardhitter’, maar tegen Khalid kwam daar weinig van terecht en als het dan een keer lukte, was het Khalid die de bal gewoon terug bracht.  Met deze overwinning staat de wedstrijd tegen TOGB, die nummer twee werd in de andere poule op het programma. Met Michel de Boer, zoon Milo en Tim Gras een sterk team. Vanaf 12.00 uur is de wedstrijd te volgen op www.tafeltennis.nl