Heren 5 wint van koploper Disnierats en is dichtbij handhaving

 

Super Saturday 122

TTCV Herwaarden – Hilversum 2: 7-3

Wilfred Schipper 1, Arnoud Meijer 0 en Jelle Goossens 2

 

Het tweede herenteam van TTV Hilversum heeft voor de tweede opeenvolgende keer een nederlaag geleden. Waar TTCV Herwaarden thuis nog werd verslagen, volgde nu een nederlaag: 7-3.

Herwaarden opende sterk door een 4-0 voorsprong te nemen. De stand had er na het dubbel heel anders uit kunnen zien ware het dat Wilfred kopman Frank Boute liet terugkomen uit ongeslagen positie. Jelle had in de eerste twee games slechts 6 punten verloren tegen Pascal van Gemert, maar ook hij zag zijn wedstrijd alsnog verloren gaan. Arnoud verloor tussendoor van Vincente del Priore in vier games. Het dubbelspel ging voor de vijfde opeenvolgende keer verloren dit seizoen.

De heren knokte zich echter terug in de wedstrijd door een goede overwinning van Wilfred op Vincente. Jelle versloeg in een mooie wedstrijd Frank in vier games. Arnoud leek op weg naar de definitieve aansluiting, maar helaas kon hij een 2-1 voorsprong in games niet benutten tegen Pascal.

Vervolgens was de koek op voor Hilversum. Jelle wist nog van Vincente te winnen, maar gemakkelijk ging dit niet; 11-8 in de vijfde game. Wilfred speelde daarna sterk tegen Pascal maar zag zijn werklust niet beloond worden. Ondanks enkele wereldballen ging de wedstrijd in drie close games verloren. Arnoud stond voor de lastigste opgave in de laatste wedstrijd van de dag. Frank speelde te makkelijk tegen de verdediging van Arnoud waardoor de wedstrijd met 3-0 verloren ging.

Door de nederlaag staan de heren nog altijd op een ‘veilige’ derde plaats. Naaste concurrent SKF kruipt zonder te spelen dichterbij. Met een wedstrijd meer gespeeld bedraagt de voorsprong vijf punten. In de strijd op handhaving is aanstaande zaterdag de kraker tegen SKF in Hilversum. Zoals van de mannen mag worden verwacht zullen zij knokken voor elk punt en een goed resultaat om SKF van zich af te houden.

 

 

De Toekomst 1 – Hilversum 3: 3-7

Wouter Schoeber 2, Ilan Meijer 2, Hans den Blanken 2 en het dubbel

 

Deze week moest het derde team uit het Hilversumse naar het altijd rustige Lochem. Voor de gene die niet weet waar dat ligt, het bevindt zich in de buurt van Deventer.

Na het uurtje rijden begon Wouter zijn eerste wedstrijd aan de slappe kant, maar hij herstelde zich goed en won in vieren van Guido van uit het tweede team van de Toekomst. In de tweede wedstrijd van Wouter moest hij het opnemen tegen de kopman van het thuisspelende team Erik Ernst.

Wouter gaf in de eerste game een voorsprong uit handen  en verloor ook de tweede game. Daarna kwam Wouter  sterk terug en het leek erop dat hij de wedstrijd alsnog zou winnen, maar ‘Erik de onbreekbare’ bleef doorknokken en won de partij alsnog.  De laatste wedstrijd van Wouter was tegen Tim Sinninghe. Wouter speelde erg consequent en Tim maakte teveel fouten waardoor Wouter met een 3-0 overwinning zijn tweede wedstrijd van de dag won.

Hans begon ook niet scherp genoeg tegen de altijd hard werkende Erik Ernst, die Hans continu de hoeken instuurde en de wedstrijd met 3-0 won. Hans herstelde zich uitstekend in de tweede en derde wedstrijd tegen Tim en Guido,  die hij beide won.

Waar Ilan vorige week pas na anderhalve wedstrijd zijn scherpte had, begon hij nu wel gelijk scherp en won zijn eerste vijfgamer van de vier van het seizoen tegen Tim. Met consequent spel  won hij ook van Guido, maar kon het tegen Erik helaas niet meer opbrengen. Ilan tankte dus weer een beetje meer zelfvertrouwen voor de komende wedstrijden!!

Als klap op de vuurpijl werd het dubbel wat dit seizoen niet lekker loopt ook gewonnen! Wouter en Hans speelde samen erg sterk en hebben het initiatief geen moment weg gegeven.

Het resultaat was een dik verdiende 7-3 overwinning voor Hilversum.

 

 

Westa 3 – Hilversum 4: 4-6

Raymond van Putten 3, Rene van de Velde 2, Rene Arbon 1

 

Met een goed humeur werd de reis naar Wessem rond het middaguur aangevangen door het trio Rene/Rene en Raymond. Ondanks dat er geen belangen op het speel stonden was het plan om deze wedstrijd weer ouderwets strijd te leveren. Na anderhalf uur rijden en talloze gesprekken later kwamen we bij Westa aan. In een accommodatie met enig achterstallig onderhoud werd rond 3 uur begonnen met de wedstrijd en een strijd werd het. Geen enkele partij werd in drieën gewonnen.

Arbon speelde al zijn partijen in vijven en had ook in elke partij matchpoints. De eerste partij tegen Mark Creemers kreeg Rene 7 matchpoints. Ondanks een aantal zeer goed gespeelde punten op matchpoint bleek de tegenstander net iets gelukkiger en met een paar wereldballen van Mark moest Rene uiteindelijk buigen met 13-11 in de vijfde. Ook in zijn derde partij kreeg Arbon 4 matchpoints maar het mocht vandaag gewoon niet zo zijn. Het speelniveau was wel meer dan in orde en de stijgende lijn van de afgelopen weken laat zien dat Rene zijn blessureleed van afgelopen jaar achter zich heeft gelaten.

Rene van de Velde liet ook ouderwets strijd zien en werd beloond met 2 degelijke overwinningen. Echter tegen het jeugdige talent van Westa ging Rene met 12-10 in de vijfde ongelukkig onderuit.

Raymond speelde zeer onrustig en absoluut niet goed. Vooral het voetenwerk van de jonge hinde was niet over na huis te schrijven. Resultaat was 3 hard bevochten overwinningen in 4 games met het nodige geluk en ervaring. Het dubbel was zoals altijd het zorgenkindje en ook dit keer werd er kansloos verloren. Eindstand 4-6 maar met een beetje geluk had het ook  2-8 kunnen worden.

Na afloop werd er koers gezet naar Jos van Rey land waarbij de lokale Griek werd aangedaan. Op de terugweg werd onder het genot van de muziek voorkeur van Van de Velde ( jaren 60/70 muziek, zo oud zou u denken…) een trip gemaakt down memory lane.

Volgende week wacht Scyedam en daar heeft het team nog wat goed te maken na de smadelijke uitnederlaag.

 

Disnierats 2 – Hilversum 5: 4-6

Tjarko Bosma 2, Jan Dubelaar 2 en Pieter Salentijn 2

 

Met goede moed en een nog betere sfeer gingen we naar Hoorn om de 5-5 te verdedigen van de vorige keer. Maar omdat we de enige waren die de koploper een gelijkspel had bezorgd, was uitgangspunt 3 of 4 punten binnenhalen. Pieter begon tegen de 100% (15 uit 15) spelende Marco van Elferen, die vandaag geen pot zou verliezen. Kansloos, Marco heeft een service waar jezelf van zou dromen, maar voor de tegenstander een nachtmerrie. En mocht je die toevallig toch terug hebben heeft hij nog 200 manieren om je te ontwapenen. Jan won van Melanie en Tjarko van de voor ons onbekende Arjen de Jong. De dubbel ging redelijk gemakkelijk naar Disnierats. Pieter won met veel pijn en moeite van de sterk spelende Melanie Bierdrager. Tjarko pakte nog wel de eerste game van Marco, maar die zet een tandje bij (3-3).

Dubelaar sloeg zijn hardste ballen sinds ik hem ken, en maakte met die slagen Arjen kansloos. Tjarko en Pieter wonnen beide hun tweede partij. Jan mocht het ook proberen tegen Marco en daar was dan ook alles mee gezegd,..

Het vijfde is zeer tevreden met deze geweldige uitslag 4-6 winst tegen de koploper. Onze poule is super spannend, want de laatste cijfers zijn een speelveld waar nog van alles mogelijk is,.. nummers 2 tm 5 hebben slechts 4 punten verschil,..

Nog een eervolle vermelding Tjarko Bosma won de minicompetitie van Jan en Pieter overtuigend op de minitafel in de kantine met een ruime zege.

 

De Toekomst 2 –  TTV Hilversum 6: 9-1

Danny Mol 1, Robert de Bie 0 en Duco Bruns 0

De eerste nederlaag kwam zaterdag op naam van Duco. Hij verloor op de heenreis naar Lochem ruim twintig minuten op de TomTom. En dat terwijl de chauffeur in kwestie naar eigen zeggen toch een originele en opwindende rijstijl heeft (Robert en Danny houden het op zenuwslopend, onverantwoord en misselijkmakend). Met driebanden (leuke sport!) bleek Duco ongenaakbaar. Het massaal rond het biljart verzamelde Lochemse thuispubliek stond versteld van de oogstrelende caramboles van de Hilversumse derde divisionist. Het was alleen jammer dat het geschreeuw en gegil van Hans, Wouter en Ilan van het derde team uit de tafeltenniszaal het edele biljartspel soms irritant verstoorde. Erg vervelend. De terugreis verliep voorspoedig. Dat Duco nu ruim drie kwartier op de TomTom toe moest geven, kon de stemming niet drukken. Danny liet nog een vieze scheet, waar we alle drie reuze veel pret om hadden. Al met al een welbestede zaterdag.

(O ja, tussendoor werd er ook nog getafeltennist. Danny won een prachtige partij, Robert (“deze zaal pakt absoluut geen effect”) en Duco (moest nog wennen aan zijn nieuwe sportbroek) wonnen geen game.)