Heren 1 klopt Hercules in bij vlagen spectaculair duel

Heren 1 speelde zaterdag een aantrekkelijk eredivisieduel tegen Hercules met onder meer ex-international Trinko Keen (48) in de gelederen. Het publiek kon op afstand (via de livestream) genieten van bij vlagen spectaculair tafeltennis. Door de 4-2 overwinning houdt Hilversum de kans op het bereiken van de halve finales in eigen hand. 

In de tweede thuiswedstrijd stond het duel met Hercules op het programma, helaas zonder . Een team met twee topspelers, Trinko Keen en de tot dat moment nog ongeslagen Pekka Pelz.  De formatie uit Terborg kwam in hun sterkste opstelling naar Hilversum. Hilversum kwam met Lauric Jean, Martin Khatchanov en Nolan Schultz aan de start. 

Voor de wedstrijd was er het nodige te doen binnen het team over de juiste opstelling. Immers gunstig zou zijn wanneer Lauric of Martin tegen beide topspelers zouden mogen aantreden. Lauric gaf aan in topvorm te zijn en gekozen werd voor de optie om hem op positie 1 te zetten. 

Dat bleek de juiste keuze, want de beide toppers aan Hercules-zijde speelden tegen Lauric. De Belg begon tegen de nog ongeslagen Pekka Pelz. Lauric was scherp en zette de hardhitter meteen onder druk. Door tactisch heel goed spel, liet hij de Duitser de eerste twee games niet in zijn spel komen. De derde game leek ook een eenvoudige overwinning op te leveren, maar de Duitser overleefde 4 matchpoints en trok de game met 14-16 naar zich toe. Ook in de vierde game wist de Duitser niet van opgeven. Door een kleine tactische aanpassing was Lauric in de vijfde game oppermachtig. 

De tweede wedstrijd was tussen Martin Khatchanov en Trinko Keen. De eerste twee games had Martin veel last van de service van Keen. Door de service wat meer met de backhand op te pakken wist hij de wedstrijd om te keren en won de derde en vierde game vrij eenvoudig. Het begin van de beslissende game verliep niet zo gunstig, waarna hij niet in staat bleek om de wedstrijd te winnen. 

Nolan Schultz mocht zijn eerste wedstrijd spelen tegen Jurgen Pastoors. Pastoors is zeer aanvallend en pakt de ballen kort na de stuiter, waardoor het tempo in de rally’s hoog ligt. Nolan had moeite met de scorende forehand en verloor de eerste twee games kansloos. Na een aanpassing, door vooral meer op de forehand te beginnen en zich meer te richten op foutloos spelen, draaide de wedstrijd volledig om. Nolan trok deze belangrijke wedstrijd naar zich toe. 

Na de pauze stond de spannende wedstrijd tussen twee oud-teamgenoten, Lauric Jean en Trinko Keen op het programma. Lauric speelde onvoorstelbaar goed. Vanaf de eerste punt zetten hij Keen zwaar onder druk en met 11-8, 11-2 en 11-5 wist hij in no-time de tussenstand op 3-1 te brengen 

Hoewel Nolan de wapens in handen heeft om het Pekka Pelz lastig te maken, lukte het onvoldoende om die wapens in stelling te brengen. Nolan ging mee of werd gedwongen mee te gaan in het hoge tempo van de Duitser en maakte te veel fouten. 

De laatste wedstrijd tussen Khatchanov en Pastoors was de minst hoogstaande wedstrijd van de dag. Martin bepaalde met een 3-1 overwinning de eindstand op 4-2. 

Bert Olofsen was tevreden: “Ik ben erg blij met deze overwinning. Natuurlijk had het gunstiger geweest wanneer de tegenstander met een zwakker team gekomen zou zijn, maar dit leverde wel mooie wedstrijden op. Goed om te zien dat Martin langzaam aan weer beter gaat spelen. We staan er nu weer een stuk rooskleuriger voor en ik heb alle vertrouwen in plaatsing voor de play-off.” 

ProActief Tafeltennis Hilversum staat nu vierde, maar heeft het gunstigste programma van de top vier. Ze spelen nog tegen de onderste drie.