Bettine opent Europees teamevent voor veteranen in Hilversum

Met het spelen van een game tegen de oudste deelnemer, de 82-jarige Horst  Hendrich, heeft tafeltennislegende Bettine Vriesekoop vanmiddag in Hilversum officiëel het 7e Internationale Teamtoernooi voor veteranen (40+) geopend. Van vrijdag 16 t/m zondag 18 augustus strijden 130 deelnemers uit 10 verschillende landen in teamverband om de titels in diverse leeftijdsklassen.  

In een korte openingsspeech benadrukte Vriesekoop dat deze sportieve internationale krachtmeting een schoolvoorbeeld is van hoe sport mensen uit diverse landen met verschillende achtergronden dichterbij bij elkaar kan brengen. Vriesekoop, die deze week 58 werd en inmiddels zelf tot de veteranen behoort, heeft

Bettine met de oudste deelnemer, de 82-jarige Horst Hendrich.

batje jaren geleden al aan de wilgen gehangen, maar is als ambassadrice namens de NTTB en bondscoach van de meisjes kadetten nog actief bij de tafeltennissport betrokken.   

Het internationale veteranenevenement vindt eenmaal  in de twee jaar plaats en wordt voor de eerste keer in Nederland gehouden.  De organisatie is in handen van Oldtimersclub Nederland (OTC) en International  Veterans Table Tennis Society (IVTTS).  TTV Hilversum is als gastheer betrokken bij het evenement. De deelnemers komen uit België,  Duitsland,  Zweden,  Denemarken, Engeland,  Bulgarije, Schotland, Slowakije, Tsjechië en Nederland.

Op de openingsdag werd er al volop strijd geleverd.

Tafeltennis kan tot op hoge leeftijd gespeeld worden. Dat is af te leiden uit de leeftijd van de oudste deelnemer, die 82 jaar is, en het grote aantal inschrijvingen door veteranen in deze sport. TTV Hilversum heeft zelf een grote veteranenafdeling, met diverse leden die de 80 inmiddels inmiddels gepasseerd zijn en wekelijks in recreatief verband actief zijn.  

De wedstrijden in het Tafeltenniscentrum (Vaartweg 52) worden gehouden op vrijdag 16 augustus van 13.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag wordt er gespeeld van 10.00 tot 18.00 uur. De laatste twee speelronden vinden plaats op zondag van 10.00 tot 15.00 uur. Toeschouwers zijn van harte welkom.