Alle landelijke teams weten in de 8e speelronde te winnen

1e divisie: Tempo Team 1 – Hilversum 1: 3-7
Frank Rengenhart 3, Merijn de Bruin 2, Tycho Dekkers 1 en de dubbel

Frank RengenhartOnder het toeziend oog van Hilversumsupporters Frans Wieringa, Niels de Boer en Dennis Hageman kwamen de heren van het eerste team met 2-1 voor. Frank had geen moeite met Chris Walbrecht, datzelfde gold voor Merijn tegen Jochem de Hoop. Tycho verloor ook in straight games van John Scott, al was hij 2x dicht bij gamewinst (11-9).

De dubbel werd ook prooi voor de Hilversummers, waarna Merijn een 2-0 voorsprong en 8-6 in de derde game niet kon verzilveren tegen een sterk spelende Scott. Frank had het af en toe lastig tegen Walbrecht, echter morste hij geen enkele game. Tycho kwam tegen de Hoop geen enkel moment in de wedstrijd en stond binnen 12 minuten weer aan de kant met 13 punten in 3 games, waardoor Hilversum met 4-3 voor stond.

Merijn wist zijn sluitwedstrijd op het eerste oog makkelijk te winnen, maar bij na een 2-0 voorsprong verdween een 8-2 stand als sneeuw voor de zon. Na zelfs gamepoints tegen te hebben gekregen tegen Walbrecht, moest op 12-11 een randbal het lot in het voordeel van Merijn beslissen. Een weergaloze Frank liet ook Scott kansloos in 3 games, waardoor Frank de dag zonder gameverlies af kon sluiten. De spannende pot van de dag speelden Tycho en Walbrecht. Met lange spinrally’s over en weer wist Tycho in de 5e game een 6-3 achterstand om te buigen in 11-8, waardoor een 7-3 overwinning op Tempo Team werd behaald.

Concurrent Avanti haalde uit tegen Scylla en won met 9-1. Hierdoor staan Avanti en Hilversum 1 nu op gelijke hoogte. Aanstaande zaterdag zal Avanti in Harkstede de punten moeten pakken, Hilversum mag thuis aantreden tegen nr 6 Pecos. De allerlaatste wedstrijd zal allesbeslissende worden, waneer de degens in Hazerswoude zullen worden gekruist.

Door Arnoud Meijer

2e divisie:  Ilac 1 – Hilversum 2: 3-7
Jelle Goossens 3, Wilfred Schipper 2, Wouter Schoeber 1 en de dubbel

Wilfred SchipperDe mannen van Hilversum 2 hebben een bevredigend resultaat geboekt op bezoek bij Ilac. In Gouda kwamen Wilfred Schipper, Jelle Goossens en de van vakantie teruggekeerde Wouter Schoeber tot een overwinning: 3-7.

In de eerste wedstrijd kwam Jelle direct in actie tegen kopman Tino Raghunath. Na een 9-7 voorsprong werd de eerste game alsnog verloren, maar daarna trok Jelle de wedstrijd met duidelijke cijfers naar zich toe. Wilfred won daarna in vijf spannende games van Thijs Groeneveld. Het niveau van deze wedstrijd was erg hoog en beide spelers haalden het beste in elkaar naar boven. Toen Wouter vervolgens zijn welbekende spelletje op kon leggen aan Hidde de Smet, werd er met drie keer 11-7 gewonnen en keek Hilversum tegen een riante 3-0 voorsprong aan.
Ilac trad in het dubbel met Hidde en Tino aan en deed wat terug door een voorsprong van 2-0 in games te nemen. In het vervolg van de wedstrijd kwamen de Goudse mannen er niet meer aan en maakte slechts nog 7 punten. Na de dubbel won Jelle met 3-0 van Thijs Langeveld, waarbij vooral in de laatste game enkele fraaie punten genoteerd konden worden. Wouter kwam tegen Tino steeds beter in zijn spel, maar moest toezien hoe Tino zijn niveau omhoog gooide en erg vast leek vanuit de tweede lijn. Ondanks de vechtersmentaliteit en het enthousiasme van Wouter trok Tino de wedstrijd in de vierde game duidelijk naar zich toe. Hidde en Wilfred lieten drie games zien met spectaculair tafeltennis en Wilfred pakte de leiding in de wedstrijd. De vierde game was hij los en denderde door naar winst waardoor er een 1-6 voorsprong op het scorebord verscheen.
Wouter leek in de vierde game de overwinning aan Thijs te moeten laten, maar een 7-2 voorsprong werd door Wouter ongedaan gemaakt waardoor een vijfde game de beslissing moet brengen. Hier ging het gelijk op tot 6-6, maar Thijs was doortastender en liet Wouter teleurgesteld achter. Jelle had daarna zijn handen vol tegen Hidde, die gebrand was op een goed resultaat. Bij een 1-0 achterstand in games liet Hidde de tweede game liggen, waardoor Jelle meer vertrouwen kreeg en kon in vier games de winst in veilige haven brengen. Hidde speelde erg goed tafeltennis, maar kreeg duidelijk te weinig in deze wedstrijd. In de laatste wedstrijd won Tino erg makkelijk van Wilfred, die moeite had zich te concentreren. Tino deed er een schepje bovenop en kwam na een spannende tweede game niet meer in de problemen.
Door dit resultaat heeft Hilversum 2 nog altijd kans op het kampioenschap. Volgende week zal in de eigen arena uitgehaald moeten worden tegen SAR ’72, als concurrent Scyedam op bezoek gaat bij US, om uitzicht te houden op de titel.Door Jelle Goossens

2e divisie: De Veluwe 1 – Hilversum 3: 4-6
Raymond van Putten 3, Hans den Blanken 1, René Arbon 1 en de dubbel

Hans den Blanken Rene ArbonHet derde team heeft in haar strijd tegen degradatie goede zaken gedaan door de Veluwe op eigen bodem aan de zegekar te binden. Met zijn beste wedstrijd tot nog toe was Raymond de grote man aan Hilversumse kant.

‘Op tijd vertrekken, goed inspelen, belangrijke wedstrijd’… Met die woorden nam team 3 afscheid op donderdagavond. Daar dacht men in Apledoorn heel anders over toen wij rond 4-en de zaal aan de Buys Ballotstraat betraden. Kantine was nog dicht en Edwin Tiele had net de zaal geopend, dat wel. Koude zaal dus, tafel opzetten enz.

Het begon gelukkig al gelijk goed. Hans versloeg de wisselvallige Waldo met 11-9 in de 5e. Raymond liet vervolgens weinig heel van Edwin Tiele en René had kansen tegen slow-starter Thao Mai, maar toen die eenmaal warm was ging dat punt vlot naar de Veluwe. 2-1 voor, erg luxe bedenkende dat we bij de thuiswedstrijd met 9-1 afgedroogd waren.

De volgende 5 wedstrijden gingen allemaal over de volle 5 games en waren spannend. In een dubbel-thriller (Edwin bleek na afloop een andere beleving te hebben gehad maar goed ;-)) wonnen Raymond en Hans van de lastige Thiele/Mai-combinatie.
In het vervolg was Edwin taaier dan Hans maar bij het hoogtepunt van de dag, Raymond tegen Thao waren de rollen omgedraaid. Raymond speelde bij vlagen waanzinnig maar moest enorm bij de les blijven om op 2-2 te komen. In de vijfde game vloog onze Bussummer uit de startblokken en mocht al na luttele seconden weer naar de andere kant van de tafel:  5-0 voor. Thao wilde zich niet laten kennen, scoorde 2 soepele punten en dat was voor Raymond reden genoeg om een time-out te nemen. Even een nieuw plan bedenken en ja hoor, via 6-2 werd snel doorgelopen naar 11-7. Klasse!

René wist Waldo te verschalken en kwam na uiterst degelijk spel tegen Edwin in de 4e game op matchpoint om de partij toch aan zijn tegenstander te moeten laten. Op 5-4 voor mocht Raymond het beslissende punt binnen slaan tegen Waldo die toch moet gaan voelen dat door de weeks helemaal niet spelen niet ongestraft blijft.

De 3e helft mocht er trouwens ook wezen, barkeeper Dolf Keizer kweet zich goed van de taak met bier en teamschotels. Leuke wedstrijd, goede zaken gedaan voor behoud in de 2e divisie. Volgende week de thuiswedstrijd tegen HTC, een kraker…

Door Hans den Blanken

3e divisie: Hotak 1 – Hilversum 4: 3-7
Pieter Salentijn (invaller) 3, Jan Dubbelaar 2, Donald Hessing 2

Pieter SalentijnHilversum kon afgelopen zaterdag goede stappen zetten voor definitieve handhaving. Tegenstander was Hotak uit Hoogerheide, de nummer laatst uit de 3e divisie groep E. Welke spelers aan Hilversumse kant zouden verschijnen achter de tafel was tot het laatste moment onzeker. Uiteindelijke werd besloten om Jan Dubelaar, invaller Pieter Salentijn, een zieke Donald Hessing en de inhoud van de medicijnkast mee te nemen naar Hoogerheide.

Na een korte inspeelsessie werd een tactische opstelling op papier gezet. Hessing opende met een simpele overwinning op Ludo Gijsen waarvan het spelverloop een kopie was van de thuiswedstrijd. De eerste game werd weer in de verlenging verloren maar werd vervolgd door 3 eenvoudige winstgames. Jan zorgde vervolgens voor de 0-2 door van “good old” Gert Gosselink in vijven te verschalken.

De verrassing van de dag kwam echter op de naam van Pieter Salentijn. Binnen het Gooi is de backhand van Pieter een meer dan goede merknaam. Dat dit merk nog weinig landelijke bekendheid heeft bleek wel uit de vele reacties van de tegenstanders die keer op keer niet konden geloven dat er weer een kanonskogel afgevuurd werd. Pieter wist dan ook met militaire precisie de lastige spinballen van kopman Eric Kuijper onschadelijk te maken.

Het dubbel van Hilversum was ronduit matig maar zorgde er wel voor dat Donald scherp aan de wedstrijd tegen Gosselink begon. Uit voorzorg werd het zuurstof al klaar gezet want lange spinrally’s werden voorzien. Gelukkig werd Donald de pijniging bespaard gebleven en werd met goed serveer werk eenvoudig gewonnen van Gert. Tussenstand 1-4.

Het verloop van de wedstrijd kende vervolgens een voorspelbaar vervolg. Dubbelaar verloor net als in de thuiswedstrijd van Eric Kuijper, maar wist dit keer wel van Ludo Gijsen te winnen. Pieter liet zien dat zijn backhand vandaag voorzien was van de juiste kogels waarvan meer dan voldoende munitie aanwezig was. Het resultaat mocht er wezen, zijn tweede landelijke hattrick in zijn carrière!

Donald leek ook de kopman van Hotak te verschalken maar vergat de telling in de tweede game bij te houden. Hierdoor werd bij een 1-0 voorsprong in games de tweede game onnodig in de verlenging verloren. Uiteindelijk liepen de krachten uit het lichaam en wist Eric in 5 games zijn tweede overwinning te noteren.

Door de 3-7 overwinning lijkt Hilversum 4 zich definitief veilig te hebben gespeeld. Met 15 punten voor op Middelburg en 17 punten voor op Hotak lijkt er weinig mis te kunnen gaan.

De derde helft leek als een nachtkaars uit te gaan, maar de vrouwen van Hotak nodigde de Heren uit voor een overheerlijke chinees!

Door Donald Hessing

1e divisie dames: Swift (D) 1 – Hilversum 1: 3-7
Guusje Hendriks 3, Elisa Stuveling 2, Kelly Leideritz 2

Jongens Kampioensgroep Playdowns: Scyedam 1 – Hilversum 1: 1-9
Martin Hamel 3, Ilan Meijer 3, Bastiaan van der Sanden 2 en de dubbel

Jongens Landelijk B: Effekt ’74 1 – Hilversum 2: 3-7
Sander van Buul 3, Heleen Hop 2, Felicia Faas 2