Wedstrijdverslag landelijke teams 22 september

Heren eerste Divisie Poule A: Pecos 2 – Hilversum 1:   0 – 10

Frank Rengenhart 3, Tycho Dekkers 3 en Arnoud Meijer 3

Aangezien kopman Merijn de Bruin een rugblessure had, mochten Frank Rengenhart, Tycho Dekkers en Arnoud Meijer in Oegstgeest aantreden tegen het tweede herenteam van Pecos. Rengenhart beet het spits af tegen Youri Soons, waarbij Rengenhart alleen de 2e game aan Soons moest laten. In de 2e partij kwam direct de clash tussen de verdedigers. Meijer stelde voor om direct met de tijdregel te beginnen, maar Ronald Rijsdorp wilde liever eerst 10 minuten schuiven. Op 10-5 in het voordeel voor Rijsdorp waren de 10 minuten om, waardoor de tijdregel in werking ging. De eerste en tweede game gingen met 11-5 naar Rijsdorp, echter daarna hervond Meijer zich. In een spannend en boeiend gevecht trok Meijer uiteindelijk met 11-9 in de 5e game aan het langste eind. Voor scheidsrechters Ros en Polak was dit de eerste maal tijdregel bij een mannenpartij in hun lange scheidsrechterscarrière. Dekkers bleek daarna niet veel moeite te hebben met de geblesseerde Maroun Nader en won deze partij in 3 games.

De dubbel tussen Rengenhart/Dekkers en Rijsdorp/Soons was er één met twee gezichten. Zolang Dekkers en Rengenhart scherp waren, was er niets aan de hand. Na mindere concentratie werd er in de 4e game met een 1-2 achterstand bij 1-5 een time-out genomen. Hierna waren de heren weer volledig bij de les en wisten ze de dubbel met 11-8 en 11-3 binnen te slepen. Rengenhart hoefde slechts 9 punten af te staan tegen Rijsdorp, waardoor er bij de pauze een 5-0 tussenstand in het voordeel van de Hilversummers op het bord stond.

Dekkers wist na de pauze met veel inzet in 4 games van Soons te winnen, waarna Meijer ook in 4 games van Nader won. Dekkers kwam in zijn laatste partij al vlot op een 2-0 voorsprong tegen Rijsdorp, echter kwam deze steeds beter in zijn spel. Met 14-12 wist hij de derde game (ondanks een matchpoint tegen) binnen te slepen en ook de 4e game ging met prachtige rally’s tussen beide heren naar Rijsdorp toe. De 5e game was een ware slijtageslag, waarbij de heren met zeer lange slagenwisselingen het publiek op een prachtig schouwspel trakteerden. De heren gaven elkaar geen duimbreedte toe, echter wist Dekkers op 9-9 2 punten te maken waardoor hij als winnaar uit de strijd kwam. Nader gaf aan niet meer verder te kunnen spelen tegen Rengenhart en Meijer won de laatste partij van de dag in 3 games van Soons.

Met deze 10-0 overwinning laten de heren zien het gevecht met Scylla, dat met 9-1 won van Dordrecht, aan te willen gaan. Beide teams staan nu op 19 punten, de concurrentie staat inmiddels al 9 punten achter hen.

 

Heren tweede divisie A: Argus 1 – Hilversum 2:

De strijd om de kopositie tussen Hilversum 2 tegen Argus 1 is uitgesteld en zal worden gespeeld op zondag 7 oktober om 14:00 uur bij Argus.

 

Heren derde divisie A: Tempo Team 2 – Hilversum 3:   2 – 8

Raymond van Putten 3, René van de Velde 2 en René Arbon 2.

Na een korte rit van Hilversum naar Amsterdam kwam team 3 aan bij Tempo Team. Op voorhand zou dit een van de lastigste wedstijden van het seizoen moeten zijn. Een supersnelle zaal en een tegenstander die normaal gesproken als concurrent voor de bovenste plaatsen geldt. Anders dan de uitslag doet vermoeden, moest voor ieder punt geknokt worden door de drie R-en: Hans den Blanken viel deze week uit. De start was overtuigend hetgeen resulteerde in een 5-0 voorsprong voordat het eerste punt door de Amsterdammers kon worden bijgeschreven.  Dat dit alles behalve makkelijk was, blijkt wel uit het aantal 5-gamers van deze middag (5 stuks). Na de 1e game verloren te hebben en 6-2 achterstand in de 2e begon het eindelijk iets beter te draaien bij van Putten en kon door soms meer geluk dan wijsheid de pot toch nog in vieren uit het vuur worden gesleept. Een goed spelende Arbon won eenvoudig van de met trainingsachterstand kampende Henok Tekle-Mariam. De andere René kwam na een 2-1 achterstand goed terug tegen de Benjamin van het team (Raphael Brands) en won door een foutservice van Brands op het nippertje in de 5e game (12-10). Ook van Putten wist een 2-1 achterstand ten Henok om te zetten in een overwinning, voordat het eerste punt voor de Amsterdammers op de borden kwam. Marijn won eenvoudig van Van der Velde. Ondanks een achterstand in de 5e game, leek Arbon de wedstrijd tegen Brands naar zich toe te trekken. Het tegendeel bleek waar (11-9). Henok had vervolgens weinig in te brengen tegen Van der Velde, waarna Van Putten alles uit de kast moest halen om de vaak onnavolgbare returns van Brands om te zetten in een overwinning. Achteraf bleek de 4 game beslissend. Raymond wist deze op een 2-1 achterstand met 14-12 winnend af te sluiten, waarna de 5e “eenvoudig” met 11-6 werd gewonnen. De laatste wedstrijd was de beste wedstrijd van de avond. Met name in de 4e en 5e game waren lange slagenwisselingen nodig om een punt te veroveren. In een spannende 5-setter wist Arbon zijn tweede overwinning te boeken tegen Marijn (15-13). Na de wedstrijd wist de kok van de avond (Philip Stöve) het einde van de zomer in te luiden met een smakelijke andijvie stamppot. Hilversum ligt op koers, terwijl Tempo Team na 2e wedstrijden het degradatiespook ziet verschijnen.

 

Jongens Landelijk A groep A: Hilversum 1 – Huizen 1:            8-2

Roy Kapel 3x, Bastiaan van der Sanden 3x en Ilan Meijer 2x

De streekderby tussen Hilversum en Huizen, waarvan de eerste editie in Huizen werd beslecht, werd zeer overtuigend gewonnen door Hilversum 1. Huizen, dat vorig jaar nog twee landelijke jeugd combinatie teams met Hilversum vormden, wist slechts één enkelpartij te winnen: Ilan Meijer kon zijn normaal zo dominante spel, waarschijnlijk door vermoeidheid, slechts twee enkelwedstrijden doorzetten. De eerste twee wedstrijden werden, zoals we van hem gewend zijn, met speels gemak gewonnen. Tegen ex-teamgenoot Rens (voorheen uitkomend voor Hilversum/Huizen 2) bleek de koek echter op te zijn en de eerste nederlaag van het seizoen bleek een feit. Geen probleem, want de andere enkelpartijen werden, soms wel héél gemakkelijk, steeds door de Hilversummer equipe gewonnen. Alleen Rens wist het het eerste jeugdteam écht moeilijk te maken: een vijfde set moest daar telkens uitkomst bieden. Maxim (voorheen ook uitkomend voor Hilversum/Huizen 2) wist slechts eenmaal een game te winnen, terwijl gamewinst voor Sander (voorheen Hilversum/Huizen 1) ditmaal een te moeilijke opgave bleek te zijn. Wat vooral opviel was het daverende spel van Roy Kapel, die na twee wat mindere seizoenen eindelijk zijn draai schijnt te hebben gevonden. Ook Bastiaan mocht, ondanks een gebrek aan wedstrijdritme en trainingsuren, een hattrick laten aantekenen. Hij kende een zeer stroeve start tegen Rens, maar hoefde uiteindelijk slechts 2 games af te staan. Ook succescoach Niels was achteraf tevreden met het resultaat. Hij verving Jack, die al 4 weken het Verre Oosten aan het verkennen is, en deed dit geheel niet onverdienstelijk. is Het eerste jeugdteam staat door dit resultaat nu 2e, 2 punten achter op de Scylla.

 

Jongens Landelijk c groep G: Almeerspin 2 Hilversum 2:        3 – 7    

Patrik Roest 3, Jens Beugelaar 0 en Heleen Hop 3.

De eerste wedstrijd speelde Patrik tegen Say-Yung Ly. Say-Yung had een lastige service en daar had Patrik veel last van. Hij speelde ook mooie, diepe schuifballen. Maar Patrik kreeg hier goed controle over en won uiteindelijk met 3-1. Daarna ging Jens spelen en moest tegen Erik Driesen. Bij Jens liep het niet zo lekker, zijn eerste wedstrijd dit seizoen. Hij had moeite met de mooie spins van de tegenstander. Gelukkig bleef hij wel zijn best doen maar hij verloor de wedstrijd helaas wel met 3-1. Toen moest Heleen spelen tegen Jari Bonsee. Die wedstrijd was een makkie voor Heleen, door haar overmacht kwam Jari niet in zijn spel en werd de uitslag 3-0. Daarna gingen Jens en Patrik dubbelen. Dat deden wij tegen Say-Yung en Jari. In de dubbel liep Jens zijn spel beter en was het samenspel zeer goed. Dit resulteerde in een winst van 3-1. De volgende wedstrijd was Patrik tegen Erik. Erik zijn spel liep niet zo, dus patrik won gemakkelijk met 3-0. Daarna was het de beurt aan Heleen tegen tegen Say-Yung. Heleen had minder last van de service en won zelfs een game met 11-0. De uitslag dus ook overtuigend 3-0. De beurt was nu weer aan Jens, hij moest tegen Jari. Tegen Jens had Jari –helaas- weer een beetje zijn betere spel en wat mooie ballen. De spin van Jens liep niet zo lekker tegen de schuifballen van de tegenstander. Hij verloor jammer genoeg met  3-0. Daarna kwam een mooie wedstrijd. Heleen speelde tegen Erik. Eerst kwam zij 2-0 voor, daarna ging de tegenstander een stuk beter spelen en werd het 2-2. De laatste spannende game won Heleen met 11-8.  De volgende wedstrijd was Patrik tegen Jari. Ondanks dat Jari een paar mooie ballen had won Patrik toch met 3-0. De laatste wedstrijd van de dag was Jens tegen Say-Yung. Jens won de eerste game overtuigend en leek op de goede weg terug. Daarna ging het jammer genoeg minder en verloor hij met 3-1. Door deze mooie 7-3 overwinning staan we gedeeld eerste met Vriendenschaar, de tegenstander van volgende week.

 

Foto’s Super saturday