Teun en Daan weten trickshots tot kunst te verheffen

Tafeltennissen in verenigingsverband zit er voorlopig nog niet in. En dus trainen Teun Salentijn (14) en Daan Bakker (16) al sinds de coronacrisis uitbrak elk weekend samen in een loods in Zeewolde, waar Daans vader, die akkerbouwer is, normaal gesproken aardappels en uien opslaat.

Behalve gedisciplineerd oefenstof afwerken om hun spelniveau op peil te houden hebben de twee talenten vooral ook veel plezier. Ze hebben het onder de knie krijgen van trickshots intussen tot kunst verheven. Het is een welkome afwisseling voor de vele trainingsuurtjes op deze alternatieve locatie.   

Filmpjes op You Tube zijn hun inspiratiebron, vertelt Teun. ,,Daar doen we de ideeën op, en passen dat dan aan op de manier die ons leuk lijkt. We verzinnen ook zelf trucjes. Dan zetten we de camera aan en gaan net zo lang door tot het lukt. Het lijkt vaak simpel, maar het blijkt in de praktijk nog helemaal niet zo gemakkelijk.” Zo sloegen de twee zich een paar uur uit de naad voordat het lukte de vijf rode bekertjes in één keer van tafel te meppen. ,,Toen gingen we helemaal uit ons dak.”

De spectaculaire truc met de ‘panna-selfie’ uit tweede positie om vervolgens het bekertje met een suizende dot zijspin van tafel te slaan, had Teun ‘met een kwartiertje’ voor elkaar. Zo blijven de twee steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen. Teun denkt dat de vele trainingsuurtjes straks, als het nieuwe seizoen begint, voordeel kunnen opleveren ten opzichte van jeugdspelers die noodgedwongen maandenlang het batje in de tas hebben gelaten. En dat is dan mooi meegenomen in deze barretijden.

Meer filmpjes van Teun en Daan zijn te zien op hun Instagram-account: altijdtafeltennis_official