Patrik Roest behaalt zijn A-licentie

Op zondag 20 oktober vertrok een Hilversumse delegatie bestaande uit Djermo Roest en Patrik Roest onder begeleiding van coach Jack Fellinga naar naar Hoorn. De doelstellingen waren duidelijk: Voor Djermo was dit zijn eerste B-ranglijsttoernooi na winst in het voorgaande C-ranglijsttoernooi, Patrik deed een poging om dit toernooi te winnen.

Djermo wist knap zijn poule te overleven door 2 overwinning te behalen. Alleen de als 3e geplaatste Florian Muhler Zur was te sterk. De vervolgronde was helaas ook het eindstation, Kas van Oost schakelde Djermo uit. Desondanks een prima prestatie van Djermo.

Patrik had in het begin wat opstartproblemen. Tegen Kim Daniël kwam Patrik 2-0 achter, maar hij kon zich nog op tijd herstellen waardoor deze partij in de 5e game binnen kon worden gehaald. Tural Ismailov had pas net zijn B-licentie behaald en ondervond dat Patrik toch echt bij de top van de B-licenties behoort: 3-0 voor Patrik. De laatste partij in de poule tegen Max de Visser werd met 3-2 gewonnen, ook al werd in de competitie nog met 3-0 gewonnen.

Na de poule kon het toernooi voor Patrik écht beginnen. In de achtste finale werd Max van Mens kinderlijk eenvoudig opzij gezet (3-0). Waar in de kwartfinale normaal gesproken de nr 1 geplaatst Daan Goossens zou moeten staan, was de tegenstander verrassend genoeg Bowen Tan. De speler van Megacles schakelde Daan verrassend uit. Voor Patrik betekende dit dat er kansen lagen om nog verder te raken in het toernooi en dankzij een 3-1 overwinning bereikte Patrik de halve finale.

Ruan Greyling was ook een oude bekende. In de competitie was Patrik tegen de speler van HTC nog goed weggekomen (van 0-2 naar 3-2). Met deze waarschuwing op zak speelde Patrik een betere partij dan in de competitie en won dan ook met 3-1. De andere halve finale ging tussen Jeen de Boer en Wouter Konings. Jeen won deze partij met 11-9 in de 5e game, wat voor Patrik duidelijk gunstig was. Jeen, een noppenspeler, had de pech dat Patrik de afgelopen maanden veel trainingen gedraaid heeft tegen Arnoud Meijer, die ongeveer dezelfde speelstijl hebben. Aangezien Patrik het de laatste weken zelfs Arnoud al lastig maakt, was duidelijk dat Jeen volstrekt kansloos was in de finale, waardoor Patrik simpel met 3-0 de winst in Hoorn binnen kon halen.

Dankzij deze overwinning heeft Patrik minimaal een jaar lang zijn A-licentie en mag hij op 17 november meedoen met het A-ranglijsttoernooi in Tilburg. Patrik hoopt daar minimaal 1 potje te winnen, maar de insiders verwachten nog wel een stuntje van hem.

IMG-20131020-WA0001