Laatste weekend voor landelijke senioren brengt geen verlies

De landelijke senioren teams ronden hun najaarscompetitie af, terwijl de jeugd zich klaar maakt voor een mooie seizoensafsluiter?

 

Heren eerste Divisie Poule A: Scylla 1 – Hilversum 1:   5 – 5

Merijn de Bruin 2, Tycho Dekkers 1, Arnoud Meijer 1 en het gewonnen dubbelspel.

Voor Scylla en Heren 1 stond er niets meer op het spel: Scylla was al kampioen en Hilversum was al zeker van de 2e plek. Het duel was dan ook niet erg spectaculair. Pietje Bakker was niet aanwezig in verband met ziekte, invaller Timo Tuithof kwam in zijn plaats. Deze invaller wist niet tot gamewinst te komen. Merijn won (na 2-0 achter) nog van Thomas Benit, maar liet 2 matchpoint tegen Olivier Altenburg onbenut. Ook Arnoud had nog een potje meer mee kunnen pakken, hij kon 10-8 in de 4e game tegen Thomas Benit niet verzilveren. Tycho had de vorm nog niet echt te pakken en kon alleen tegen Benit nog een game scoren. Wel won hij samen met Merijn de dubbel, waardoor de einduitslag 5-5 werd.

Heren tweede divisie A: De Veluwe 1 – Hilversum 2:                 4 – 6

Lars Adema 2, Jelle Goossens 2, Wouter Schoeber 1 en het gewonnen dubbelspel.

In de laatste wedstrijd van het seizoen moest officieel nog voor lijfsbehoud worden gestreden. Als snel bleek dat er geen gevaar meer kwam van Spirit die op bezoek moesten bij de kersverse kampioen Argus. Met winst in Apeldoorn zou thuisclub De Veluwe van de derde plek worden verdrongen. Bijzonder feit was dat Hilversum achter de tafel verscheen met louter spelers uit het tweede team. Maar liefst zes keer moest er met één of meerdere invallers worden gespeeld, die overigens nooit zonder lege handen bleven en vaak een groot aandeel hadden in de behaalde resultaten. De van een blessure herstellende Lars Adema en Jelle Goossens werden bijgestaan door Wouter Schoeber die amper twee weken uit het gips was.

Lars begon sterk door de listige Waldo Hagenaars met 3-0 kansloos naar de kant te sturen. Jelle won daarna in vier krappe games van Edwin Tiele. Wouter Schoeber kwam echter geen moment in zijn spel en moest genoegen nemen met 14 punten tegen Thao Mai die weergaloos tafeltennis liet zien. Wouter moest duidelijk meer ritme op doen en werd als joker ingezet in het dubbelspel. Hij acteerde sterk naast Lars Adema, die overigens geen dubbel heeft verloren dit seizoen aan de zijde van 5 verschillende spelers. Na een stroeve eerste game werd het dubbelspel in drie games gewonnen wat resulteerde in een 1-3 voorsprong.
De Veluwe knokte zich langszij doordat Wouter en Jelle beiden met 11-8 in de vijfde onderuit gingen tegen respectievelijk Waldo en Thao. Toen ook Lars voor de tweede keer dit seizoen verloor van Edwin, leek de derde plek definitief uit het zicht.
Wouter liet zien over enorm veel talent te beschikken en zijn niveau op één dag twee niveaus omhoog te gooien. Edwin werd aan de zege kar gebonden door in een hoogstaande wedstrijd aan het langste eind te trekken. Lars zag het natuurlijk nog altijd zitten en knokte zich helemaal leeg tegen Thao. Waar de kansen over en weer gingen, was Lars doortastender en versloeg Thao diep in de vijfde game. In de zogehete wedstrijd om de derde plaats, kreeg Jelle alleen tegenstand in de tweede game. Waldo leek het vuur kwijt te zijn en moest Jelle vrij snel feliciteren.
Door de 6-4 winst zijn de mannen van het tweede toch nog derde geworden in een seizoen dat bol stond van de blessures. Voor kopman Wouter van der Mark betekent dit helaas voorlopig het einde van zijn tafeltenniscarrière. Youngster Wilfred Schipper komt het team versterken als het volgend seizoen wederom zal acteren in de tweede divisie. Onder het genot van enkele biertjes kwam de voetbal te voorschijn en werden er door de hoofdrolspelers wisselende resultaten geboekt. De bal maakte plaats voor de douche en serieuze gesprekken waarna het tijd was om huiswaarts te keren. .

 

Heren derde divisie A: TTV Appelscha 1 – Hilversum 3:           2 – 8

Raymond van Putten 3, Hans den Blanken 3 en René van de Velde 1 en het gewonnen dubbelspel.

De verre uitwedstrijd naar Appelscha werd dit keer met het complete team aangevangen. Team 2 kon gelukkig weer op eigen kracht de punten bij elkaar sprokkelen.  Genieten van de mooie Drentse omgeving was er niet bij. Het mistgordijn was niet alleen opgetrokken door de tegenstanders. Ook zij stonden met 4 man klaar in gevechtstenue.  René Arbon had zijn belangrijkste taak naast coaching al voltooid. Om 21.00 uur was de tafel gereserveerd in onze vaste restaurant in Assen. Het kampioenendiner was misschien wel belangrijker dan de wedstrijd. Geen van de Hilversummers heeft zo’n uitgebreid scala aan pizza’s aangetroffen. Naaste de vaste ingrediënten kon er gekozen worden uit rosbief, broccoli, bloedworst, pikkante knoflook (wist niet dat deze variant bestond), shoarma, etc. etc.  De keuze viel uiteindelijk op pizza 40, 59, 63 en 89. De verdere details zal ik besparen. Uiteindelijk werden wij vriendelijk verzocht om ca. 23.30 uur te vertrekken.  Uiteraard stond er vooraf nog een wedstrijd op het programma. De Hilversummers volbrachten hun sportieve plicht door het voormalig kampioensteam bij de jeugd met 8-2 te verslaan. Geheel gemakkelijk ging dit overigens niet. Maar liefst 20 games werden met 2 punten verschil beëindigd. René van der Velde wist zijn gebruikelijke winstpartij te pakken. Hij verloor in 5 games van kopman Thomas Kuijer. Eldering speelde een goede wedstrijd tegen René en won in 4 games. Alle overige partijen vielen aan de goede kant van de Hilversummers. Voor Appelscha betekende dit degradatie naar de Noordelijke divisie.

Dames Landelijk A: De Veluwe 1 – Hilversum 1:                        4 – 6

Elisa Stuveling 2x, Guus Hendriks 3x, Kelly Leideritz 0 en het gewonnen dubbelspel.

Voor de laatste wedstrijd van het seizoen ging dames 1 op bezoek bij de Veluwe. In een snelle wedstrijd kwam Guusje wederom tot drie winstpartijen. Na twee overwinningen van Elisa en een gewonnen dubbel door Elisa en Guusje,  kwam een 6 4 overwinning op het bord te staan. Hierdoor is dames 1 op een vierde plek geëindigd.

 

Jongens Landelijk A: Scylla 2 – Hilversum 1:                 NIET GESPEELD

De officiële strekkingvan deze wedstrijd heet: het niet op komen dagen voor Hilversum 1. In de praktijk was Hilversum door een blessure en ziekte niet bij machte om een volwaardig team op de been te brengen. Er is zowel met Scylla als met de HJCL telefonisch contact geweest en de HJCL kon volgens de regels niets anders doen dan Hilversum 10 punten in mindering te geven en een boete op te leggen. De wedstrijd zal alsnog gespeeld worden op 2 december.

Jongens Landelijk C: SVN 1 – Hilversum 2:         2 – 8    

Sander van Buul 3, Patrik Roest 2 en Heleen Hop 3.

Onder leiding van coach André Louwen toog het team met toeschouwers in de TTV Hilversum Bus naar Naaldwijk. Na een reis van meer dan een uur kon de wedstrijd om 13.30 uur aanvangen. Heleen beet het spits af en won met gemak de eerste wedstrijd met 3-0 van J. Sonneveld. Nu was de beurt aan Sander ook hij won de wedstrijd knap met 3-1. Met name de laatste game was een walkover tegen B. Vollebregt. Patrik maakte er een bloedstollende wedstrijd van en won uiteindelijk in vijven (16-18) van N Haagsma. Een goede start dus. Het team wist echter dat elk punt belangrijk was dus op naar het dubbel. Patrik en Sander verloren deze uiteindelijk in vijven na een 1-2 voorsprong. De teleurstelling was groot over dit verloren punt. Heleen won vervolgens met 3-1 van Vollebregt. Patrik met 3-0 van Sonneveld en Sander won met 3-0 van. Een goede tussenstand van 1-6, hoewel de coach had ingezet op een 0-10. De laatste drie wedstrijden gingen beginnen. De spanning stond er flink op en het team raakte enigszins vermoeid tegen deze over het algemeen 4-6 jaar oudere tegenstanders, waarvan er één ook reeds ervaring had in Landelijk B. Patrik verloor zijn wedstrijd tegen Vollebregt in vijven (13-11), waarbij drie games boven de 11 eindigden. Flinke tegenvaller voor het team en voor Patrik zelf. Heleen en Sander wonnen hun potjes met 3-1 van respectievelijk Sonneveld. Het is een lange middag geworden. Na totaal 4,5 uur spel prijkte de einduitslag van 2-8 in het voordeel van ons beloftenteam op het scorebord. Hilversum staat met nog één uitwedstrijd te gaan nog 1 punt achter op Vriendenschaar. Bij gelijk puntenaantal is Hilversum kampioen op grond van het onderlinge resultaat. Elk puntje telt dus de komende week. 1 december is de slotwedstrijd met de uitwedstrijd bij HBC in Heemstede (aanvang 15.00 uur). De bus vertrekt om 13.00 uur naar Heemstede. Supporters die mee willen naar Heemstede dienen zich zo spoedig mogelijk aan te melden voor de busreis. Zet hem op toppers! Op naar het kampioenschap en naar Landelijk B.