Kleine verenigingen succesvol op eerste dag van AK

Op de openingsdag van de Afdelingskampioenschappen in het Hilversumse Tafeltenniscentrum werd er volop strijd geleverd om de prijzen in de diverse klassen. De lagere jeugd, bij elkaar 82 deelnemers, kwam op 11 januari als eerste in actie. Tot vreugde van de organisatie waren er ’s ochtends geen afmeldingen te noteren, dit in tegenstelling tot andere jaren.

Onder de 20 clubs die spelers hadden ingeschreven, waren enkele kleinere verenigingen die voor het eerst in jaren weer meededen aan de AK. Een verheugende ontwikkeling. Kadet Waling van Dongen van Woerden en welp Tigo van Renselaar van Smash Woudenberg vielen in de prijzen. Sun van Dam, de enige deelnemer van UTTC, wist zelfs twee trofeeën te veroveren. Verder was het opvallend dat twee van de vier deelnemers van Elan met een trofee naar huis gingen. Dat gastvereniging Hilversum met 16 deelnemers de grootste afvaardiging had op deze eerste AK-dag, mag geen verrassing heten.  

Dit jaar werd er bij de lagere jeugd geen dubbelspel gespeeld vanwege een beperking van de zaalcapaciteit. De toernooi-indeling was daarop aangepast. Sommige finales vonden al halverwege de middag plaats, andere aan het begin van de avond, later dan gepland. Daardoor zat een gezamenlijke prijsuitreiking en een traditionele groepsfoto er dit jaar niet in. Even na 13 uur was de Open Dag van het Gymnasium ten einde en kon er in twee zalen worden verder gespeeld.

De AK van 2020 waren tevens het afscheid van bondsvertegenwoordiger Joop Kok. Joop was gedurende twaalf AK’s namens dde NTTB Afdeling Midden de deskundige steun en toeverlaat van de toernooileiding. Hij geeft het stokje nu over aan zijn opvolger.    

Bij de lagere jeugd werd volop strijd geleverd.    

De prijswinnaars bij de lagere jeugd:

Ratingklasse 4

 1. Rik Post (Rega), Nikhil Mahesh (Hilversum)

Ratingklasse 5

 1. Sun van Dam (UTTC), Isa Kruiswijk (Shot)

Ratingklasse 6

 1. Artin Khorshid (SVO), Paul Hop (Elan)

Jongens junioren 3

 1. Nikhil Mahesh (Hilversum)
 2. Sun Van Dam (UTTC)

Jongens kadetten 3

 1. Rik Post (Rega)
 2. Mika Tjokrohamidjojo (Almere United)

Jongens kadetten 4

 1. Waling Van Dongen (Woerden)
 2. Joost Van Veen (Hoogland)

Jongens pupillen 3

 1. David Robbers [Huizen)
 2. Jarick Guliker (Rega)

Jongens pupillen 4

 1. Freddie Arku (Elan)
 2. Mart Harbers (Hilversum)

Jongens welpen 3

 1. Mats Luijer (Rega)
 2. Tigo Van Renselaar (Smash W)

Jongens welpen 2

 1. Job Kemper (Shot)
 2. Srujan Abhinapu (Hilversum)

Meisjes 3

 1. Tessa Vermeer (ATC)
 2. Maya Demarteau (Shot)

Meisjes 4

 1. Lotte Van Doorn (Shot)
 2. Suzanne De Vos (Almere United)