Jong talent timmert aan de weg bij Afdelingskampioenschappen

De tweede dag van de Afdelingskampioenschappen van Midden stond in het teken van het aanstormend talent. Een kleine 80 jonge spelertjes, begeleid door hun ouders of clubcoach, begonnen ’s ochtends om 9.15 uur enthousiast aan hun toernooi. Een lastige start voor de toernooileiders Willem Beek en Edwin Jonkman, omdat door last-minute afzeggingen diverse poules geherrangschikt moesten worden. Maar toen na een kwartier de rook was opgetrokken, kon het toernooi echt beginnen en was de achterstand in het tijdschema binnen mum van tijd weggewerkt. En dat bleef zo. Behalve veel trofeeën waren er ook nog prijzen te winnen bij de loterij, waarvoor alle deelnemers twee lootjes hadden ontvangen. Zeer gewild waren de cadeaubonnen voor tafeltennisartikelen, beschikbaar gesteld door de firma Sport Europe.

Gaandeweg het toernooi waren, zoals te verwachten was, steeds meer spannende partijen te zien, die met 2 of 3 punten verschil in de vijfde game werden beslist. Het verschil tussen winst en verlies zat ‘m soms in een schlemielig mazzelballetje of een ongelukkige servicefout op het moment suprème. En dat was soms best even slikken voor spelertjes die hoopten hun eerste beker te winnen. Toch lukte het enkele 9-jarigen tot de finale door te dringen en op die manier een felbegeerde trofee te bemachtigen. Ook de strijd om de 3e plaats leverde diverse bloedstollende duels op.       

De meeste prijzen gingen dit jaar naar Almere United, Hilversum en SVO. Traditiegetrouw gingen alle jeugdige prijswinnaars de zaal in voor de groepsfoto.   

Prijswinnaars AK Jeugd 15 januari 2023 

Enkelklasse 4 Winnaarsronde
1. Cas Nusseler (VTV)
2. Srujan Abhinapu (TTV Hilversum)
3. Rick Hagen (TTV Hilversum)

Enkelklasse 4 Troostronde
1. Luuk Jaggie (Almere United)
2. Rik Koren (Shot)   

Enkelklasse 5 Winnaarsronde
1. Sam van der Heijden (Almere United)
2. Sarthak Dwivedi (TTV Hilversum)
3. Kjell van de Veen (Over ’t Net)  

Enkelklasse 5 Troostronde
1. Felix Cuypers (SVO)  
2.Jasper Krisman (SVO)  

Enkelklasse 6 Winnaarsronde
1. Tijn Groothof Schröder (Almere United)
2. David van der Veen (Bijmaat)
3. Timo Blom (Over ’t Net)

Enkelklasse 6 Troostronde
1. Ties Reinoud (TTV Hilversum)
2. Stach Braakhekke (TTV Hilversum)

Dubbelklasse 3
1. Illion Zwart / Srujan Abhinapu (TTV Hilverum)
2. Luuk Jaggie / Tobias Velden (Almere United)

Dubbelklasse 4
1. Jasper Krisman / Nick Martens (SVO)
2. Stach Braakhekke / Tobias van de Weg (TTV Hilversum)