Hilversum nog altijd gelijk op met Scylla in eerste divisie

Heren eerste divisie:  Westa 2 – Hilversum 1 0-10
Persoonlijke resultaten:  Frank Rengenhart 3, Merijn de Bruin 3, Arnoud Meijer 3, dubbel 1

In  het verre Limburg boekten de heren van Hilversum een duidelijke 10-0 overwinning op de reserves van Westa. Van enige spanning was geen sprake, de sympathieke gastheren maakten geen moment aanspraak op een overwinning. Rino Alberts onderscheidde zich overigens wel met twee ballen langs het net, dit tot zichtbaar genot van de Duitse scheidsrechter.

Concurrent Scylla won eveneens opnieuw met maximale cijfers waardoor Hilversum nu met 29 punten uit drie wedstrijden op een gedeelde eerste plaats staat. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Red Stars uit Venray.  13 Oktober staat de klapper tegen Scylla op de agena, thuis bij ttv Hilversum.


Dames eerste divisie:  US 1– Hilversum 1: 6-4

Persoonlijke resultaten:  Guusje Hendriks 3, Sanne Flipsen 0, Kelly Leideritz 0, dubbel 1

Het damesteam van Hilversum ging met 6-4 ten onder tegen US. Elisa Stuveling ontbrak vanwege een voetblessure. Sanne en Kelly speelden veel spannende games, maar konden geen bijdage leveren aan de Hilversumse score. Guusje kwam niet in gevaar.

Door dit resultaat komt het degradatiespook wel naar om de hoek kijken. Het team staat na drie wedstrijden vijfde met vijf punten achterstand op Treffers.


Heren tweede divisie: US 1 – Hilversum 2: 9-1

Persoonlijke resultaten:  Jelle Goossens 1, Lars Adema 0, Wouter van der Mark 0, dubbel 0

Het tweede team van Hilversum liep een enorme kater op uit tegen US. Jelle begon nog te winnen van Gilles van Oirschot, maar daarna vielen verschillende partijen telkens de kant op van de Amsterdammers. Wouter van der Mark verloor met 11-9 in de vijfde van Dylan Kret. Het dubbelspel ging met 17-15 in de vijfde game verloren na tenminste twee matchpoints. En ook verderop in de wedstrijd verspeelde Wouter van der Mark nog een matchpoint tegen Gilles van Oirschot.  Angelo Antonietti speelde heel sterk en handhaafde zijn ongeslagen status. Lars Adema was half ziek en was tot niet meer in staat dan een enkele game verweer te bieden.  

Het  team staat nu troosteloos onderaan, maar zal naar verwachting zich nog wat omhoog weten te spelen. Toch is het wel even slikken voor het team: van de verwachte kampioenstrijd met US en Argus, is men nu beland nu in een strijd tegen degradatie.


Heren derde divisie:  Assen 1 – Hilversum 3: 4-6

Persoonlijke resultaten:  Raymond van Putten 2,  René Arbon 2, René van der Velde 2, dubbel 0

Vroege aanvangstijdstippen bij verre uitwedstrijden genieten niet de voorkeur van team 3. Dat wij ons hierbij in goed gezelschap bevinden doet hier niets aan af (Ajax, team 2?). Gelukkig is er niets mis met de mentale weerbaarheid van het team. Bovendien werd het team ondersteund door onze vaste noordelijke supporter Lex Bruyn. Raymond kwam goed uit de startblokken door winst in 4 games tegen de uit Friesland afkomstige  Rients Visser. De goed spelende Arbon kon hier geen vervolg aangeven door krap in 5 games (11-8) te verliezen van Julius Harkink. De andere René won eenvoudig van Peter Zwama. Het dubbel werd een ware kraker. Tegen de jongelingen uit Assen (Zwama/Visser) werd een ongelukkige nederlaag geleden. Met 17-15 in de 5e game wist Assen weer op gelijke hoogte te komen. Dat Harkink vandaag uitstekend op dreef was, bleek wel door Raymond van Putten zijn eerste nederlaag te bezorgen. René van der Velde won eenvoudig (-5, -6, -5) van de clubkampioen 2011 van Dokkum. Arbon wist zich vervolgens goed te herstellen door zowel van Zwama als van Visser in drie games te winnen. Ook Raymond won zijn laatste wedstrijd tegen de aangeslagen Zwama. Ondanks dat er kansen waren voor goed spelende Van der Velde tegen Harkink, wist Harkink zijn hatrick te voltooien en de schade voor zijn team  beperkt te houden tot een 6-4 nederlaag. De echte teleurstelling kwam na de wedstrijd toen bleek dat het favoriete restaurant van Arbon (“beste pizza’s van Nederland”) geen plek had voor het Hilversumse trio. Een goed alternatief werd gevonden, waardoor de Griekse economie in Assen een kleine impuls heeft gekregen.


Landelijk A  Jeugd:  Shot ’65 1 – Hilversum 1: 0-10

Persoonlijke resultaten:
Ilan Meijer 3, Roy Kapel 3, Bastiaan van der Sanden 3, dubbel 1

Om mee te blijven doen in de strijd om de titel, moest jongens 1 een zo groot mogelijke uitslag neerzetten tegen het relatief zwakke Shot ’65. Dat is dan ook precies wat ze hebben gedaan. En hoe. Shot ’65 wist over de hele dag maar 7 games te winnen. Alleen Roy Kapel had het zo nu en dan lastig met de heren uit Zwijndrecht. Maar ook op mentaal vlak is te zien dat Roy een flinke stap heeft gemaakt: een 1-5 achterstand in de vijfde werd na een onhandige time-out van de tegenstander tot een 11-8 gamewinst omgebogen. Ook het dubbel liep ditmaal beter: Ilan en Bastiaan hadden één game nodig om op te warmen maar walste vervolgens over hun tegenstanders heen. Door deze uitslag staat het Hilversum  team met 26 punten nog maar één punt achter op concurrent Scylla.

 


Landelijk C  Jeugd:  Vriendenschaar 1 – Hilversum 2: 5-5

Persoonlijke resultaten: Heleen Hop 3, Patrik Roest 1, Sander van Buul 1, dubbel 0

Het duel tussen de koplopers was een hele leuke wedstrijd om te zien met veel spanning en goed tafeltennis.  In de openingswedstrijd klopte Heleen Michael van der Zwan die na een stroeve start er steeds beter in kwam en het Heleen erg lastig maakte. Maar Heleen hield het hoofd koel in de beslissende fase van de vierde game koel: 3-1. Daarna ontwikkelde de stand zich in het voordeel van de thuisploeg. Sander had last van spanning en bereikte niet zijn normale niveau tegen Cho Lwin Aye.

Patrik verspeelde een 1-0 en 10-7-voorsprong in de tweede game tegen Arthur Krijgsman en verloor met 3-1. Ook het dubbel ging naar de Goudanaren. Heleen verkleinde de score door knap met 3-1 Cho Lwin Aye diens eerste nederlaag van de competitie te bezorgen. Patrik speelde daarna twee superspannende  krakers van wedstrijden, waarin hij heel goed speelde. De eerste verloor hij met twee punten verschil in de vijfde van Michael van der Zwan, maar op 5-2 achter zorgde hij voor de ommekeer in de wedstrijd door met twee punten verschil in de vijfde van Cho Lwin Aye te winnen. Heleen voltooide haar puntgave hattrick en Sander hervond zijn normale niveau in de slotpartij tegen Michel van der Zwan met 3-1 winst. Door dit resultaat gaan beide teams gelijk aan kop met 21 punten uit drie wedstrijden.