Hilversum 3 kampioen in de derde divisie

Het derde herenteam kreeg het kampioenschap een week eerder in de schoot geworpen dan verwacht. Voor Hilversum 1 kwam de toch al weinig kansrijk meer ogende titelrace definitief ten einde door een 7-3 nederlaag tegen degradant Red Stars. De dames handhaafden zich definitief en team 2 zette een hele goede stap in die richting.

Red Stars 1 – Hilversum 1 7-3

Persoonlijke resultaten: Arnoud Meijer 2, Tycho Dekkers 1, Frank Rengenhart 0, dubbel 0

Omdat Frank Rengenhart al bij het inspelen moest constateren dat zijn blessure hem te veel parten speelde, was er sportief gezien weinig meer te halen voor het vlaggenschip van Hilversum. Arnoud en Tycho wonnen allebei van Ronald Boogaard. Arnoud wist ook Patrick Zwiers te verschalken. Scylla won met 0-10, en breidde haar voorsprong op Hilversum daarmee uit tot 14 punten. Scylla is dus kampioen en de onderlinge laatste wedstrijd kan ook schriftelijk worden afgedaan. “Volgend seizoen weer verder”, sprak Tycho een dag later berustend.

Spirit 1 – Hilversum 2  6-4
Persoonlijke resultaten: Jelle Goossens 3, Lars Adema 0, René Arbon 1, dubbel

Het blessurespook dat Hilversum ook in lagere klassen teistert, treft met name ook het tweede team. Wouter van der Mark kampt al het hele seizoen met knieproblemen en heeft zelfs moeten besluiten zijn tafeltenniscarrière op het laagst mogelijke pitje voort te zetten vanaf volgend seizoen. Wouter Schoeber heeft zijn hand geblesseerd, en dit weekeinde voegde Lars Adema zich vrolijk in de rij blessures. Na een potje voetbal kon hij nog maar amper lopen. Het tekent de misère dat hij bij het ontbreken van invallers desondanks achter de tafel moest verschijnen, met drie nederlagen als gevolg. Gelukkig was Jelle er ook nog. Ook hij had last van een blessure, wilde eigenlijk liever niet spelen, maar wilde ook zijn team niet in de steek laten. Dat deed hij bepaald niet. De pijn verdringend, speelde hij acht games lang in een “flow”, en liet zijn tegenstanders geen kans. Pas toen stokte het tegen Rogier Wijker, die tot 2-2 terugkwam en zelfs met 4-1 leidde in de vijfde game. Maar Jelle herpakte zich en voltooide fraai zijn knappe hattrick. Met de komst van Wilfred Schipper is Jelle heel blij. Op naar de eerste divisie volgend seizoen. René Arbon was andermaal een nuttige invaller met één overwinning. Door dit resultaat blijft de marge met Spirit dat vijfde staat 5 punten, en dat moet voldoende zijn voor behoud.

Blauw Wit 1 – Hilversum 3 4-6
Persoonlijke resultaten: Raymond van Putten 2, Hans den Blanken 2, René van der Velde 1, dubbel 1

In een sfeerloze gymzaalambiance in Almelo behaalde team 3 het kampioenschap in de derde divisie. Vooraf bestond daar al enige hoop op, maar de 2-8 nederlaag van nummer twee Assen tegen Appelscha maakte het onze jongens wel heel comfortabel. Kopman Jos Reuverkamp van Blauw Wit scoorde een knappe hattrick. Hans en Raymond spelen doorgaans toch niet kinderachtig tegen verdedigers met noppen. Maar het mocht allemaal. Want René van der Velde won weer zijn vertrouwde potje en zijn beide kopmannen deden samen de rest.

Rapidity – Hilversum  4-6
Onze dames stelden zich definitief veilig met een 4-6 overwinning op hekkesluiter Rapidity. Of dat aanleiding is geweest de bloemetjes buiten te zetten, is onbekend, evenals het scoreverloop, want uw verslaggever trof slechts leegte in zijn mailbox en antwoordapparaten aan. De zondagsrust is onze dames van harte gegund.