Glansrol Arnoud Meijer in duel met Dordrecht

Met een klinkende 9-1 overwinning op Dordrecht onderstreepte het keurcorps van TTV Hilversum haar titelaspiraties in de eerste divisie. Ook het tweede en het derde herenteam en jongens 1 en 2 startten de najaarscompetitie met ruime overwinningen. Dames 1 ging onderuit tegen Avanti: 4-6.

 

Eerste divisie heren: Hilversum 1 – Dordrecht 1  9 – 1
Hilversum: Merijn de Bruin 3, Arnoud Meijer 3, Frank Rengenhart 2

Alle ogen zijn dit seizoen gericht op het eerste herenteam, dat de ambitie heeft om naar de eredivisie te promoveren. Het team is versterkt door de komst van Merijn de Bruin, zodat Hilversum nu twee spelers met flink wat eredivisie-ervaring in de gelederen heeft. Daardoor zijn er reële kansen op het kampioenschap. Opvallend genoeg was het juist ’derde man’ Arnoud Meijer, die in het duel met Dordrecht uitgroeide tot smaakmaker. Met knap verdedigingswerk en een slimme taktiek wist de Hilversummer uiteindelijk, tot enthousiasme van het publiek, alle drie de tegenstanders op de knieën te krijgen. Dordrecht, met Frank Hollak, Mitchell Alsemgeest en Jeroen Kivits, was speltechnisch niet de mindere van Hilversum, maar maakte mentaal een zwakke indruk. Waar Hilversum een flinke portie strijdlust aan de dag legde, lieten de gasten het op beslissende momenten afweten. Het was dan ook geen toeval dat Arnoud Meijer op karakter twee bloedstollende partijen met nipt verschil in de vijfde game naar zich toetrok. Vooral de overwinning op Frank Hollak (14-12 in de vijfde) mocht er wezen. Hilversum stond toen al op een 7-1 voorsprong. Linkspoot Merijn de Bruin, debuterend voor Hilversum, speelde degelijk en verloor slechts één game: in de openingspartij tegen Hollak. Het enige missertje kwam op naam van Frank Rengenhart, die een wisselvallig optreden tegen dezelfde Hollak moest bekopen met een nederlaag. Rengenhart gaat nu minimaal een week door het leven als ‘de derde man’ van TTV Hilversum, maar zal daar, gelet op de geslaagde ouverture van zijn team, geen slapeloze nachten aan overhouden.

Tweede divisie heren: Hilversum 2 – SKF 2  7-3 
Jelle Goossens 3, Wouter Schoeber 2, Wouter van der Mark 1
Een acceptabale seizoenstart voor team 2, zou je zeggen. Toch waren de spelers van Hilversum niet tevreden met de 7-3 overwinning op SKF 2. Vooral Wouter van der Mark baalde stevig. ‘Dramatisch’, sprak hij na afloop over zijn eigen optreden. De Utrechter heeft aan het begin van de competitie duidelijk de vorm nog niet te pakken. Het verlies tegen de lastige Brenda Vonk mocht nog als een slippertje worden beschouwd. Pijnlijker was de nederlaag tegen Pieter van de Berg (11-9 in de vijfde game).
Hilversum verzuimde daarmee ruimer afstand te nemen van Argus, de verwachte concurrent in de strijd om de titel. In tegenstelling tot zijn teamgenoot bleek Jelle Goossens wel goed op dreef. Goossens heeft het afgelopen jaar dankzij de nodige trainingsarbeid zijn spelniveau weten te verbeteren. Voor het eerst in zijn carrière is hij doorgedrongen tot de halve finale van de B-Meerkampen. Tekenend voor zijn mentale veerkracht en gedrevenheid was de 11-1, waarmee hij Brenda Vonk in de vijfde game van de openingspartij het nakijken gaf.
Wouter Schoeber, invaller voor Lars Adema die zijn teen gekneusd had bij een potje zaalvoetbal, ging er tegen Vonk in drie games af, maar droeg met twee overwinningen zijn steentje bij.

Derde divisie heren: Hilversum 3 – SKF 3  8-2
René Arbon 3, Raymond van Putten 3, René van der Velde 1
Net als het tweede team kreeg ook het derde een verzwakt SKF tegenover zich. De Veenendalers hebben eind vorig seizoen maar liefst zes spelers zien vertrekken en hebben de opengevallen plekken ingevuld met jonge spelers, die weliswaar talentvol zijn, maar weinig tot geen spelervaring hebben in de landelijke seniorencompetitie. Raymond van Putten en René Arbon profiteerden optimaal met elk drie overwinningen en winst in het dubbel. Ze zagen met mededogen hoe hun teamgenoot René van der Velde tegen de jonkies worstelde. Van der Velde, normaal gesproken kampioen potten-uit-het-vuur-slepen, brandde nu zelf tot twee keer toe zijn handen. De nederlagen tegen Seldenrijk en Van der Horst zullen dan ook niet worden bijgeschreven als hoogtepunten uit zijn landelijke carrière.
Ook hier geldt: duur puntverlies in een poule, die kampioenskansen biedt.

Eerste divisie dames: Hilversum 1 – Avanti 1  4-6 
Guusje Hendriks 2, Kelly Leideritz 1, Sanne Flipsen 0
De Hilversum-dames zijn volgens Guusje Hendriks in de minst sterke eerste-divisiepoule ingedeeld, waarin handhaving geen probleem mag zijn. Toch kende het team met de 6-4 nederlaag tegen Avanti een matige seizoenstart. Hendriks kreeg zelf direct in de openingspartij op haar broek van de Hazerswoudse kopvrouw Petiet, waarmee duidelijk werd dat het een lastig middagje zou worden voor Hilversum.
Sanne Flipsen kwam er in het geheel niet aan te pas. Flipsen mist wedstrijdritme en heeft een trainingsachterstand na een ernstige achillespeesblessure. ,,Ik had eerlijk gezegd ook niet verwacht dat ik vandaag partijen zou winnen”, aldus de Heelsumse.
Hilversum kwam na een 1-4 achterstand halverwege terug tot 3-4, maar ook Kelly Leideritz bleek een maatje te klein voor Petiet, die daarmee haar hattrick voltooide.

Landelijk A, jongens: Hilversum 1 – SVE 1  8-2 
Ilan Meijer 3, Bastiaan van der Sanden 2, Roy Kapel 2
Met zoveel China-ervaring moet je haast wel winnen in Landelijk A. Zowel Ilan Meijer als Roy Kapel trainde deze zomer in het mekka van de tafeltennissport. Ilan verloor slechts één game tegen de talentvolle Max Koopman, die Bastiaan van der Sanden en Roy Kapel aan zijn zegekar bond. Pluspunt was dat het stroef lopende dubbel Meijer-Van der Sanden in vijf games werd gewonnen. Als Hilversum komend seizoen een puike prestatie wil neerzetten in de kampioenspoule, verdient zeker ook het dubbel extra aandacht. Komende zaterdag om 15 uur speelt jongens 1 het prestigeduel in en tegen Huizen.

Landelijk C, jongens: Hilversum 2 – Wilvo/Bergeijk 1  9-1
Heleen Hop 3, Sander van Buul 3, Patrik Roest 2
Een droomdebuut van Hilversum 2 in Landelijk C. Je eerste wedstrijd in het landelijk met 9-1 winnen is natuurlijk een knap resultaat. Het jonge team onder leiding van coach Arnoud Meijer kende geen plankenkoorts en speelde met veel zelfvertrouwen. Dat resulteerde in een mooie overwinning. Alleen Patrik Roest liet een kruimeltje achter voor de tegenpartij, die teleurgesteld terugkeerde naar Limburg.
Dat belooft wat voor de rest vasn het seizoen.