Fraaie prestatie Fleur Hoogeveen op EJK kwalificatietoernooi

Van 18 tot 24 juli worden in Kroatië de Europese Jeugdkampioenschappen U19 georganiseerd. De bondscoach van de meisjes had al twee plaatsen gereserveerd voor Emine Ernst en Chana van de Venne. Voor de overige 2 plaatsen werd in een zeskamp gestreden door Emma van der Zanden, Karlijn van Lierop, Dobrila Jorguseska, Fleur Hoogeveen, Hannah de Ruiter en Anouk van den Boom. Dit was ook de plaatsingsvolgorde en vooraf was wel duidelijk dat de 1e drie de meeste kans hadden op de twee beschikbare plaatsen, alleen al vanwege het verschil in ranking.

Fleur startte tegen Dobrila en deed dat heel verdienstelijk. De games gingen tot vlak voor de finish gelijk op, waarna in 3 van de 4 games Dobrila met een sprintje steeds aan het langste eind trok. (10-12;7-11;11-8;9-11). Tegen Karlijn speelde Fleur opnieuw een puike partij die met 12-10;12-14;10-12 en 8-12 opnieuw in 4 games verloren ging. Het verschil in beide partijen zat het vooral in 5 maanden doortrainen gedurende 20 uur in de week of pas weer een paar weken in beperkte mate kunnen trainen. Dat in ogenschouw genomen liet niet alleen Fleur maar ook Anouk en Hannah met hun goede tegenspel zien dat het onderlinge verschil eerder af- dan toeneemt.

Na een mooie overwinning op haar nieuwe teamgenoot Anouk (14-16;11-9;11-7;11-6) en een redelijk makkelijke zege op de altijd goedlachse Hannah (11-7;14-12;11-1) wachtte in de laatste wedstrijd de als eerste geplaatste Emma. Deze sympathieke tegenstander was weliswaar al uitgeschakeld voor het behalen van een ticket voor de EJK, maar sportvrouw genoeg om niet te willen verliezen. Zeker niet van iemand die ruim 300 ELO punten minder heeft. Er ontspon zich dan ook een magistraal gevecht, waarbij niemand meer een kans gaf voor Fleur bij 2-7 in de 4e game en alle fut uit het lichaam leek gestroomd. Een onbedoelde fraaie flip van Fleur, wat slordigheidsfoutjes van Emma die al dacht de buit binnen te hebben en Fleur deed weer helemaal mee. Sterker nog, deze vierde game werd boven de 10 ook nog binnengesleept, waarna de speelster uit Klazienaveen in de beslissende game het heft in handen bleef houden en verrassend doorstootte naar de zege (6-11;11-6;5-11;12-10;11-8). Met deze overwinning nestelde Fleur zich knap in de top 3 en kan ze terugkijken op een geslaagd toernooi, dat tickets opleverde voor Karlijn en Dobrila.

Coach Lex Bruijn was uitermate te spreken over het vertoonde spel van ‘zijn’ pupil en toonde zich meer dan tevreden met de progressie die Fleur in alle opzichten en ondanks corona heeft doorgemaakt. Fleur Hoogeveen zal in het najaar het landelijk-A team van Hilversum komen versterken. Zij komt in elk geval in een team met Anouk van den Boom en Tanya Misconi, waardoor er een grote kans is dat voor het eerst een team met drie meiden de kampioenspoule zal behalen. Fleur wordt ook toegevoegd aan de teamlijst van het damesteam van Hilversum, dat daardoor aanzienlijk versterkt wordt.