Degelijke zege H1, puntendeling bij H2

Koploper heren 1 boekte een degelijke overwinning op Argus. Heren 2 deelde de punten met medekoploper Scyedam.

Heren eerste divisie: Argus 1 – Hilversum 1:  2 – 8
Persoonlijke resultaten: Tycho Dekkers 3, Frank Rengenhart 3, Arnoud Meijer 1, dubbel 1

In het verre Harkstede boekte heren 1  een degelijke overwinning geboekt. Argus werd met 8-2 verslagen. Enkel Arnoud Meijer kende een zware middag, hij moest Tammenga en Rengers feliciteren. Tegen laatstgenoemde had Arnoud nog een matchpoint, maar Rengers was in de verlenging van de vijfde game te sterk. Frank en Tycho speelden sterk en kenden een relatief gemakkelijke middag.  Doordat Avanti ook met 8-2 won blijft het gat 13 punten. Zondag  speelt Avanti de inhaalwedstrijd tegen Argus, waarna de stand een realistischer beeld zal vertonen. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Scylla 2.

(verslag Tycho Dekkers)

Heren tweede divisie: Scyedam 2 – Hilversum 2:  5 – 5
Lars Adema 2, Jelle Goossens 1, Wilfred Schipper 1 en het dubbel

De mannen van Hilversum 2 zijn op bezoek bij titelconcurrent Scyedam niet verder gekomen dan gelijk spel. In een bloedstollende wedstrijd over 5,5 uur en 7 5-setters was een 5-2 voorsprong niet voldoende om een overwinning mee naar huis te nemen. Zoals verwacht werd er door beide teams in de sterkste opstelling aangetreden.
De eerste 5 wedstrijden gingen allemaal over de volle 5 games. Jelle Goossens beet het spits af tegen Remco van der Does. Pas in de vijfde game kon Jelle afstand nemen van een geconcentreerd spelende Remco. Wilfred Schipper en Jeroen Bastiaanse lieten prachtig tafeltennis zien waarbij Jeroen met 11-9 in de vijfde aan het langste eind trok. Lars had na het missen van matchpoints in de vierde game, voldoende over om alsnog Laurens van Raadshoven te verschalken. Vooral het gevarieerde servicegeweld van Lars dreef Laurens af en toe tot wanhoop. Toen ook het dubbel met 11-8 in de beslissende game werd beslist, nam Hilversum brutaal een 1-3 voorsprong.
Jelle en Jeroen speelden geen hoogstaande wedstrijd, maar de spanning was er niet minder om. Na een gemist matchpoint door Jelle, trok Jeroen de wedstrijd naar zich toe met 12-10 in de wederom vijfde game. Lars verraste vriend en vijand door voor het eerst in zijn leven van Remco van der Does te winnen. Na een gewonnen spannende derde game bij een 1-1 tussenstand was Lars los en was Remco niet in staat op terug te komen. 11-0 winst in de vierde game en de 2-4 tussenstand was een feit. Toen Wilfred vervolgens in een zeer goede wedstrijd met consequent spel van Laurens won in, jawel daar is hij weer, vijf games, leek een ruime overwinning in de maak.
Niets was echter minder waar. Scyedam herstelde zich knap door overwinningen van Jeroen en Laurens op respectievelijk Lars en Jelle. Er lagen kansen voor beide mannen, maar er werd vanaf het begin van elke game achter de feiten aangelopen. Jelle kreeg op 1-1 een gamepoint voor een 2-1 voorsprong maar benutte deze niet en verloor in vier games. Lars stond elke game dik achter, maar kwam telkens terug uit geslagen positie. Jeroen liet het echter niet zover komen en won met 3-0. Wilfred en Remco speelde de laatste wedstrijd en dit werd een echter kraker die 40 minuten in beslag nam. Wilfred nam elke game een ruime voorsprong, maar wist deze, evenals een aantal matchpoints, niet te benutten. Remco liet onwaarschijnlijke mooie punten noteren en sleepte voor de poorten van de hel een gelijkspel uit het vuur.
Ondanks de gemiste kans om afstand te nemen, ligt de titelstrijd na 6 wedstrijden nog volledig open. Door het gelijkspel handhaaft Scyedam zich aan kop in deze poule en volgt Hilversum op gelijk aantal punten. Na afloop werd er gezellig gedronken, gekletst en zelfs getafeltennist. Een fantastische tafeltennisavond met veel supporters van beide kanten. Vanuit het Hilversum kamp willen we iedereen bedanken die richting Schiedam is gekomen en wordt uitgekeken naar volgende week. Scylla komt dan op bezoek in het tafeltenniscentrum van Hilversum.

 

 

Heren tweede divisie: Argus 2 – Hilversum 3:  6 – 4
Persoonlijke resultaten: Raymond van Putten 2, René Arbon 1, René van der Velde 1, dubbel 0

Op een tijdstip dat de spieren van de van de heren van team 3 nog stram en stijf waren, vond het vertrek plaats naar het noordelijke Harkstede. Normaal gesproken is zo’n tripje naar deze uithoek van het land een gezellig onderonsje. De economische en politieke ontwikkelingen in de wereld kunnen onderwerp van gesprek zijn, maar ook de kwaliteit van de tafeltennisballen (later hierover meer). Dit keer was alle concentratie vereist om de auto op de weg te houden met de stormachtige oostenwind. Toch heel bijzonder dat juist op zo’n dag vele landgenoten het goed idee vonden om met de caravan op pad te gaan. Het was dan ook een hele klus om deze zwalkende verkeersdeelnemers in de polder te passeren. Enfin genoeg over de reis.

In een verzwakte opstelling trad de koploper aan tegen het de drie R-en. René van der Velde zorgde voor het eerste punt door een overwinning op invaller Raymondo Bosch. Gemakkelijk ging dit niet getuige de 5 games die hij hiervoor nodig had. Raymond en René hadden minder moeite met de invaller uit de Noordelijke 1e divisie. Raymond zorgde voor het vierde punt door Van der Greft geen enkele gamewinst toe te staan. De overige partijen gingen naar de Harkstedenaren. Of zijn het Harksteders of Harkers? Gemakkelijk ging dit zeker niet. Zo liet Raymond in de eerste partij in slaap sussen tegen Teun Bosveld. Hij verloor weliswaar in 3 games met het kleinst mogelijke verschil, maar in iedere game waren er kansen. Ook het dubbel werd nipt verloren. Na een 2-0 voorsprong leek een overwinning slechts een kwestie van tijd. Van der Greft wist zich na zijn matige begin echter goed te herstellen. Na de nipte overwinning in de 3 game, was het tij gekeerd ten gunste van Argus. De laatste wedstrijd die net de verkeerde kant opviel was die tussen René van der Velde en Van der Greft (11-8 in de 5e). Nadat hij de schroom van zich had afgegooid, wist hij 5 matchpoints te overleven in de 3e game. Opvallend was dat de goed spelende Van der Velde weinig moeite had met de service van Van der Greft. De mannen Van Argus wisten de schade hierdoor beperkt te houden in de race naar het kampioenschap, terwijl Hilversum meer afstand neemt van de 5e plaats. Wat was er toch met de kwaliteit van de ping-pong ballen? Tijdens de wedstrijd werd het fraaie zilveren sieraden doosje door Erik minimaal 5 maal tevoorschijn getoverd om de kapotte bal te vervangen. Opzet? Tweedehands? Tijdrekken?

(verslag René van der Velde)

Heren derde divisie: De wedstrijd van Hilversum 4 van deze week is uitgesteld

Dames eerste divisie: Scyedam 1 – Hilversum 1: 6 – 4

Kampioenspoule: Steeds Hoger/TSB – Jongens 1: 9-1.
Persoonlijke resultaten: Ilan Meijer 1, Bastiaan van der Sanden 0, Roy Kapel 0.

Ouwe mannen Jeugd(ziekenboeg) 1 komen niet verder dan 1 punt. Alleen Jack bleef ongedeerd. 15 jarig talent Roy Kapel loste zijn talent eindelijk in. De eerste wedstrijd was niet aan hem besteed, maar hij verbeterde zijn spel en was op weg naar misschien wel één van zijn mooiste overwinningen van het seizoen. het noodlot sloeg toe: Roy kreeg last van zijn schouder en ( niet onbekend in het team ) moest de wedstrijden opgeven. Bastiaan wist geen wedstrijden binnen te slepen. Het gebrek aan trainingsuren en drukte met studie was te merken aan zijn spel en scherpte. Waar Roy zich ten opzichte van vorige week zich sterk verbeterde, deed Ilan daar nog een schepje bovenop. De eerste wedstrijd werd overtuigend gewonnen. De tweede en derde wedstrijd moest hij beide keren in de verlenging door gebrek aan conditie aan zijn tegenstander laten. Toch konden er positieve conclusies worden getrokken: Ilan is op snel tempo verloren terrein aan het terugwinnen