Vier overwinningen en twee kleine nederlagen voor landelijke teams

De eerste uitwedstrijden voor de landelijke teams stonden dit weekend op het programma. Nagenoeg alle teams gingen met een overwinning naar huis. En als er dan toch werd verloren dan was het nipt. Arnoud Meijer, Gamal de Groot en Tjarko Bosma waren uitstekend op dreef en verloren deze speelronde geen wedstrijd. Dames 2 en heren 2 liggen op kampioenskoers!

 

Heren eredivisie: Scyedam 1 – Heren 1: 2-4

Gamal de Groot 2, Merijn de Bruin 1 en Nathan van der Lee 1

Het vlaggenschip van TTV Hilversum heeft opnieuw een overwinning geboekt. In Schiedam werd Scyedam met 4-2 verslagen. Ook ditmaal wist Gamal het team op sleeptouw te nemen door twee overwinningen te boeken.

Merijn kende een prima start en kwam snel met 2-0 voor tegen Nermin Smajic, maar zag de derde game verloren gaan. Merijn nam in de vierde game al snel een 6-0 voorsprong en gaf dit niet meer uit handen. Gamal verdubbelde de voorsprong door Laurens van Raadshoven redelijk eenvoudig opzij te zetten. Alleen in game drie kon Laurens Gamal verrassen. Jammer genoeg kon Nathan de goede lijn niet vasthouden. Hij verloor van een sterk spelende Jochem de Hoop. Na de pauze werd er wederom afstand genomen. Gamal won zeer overtuigend met 3-0 van Nermin. Een goede prestatie van Gamal, zeker gezien het feit dat hij deze week tijdens de trainingen kampte met een pijnlijke knie. Merijn kon Jochem in wedstrijd vijf ook niet van zijn tweede overwinning afhouden. Met aanvallend spel dwong hij Merijn tot het maken van fouten. Ondanks dat Merijn de eerste game wist te winnen, kon hij een vijfde game niet afdwingen. Nathan herstelde zich uitstekend van zijn nederlaag door Laurens met 3-1 aan de kant te zetten. Laurens won de derde game maar kon in de overige drie games maar een handje vol punten noteren.

Door de tweede overwinning liggen de heren op koers om zich te plaatsen voor de Eredivisie A. Al moet gezegd worden dat de sterkere teams nog op het programma staan. Aanstaande zaterdag treft Hilversum 1 de mannen van Westa tijdens de jaarlijkse seizoensopening.

 

2e divisie: Scydedam 2 – Hilversum 2: 3-7

Wilfred Schipper 3, Lars Adema 2, Hans den Blanken 1 en het dubbel

Heren 2 heeft de goede competitiestart een prima vervolg gegeven door Scyedam in eigen huis met 7-3 te verslaan. Wilfred nam het team op sleeptouw en speelde sterk.

Remco  van der Does moest er in de eerste partij van de dag in 5-en aan geloven.  Later in de wedstrijd leverde Remco’s zwiepende forehand hem toch nog 2 partijen op tegen Lars en Hans. Mooie speler blijft dat toch, die Remco. Mark Spaargaren kwam laat binnen vanwege familiegriep en leek zelf ook niet helemaal fris. Hij speelde kort wat ballen en won na 5 games van Hans in een partij waarin de kansen steeds keerden. Lars speelde lekker onbevangen tegen Dario en bracht het team weer aan de leiding. Het dubbel werd net als vorige week gewonnen al ging het Lars en Wilfred een stuk minder makkelijke af deze keer. Een 9-8 achterstand in de 5e game werd ternauwernood nog omgezet in winst. In het vervolg kwamen Mark, die wat uitgeblust leek, en Dario steeds wat te kort tegen de mannen uit Hilversum die de voorsprong regelmatig konden uitbouwen.

Lars had toen gelukkig wel de rally van de dag op zijn naam gezet. Hij keepte de bal tot zeker 6 keer uit onmogelijke standen en hoeken om tot slot met een fraaie BH-topspin uit 3e lijn alsnog te scoren. Remco kon het wel waarderen. Wilfred, die mooie-ballen-nominatie toch graag op eigen naam ziet bleef zoeken naar die ene klap maar die kwam er niet.

 

2e divisie: Bijmaat 1 – Hilversum 3: 6-4

Frank van der Wurff 0, Max Koopman 0, Arnoud Meijer 3 en het dubbel

Max beet het spits af tegen kopman Bram van Sunder. Een goed spelende Max wist het Bram erg lastig te maken. Echter, zodra het spannend werd, was de ervaring van Bram toch te veel voor Max. Drie keer werd met het kleinst mogelijk verschil verloren, de tweede game wist Max wel te winnen. Arnoud mocht vervolgens tegen oud-teamgenoot Felix Warners. Dat Felix niet graag tegen materiaal speelt was bij Arnoud wel bekend en met 11-5, 11-6 en 11-7 kwam de winst voor Arnoud nooit in gevaar. Frank begon tegen verdediger Michel Laroo. Waar de eerste game nog gewonnen werd door Frank, werd het daarna steeds lastiger. Michel kon Frank steeds beter onder druk houden en wist de drie volgende games te winnen. Frank en Arnoud wisten vervolgens knap in 4 games te winnen van Michel en Bram, waardoor de tussenstand 2-2 was.

Felix was in de 5e partij van de dag duidelijk te goed voor Max (11-7, 11-4, 11-2). Frank kon het ook niet bolwerken tegen Bram, ook al kreeg hij steeds meer vat op het spel van Bram. Ondanks de 8-4 voorsprong in de derde game, zat er geen gamewinst in voor Frank (11-6, 11-8, 11-9). Het duel der verdedigers werd deze keer duidelijk in het voordeel van Arnoud beslist. Alleen de derde game ging verloren, maar de andere 3 games gingen allen met 11-3 naar Arnoud. Tussenstand: 4-3 voor Bijmaat.

Het werd Frank duidelijk in zijn partij tegen Felix dat er nog genoeg werk aan de winkel is. In 3 games liet Felix zien dat hij nu nog duidelijk een klasse beter is (11-5, 11-7, 11-5). Max kon, ondanks prima spel, niet constant genoeg spelen tegen Michel en verloor in 4 games. Het duel der kopmannen (Arnoud en Bram) ging met goed aanvallend spel naar Arnoud (12-10, 11-9, 11-7), waardoor de einduitslag 6-4 in het voordeel van Bijmaat werd.

 

3e divisie: Belcrum 2 – Hilversum 4: 6-4

Rene van de Velde 2, Raymond van Putten 2 en Rene Arbon 0

In de late namiddag reed team 3 in de personen van Rene/Rene en Raymond naar Belcrum om te proberen daar een goede uitslag neer te zetten. Aangekomen bleek de benauwdheid van buiten ook binnen in de zaal aanwezig te zijn. Meevaller was dat de kopman van Belcrum, Peter van Iwaarden, door een invalbeurt in het eerste van Belcrum vorige week niet meer in het tweede team mocht spelen.  Een op zijn zachtst gezegd een opmerkelijke beslissing van de NTTB. Achteraf gezien mochten we onze handen hiermee dichtknijpen.

De eerste wedstrijd was meteen de spannendste van de dag tussen van Putten en Kooremans die eerste genoemde met 13-11 onverdiend won in de vijfde. Van de Velde was goed op dreef en de omstandigheden haalde het beste in hem naar boven. Vooral de overwinning op Lennart Slaats in zijn laatste partij was van hoge kwaliteit.  Rene Arbon daarentegen had een uiterst ongelukkige dag. Naast het feit dat hij niet zijn normale niveau haalde zat het ook niet echt mee. Uiteindelijk resulteerde dit in een “nulletje”.  Einduitslag een terechte 6-4 voor Belcrum.

Na afloop werden de nodige alcoholische versnaperingen genuttigd in een gezellige sfeer. Vooral van de Velde en Kooremans konden het uitermate goed met elkaar vinden. Benieuwd waar dat nog gaat eindigen. De uitslagen in de poule suggereren dat er van alles mogelijk is. Volgende week wacht het gezellige Vice Versa en gaan we er weer vol tegen aan.

 

3e divisie: Huizen 1 – Hilversum 5: 3-7

Tjarko Bosma 3, Pieter Salentijn 2 en Jan Dubelaar 2

Op een zeer warme zaterdag moesten wij aantreden tegen Andre Rebel, Frank Bilius en invaller Nico. Jan Dubelaar wist in vier spannende games van Frank te winnen. Tjarko won van de goed spelende invaller uit de eerste klasse in vier games. Pieter die nog nooit van Andre gewonnen had mocht voor de winst tekenen in drie games. De dubbel was super spannend, want ondanks dat Jan en Tjarko de twee openingsgames pakten gingen ze toch onderuit tegen zeker op het eind goed spellende duo Frank en Andre. Om een lang verhaal kort te houden was het een warme middag waarbij Hilversum met 3-7 naar huis ging. Een groot compliment voor Nico die het Tjarko en Jan niet cadeau gaf, maar ook nog Pieter van de Hatric wist af te houden. De spinballen van Andre waren dit maal te sterk voor Jan. We zijn door deze uitslag weer lekker in de running voor het levensbehoud.

 

Dames 2e divisie: Klimaatgroep Stars 1 – Hilversum 2: 0-10

Elisa Stuveling 3, Angelique van den Bosch 3, Guusje Hendriks 3 en het dubbel

Zonder de van haar vakantie genietende Kelly Leideritz ging dames 2 op bezoek bij Klimaatgroep Stars in Middelstum. Angelique van den Bosch maakte haar rentree voor Hilversum en daar had ze een mooie wedstrijd voor uitgezocht. Een rit van ruim twee uur en een aanvangstijd van 18:00 uur zorgt er voor dat niet iedereen staat te springen voor Middelstum uit. Zo niet Angelique en teamgenoten Elisa en Guusje. De dames zullen het prima naar hun zin hebben gehad getuigen de maximale uitslag. Hier en daar was er een enkele game spanning, maar dat de dames onder hun niveau spelen is allang duidelijk. De dames doen goede zaken voor het kampioenschap en zullen blij zijn dat ze aanstaande zaterdag weer in het vertrouwde Hilversum mogen aantreden voor alweer de derde wedstrijd van het seizoen.