Mooie resultaten in finale Nationale Jeugd Meerkampen 2016

Op zaterdag 4 en zondag 5 juni werden in Panningen de finales van de Nationale Jeugd Meerkampen 2016 gespeeld. Vier spelers kwamen uit voor TTV Hilversum maar er kwamen nog heel wat spelers in actie die afgelopen seizoen of volgend seizoen bij de club spelen. Lees het verslag hieronder! 

Meisjes pupillen; Iris de Bie 3e en Anne Hoogeveen 11e

De Nationale jeugdmeerkampfinale in Panningen kende dit jaar bij de meisjes pupillen geen uitgesproken favoriet. Vooraf werden de meeste kansen toegedicht aan Charlotte van Raadshooven, maar de verschillen daaronder zijn klein, dus ook voor Iris de Bie en Anne Hoogeveen was een podiumplaats mogelijk. Al snel leek duidelijk dat Charlotte haar favorietenrol ging waarmaken. Op dag één had ze flink huisgehouden en had ze met zes overwinningen de titel voor het grijpen. Voor de Hilversum-dames was dag 1 van de meerkampen redelijk verlopen. Iris liep tegen drie nederlagen aan en Anne tegen 4, waarbij meespeelt dat Iris de onderlinge confrontatie had gewonnen. Anne had wel de pot van de dag gespeeld tegen Fleur Hoogeveen (geen familie). Anne bleek de beste Hoogeveen en vocht zich na een 0-2 achterstand in games langs Fleur.

Dag twee begon in mineur voor beide Hilversumse pupillen. Beide leden een nederlaag, waarbij die van Iris erg zuur was, Fleur Hoogeveen won met 11-9 in de vijfde en met 3 uit 7, leek voor Iris een podiumplek buiten bereik. Anne bleek de vorm van de competitie nog niet hervonden te hebben en draaide mee in de middenmoot, maar eindigde positief door haar laatste twee wedstrijden te winnen. Met haar 4 overwinningen (waaronder ook nog zeges op Anouk en Julia, beiden winnaars van een A-toernooi dit jaar) werd ze uiteindelijk 11e. Redelijk geflatteerd want met één overwinning extra had Anne ergens tussen plaats 7 en 10 terecht gekomen.

De dag kende verder een bizarre ontknoping. Charlotte verloor haar openingswedstrijd kansloos. En nadat ook Iris Charlotte simpel opzij zette, was de Alexandria speelster de weg kwijt. Ook de twee volgende wedstrijden werden door haar verloren en na ronde 9 stond opeens Fleur Hoogeveen bovenaan de lijst, op de voet gevolgd door Charlotte en Chana van der Venne. Maar ook Fleur kreeg last van stress en verloor haar laatste twee wedstrijden. Iris won daarentegen in een spannende vijfgamer van Julia, knalde daarna Chana van der Venne weg en boekte met goed spel een mooie overwinning tegen Anouk. Zo eindigde ze de dag met 7 overwinningen. Ook Fleur, Chana en Charlotte sloten af met 7 overwinningen. Op dat moment was Iris even toernooiwinnaar, en werd haar vader al gefeliciteerd door de andere ouders. Maar er bleek nog een speelster te zijn met vier nederlagen. Hannah de Ruiter begon de dag met 2 uit 6, maar op zondag won ze bijzonder knap al haar partijen. Vijf spelers dus op plaats 1, na enig rekenwerk en opnieuw rekenen en voor de zekerheid nog maar eens narekenen bleek Iris 3e te zijn geworden en wist Charlotte vlak voor Fleur de hoogste trede van het podium te beklimmen. Een mooi resultaat en een tweede podiumplek naar een tweede plaats in 2014. En als kers op de taart behoud Iris ook haar A-licentie.

 

Meisjes junioren; Heleen Hop 7e en Lisette van Es 3e

Bij de meisjes junioren kwamen Heleen Hop en Lisette van Es in actie. Lisette kwam niet voor TTV Hilversum uit maar toch kwamen speelde Heleen en Lisette hun eerste wedstrijd van dag één tegen elkaar. Heleen was beter, had wat geluk en won in vier games. Lisette en Heleen kende verder een wisselvallige dag en kwamen in de middenmoot terecht aan het eind met 3 uit 6 gewonnen wedstrijden. Daarbij viel op te merken dat Lisette knap won van Vera van Boheemen en Shuohan Men die normaliter bovenin meedraaien. En daarnaast had ze de ongeslagen Angelique Gertenbach al getroffen. Heleen verloor ook van Angelique en Vera. Tegen Rachel verloor ze nipt met 11-9 in de vijfde game.

De volgende dag begon gelijk goed voor Heleen. Ze won knap met 3-0 van Shouhan. Maar dat kon ze geen vervolg geven waardoor ze van de lastige maar lager geklasseerde Esmee van Marwijk verloor met diezelfde cijfers. Door twee overwinningen op rij, waarbij vooral die tegen Felicia Faas hard meetelde, kwam Heleen met nog één wedstrijd te spelen bovenin terecht. Bij winst zou zij vierde worden maar Sharon Janssen was in vier krappe games te sterk. Met 6 overwinningen eindigde ze op een 7e plaats. Een uitstekende toernooi met een aantal goede overwinningen op speelsters die het hele jaar niet werden verslagen. Lisette had zichzelf op de eerste dag een uitstekende dienst bewezen en denderde door op dag twee. Een ontkende Lisette moest in de vijf resterende wedstrijden slechts één game afstaan. Ze bond iedereen aan de zege kar en moest uiteindelijk alleen Angelique (die ongeslagen bleef) en Vera voor zich dulden. Met 8 overwinningen liet Lisette zien tot de sterkste speelsters van de meisjes junioren te behoren en sloot ze haar carrière bij de jeugd af met een podiumplaats. Kim Hergelink en Sharon Janssen die volgend jaar uitkomen voor het eredivisie team werden respectievelijk 9e en 6e.

 

Jongens kadetten; Lars 7e, Mick 4e en Sander 6e

TTV Hilversum was dit jaar goed vertegenwoordigd bij de jongens kadetten, twee spelers van het eerste jeugdteam, Lars de Visser en Mick de Vette hadden zich geplaatst, evenals Sander van Buul, die in het najaar weer uit gaat komen voor Hilversum. Over de kansen was men het vooraf eens: Mick had kans op het podium. Lars, die als eerste reserve laatste geplaatst was, zou rond de middenmoot moeten kunnen eindigen en als Sander zijn hoofd koel zou kunnen houden, kon dat wel eens een outsider zijn. De start van Mick was overtuigend, alle zes de wedstijden van dag één werden door hem gewonnen. Lars kende een goede start, hij won drie van de zes partijen, waarbij vooral de laatste partij opvallend was. In drie games won hij vrij eenvoudig van Sander. Waarbij de kansen van Sander op een hoge klassering ook meteen verkeken leken. Hij eindigde de dag met twee overwinningen. Waaronder wel een sterke overwinning op Romano Versteegen. Eén van de favorieten voor het podium.

Dag twee startte met vier favorieten voor de titel. Mick en Elwin Huiden hadden alles gewonnen en Romano Versteegen en Pim van Schaik hadden beiden een nederlaag geleden. De top vier had nog geen wedstrijd tegen elkaar gespeeld, dus het was een interessante dag. Mick startte ongelukkig, hij verloor in vijf games van Romano (alle games waren 11-7) en verloor vervolgens ook van Pim van Schaik, waarbij game 3 met 18-16 werd verloren, na kansen over en weer. Deze tik kwam Mick niet meer te boven. Hij verloor vervolgens ook van Elwin en belandde net naast het podium. Lars kwam ook niet fris uit de startblokken, hij verloor bijzonder ongelukkig van Jadde van Voorthuijsen, en leek de dag te eindigen in mineur. Hij verstoorde echter de titeldroom van Pim. In een geweldige wedstrijd versloeg hij de latere nummer 2, die door de nederlaag niet meer de titel kon pakken. In de laatste wedstrijd van dag rekende Lars nog af met Mick. Zodat Lars zich in de onderlinge Hilversum-driekamp de kampioen mag noemen. Hij eindigde uiteindelijk op plek 7 met 5 overwinningen. Sander had een prima tweede dag, slechts een nederlaag moest hij incasseren. Hij eindigde daarmee als zesde met 6 overwinningen.