Van der Velde houdt Hilversum 4 in kampioenschapsrace

Dames eredivisie denderen door. Heren 4 dankzij een uitblinkende van de Velde naar 7-3 winst. Alle overige landelijke teams wisten niet te winnen.

 

Dames eredivisie B: Hilversum 1 – GTTC Groningen  1 :                                      6 – 0

Lisette van Es 2, Alice Vos 2  en Heleen Hop 2.

GTTC had kopvrouw Shuohan Men in het hoge Noorden achtergelaten en al snel bleek dat de dames die wel speelden een maatje te klein waren voor de gemotiveerde teeners van Hilversum. Lisette opende tegen Felisha Aakster moeizaam met 11-9 in de eerste game, maar liet haar tegenstander vervolgens kansloos. Dit zette meteen de toon voor de gehele wedstrijd waarin de youngsters elke partij met een nipte overwinning in de eerste game startten, maar vervolgens over de tegenstanders heen walsten. Alleen Heleen had het in haar eerste wedstrijd tegen Jolanda Hut lastig en kwam door te passief spel met 2-1 in games achter. Toen Heleen daarna in elke rally het initiatief durfde te nemen pakte zij beide laatste games met 11-4. De twee games die Heleen verloor, waren ook de enige games die door de speelsters van Hilversum werden afgestaan. Zowel Lisette als Alice wonnen hun beide partijen probleemloos en ook Heleen liet haar tegenstandster in de laatste partij kansloos. Opnieuw een 6-0 overwinning dus, waarmee een heel veilige tweede plaats in de competitie wordt bezet.

 

Dames eerste divisie: Hilversum 2 – DTV’84 1 :                            4 – 6

Angelique van de Bosch 2, Kelly Leideritz 0, Elisa Stuveling 1 en het dubbelspel 1.

De reserves bij de Dames die fier op kop gaan in de eerste divisie hadden het zwaar tegen DTV uit Dalfsen.  Opvallend waren met name de persoonlijke scores van enkele dames. Zo had DTV speelster Willianne Schipper tot aan deze wedstrijd pas 1 wedstrijd winnend af te sluiten en prijkte er aan het eind van de wedstrijd een mooie hattrick achter haar naam. Omgekeerd had Kelly slechts 1 wedstrijd verloren en moest Kelly tegen DTV al haar tegenstanders feliciteren. Angelique speelde moest alleen eerder genoemde Willianne feliciteren en wist dus wel de DTV kopvrouw en oude bekende van dit team Lindsey preuter te verschalken. Elisa bleef uiteindelijk zij het wel met veel pech op 1 overwinning steken.

 

Heren eerste divisie: Hilversum 2 – Pecos 2:                     3 – 7

Lars Adema 1, Hans den Blanken 0, Wilfred Schipper 1 en het dubbelspel 1  

Het tweede heren team ging de strijd aan tegen de reserves van Pecos.  Ter vervanging van het vlaggenschip dat uit speelt tegen Scylla maakten de reserves er een waar spektakelstuk van. Met name Lars wist de toeschouwers vaak op de banken te krijgen. Op een 0-2 achterstand startte Lars tegen Maroun Nader en na vier zinderende games was de stand in games nog altijd gelijk. De beslissende vijfde game werd echter een ongelijke strijd en pakte Maroun met 2-11 de overwinning. De goede winst van de combi Hans en Lars in het dubbel bracht het eerste Hilversumse punt op de borden. Hierna volgde de strijd tussen beide kopmannen. Wilfred en Jop van der Wiel. Een strijd tussen twee hardhitters welke de mooiste rally’s van de dag voorbrachten. En ondanks dat Wilfred vier games lang het beste spel vertoonde waren de druiven zeer zuur dat Jop de 5e game met overmacht naar zich toe trok. Hans pakte vervolgens tegen Maroun met 11-6 nog wel de openingsgame, maar verder was Maroun niet te kloppen. Hierna mocht Lars het proberen in zijn wedstrijd tegen Youri Soons. En dit werd een thriller. 4 van de vijf games werden met het meest minimale verschil gewonnen door de heren en de meest gelukkige bleek Lars te zijn die de laatste game met 11-9 naar zich toe trok. Een goed voorbeeld doet goed volgen zodat ook Wilfred zijn steentje bijdroeg door Maroun met 11-6 in 5e game te verslaan. Een 3-5 tussenstand inmiddels en een gelijkspel zat er nog zeker wel in. Lars ging na een 2-1 tussenstand in games wederom op voor zijn derde vijf gamer in dit geval tegen Jop. Tot aan 7-8 kon Lars met snoeiharde backhand blocks en harde forehand overspins bijblijven. Een mooie serie van 3 punten bezorgde Jop zijn hattrick en Pecos de overwinning. Daar kon Hans in zijn laatste wedstrijd tegen Youri ondanks winstkansen niets meer aan afdoen.

 

Heren tweede divisie: Hilversum 3 – TTC Middelburg 1:            4– 6

Frank van der Wurff 1, Max Koopman 0 en Arnoud Meijer 2 en het dubbelspel 1

De door de wol geverfde tegenstanders uit Middelburg werd tot aan een 3-3 tussenstand met name door Arnoud Meijer prima tegenpartij geboden. Arnoud won zijn beide enkelspelen vrij simpel met 3-0 van zowel Riny Kasse als good old Jan Henk Bomhof. Samen met Max pakte Arnoud ook het dubbelspel met 12-10 in de vijfde game. Hierna was het de beurt aan Frank die eerder tegen Jan Henk goed speelde maar op de beslissende punten de routine van Jan Henk de doorslag zag maken. Tegen Middelburg kopman Soren de Witte speelde Frank nog beter en wist een 1-2 achterstand om te buigen in een uitstekende 3-2 overwinning, waardoor Hilversum op voorsprong kwam (4-3). Ook Max speelde tegen Jan Henk een stuk beter dan zijn eerdere enkelspelen. Het was jammer dat Max de vierde game onnodig uit handen gaf anders waren er zeker nog kansen om toch een winstpartij uit het vuur te slepen. Vervolgens mocht Frank zijn goede spel voortzetten tegen Riny om er in ieder geval een gelijk spel uit te slepen. Helaas stokte deze missie op 8-11 in de vijfde game. In de mooiste en laatste partij van de wedstrijd tussen beide kopmannen kwam en deed Arnoud zich tekort. Door het snelle spel en met name snoeiharde voorhand topspin ballen van Soren was alleen verdedigen geen optie. Echter kreeg Arnoud niet altijd genoeg tijd om zijn aanval tot een goed einde te brengen. Cruciaal was een 10-8 voorsprong in de tweede game na de eerste al te hebben verloren die Arnoud nog uit handen gaf. Al met al een goed resultaat in de race om handhaving in deze lastige tweede divisie poule.

 

Heren derde divisie: Hilversum 4 – Litac 1:                                   7 – 3

Raymond van Putten 3, René van de Velde 3, René Arbon 0 en het dubbelspel 1

Door het uitstekende spel van man of the match René van de Velde houdt het vierde kans op de titel. Op een 1-1 stand waarbij René Arbon nipt verloor van Sander Spijkers en Raymond Jarno de Kruijff van tafel joekelde. Begon van de Velde zijn zegetocht. De gelauwerde verdediger Rob de Kock bleek zijn tegenstander te zijn in zijn openingswedstrijd. Een ideale start voor René aangezien hij graag tegen verdedigers speelt. In close games en verlies in de tweede game pakte René met 3-1 de zege.  Bij een 4-2 voorsprong waarbij het gewonnen dubbel, een 11-1 zege in de 5e van Raymond en een onnodig verlies van Arbon 9-11 in de vijfde en beslissende game op Rob mocht van de Velde zijn tweede winstpartij bijschrijven in dit geval won hij van Jarno. En passent had Raymond al zijn hattrick voltooid en mocht Van de Velde tegen Sander ditzelfde kunststukje een vervolg geven en dit lukte wederom in 4 games waardoor een prima 7-3 zege op de borden kwam te staan waardoor de achterstand op koplopers SVE en DOV nog slechts 2 punten bedraagt. Aangezien kopman Wouter van der Mark bij de terugwedstrijden nog maar 1 keer uitvalt lijkt een kampioenschap in de maak voor dit eeuwige tweede wordende team. Wellicht een mooi afscheidscadeau voor van der Mark die het volgend seizoen hogerop gaat proberen.

 

Heren derde divisie: Hilversum 5 – De Toekomst 1:                                4 – 6

Tjarko Bosma 2, Robert van der Horst 1 en Pieter Salentijn 1

Titelkandidaat De Toekomst kwam deze week op bezoek bij Hilversum. En het was aan beide ongeslagen teams om dit na de 5e speelronde nog te kunnen zeggen. Een prima openingswedstrijd (3-0) van Pieter tegen Gerben Otten zorgde voor de voorsprong voor het vijfde. Toen vervolgens de opvolgende 3 wedstrijden kansloos verloren gingen bleek dat alle zeilen bij gezet dienden te worden om een ruime nederlaag te voorkomen. Tjarko opende daarin het bal door Gerben diens 2e nederlaag toe te brengen. Helaas liep De Toekomst toch weer 2 punten uit en was de 2-5 achterstand na ruime nederlagen van Pieter en Robert op Frank en Tom. Wederom was het kopman Tjarko die zijn tweede overwinning binnensleepte en Frank Bruggeman zijn enige nederlaag wist toe te brengen. Vervolgens maakte Robert de vierde Hilversumse overwinning kompleet door Gerben zijn derde nederlaag toe te brengen. De laatste partij was een wedstrijd met 2 gezichten. Pieter pakte daarin een 2-1 voorsprong door consequent druk te zetten met zijn backhand en bol te spinnen met zijn forehand. De nog ongeslagen Tom Bleumink veranderde zijn tactiek door bij tafel vol de druk erop te zetten en dit werd Pieter fataal en bleef Tom als enige speler ongeslagen.

 

Heren derde divisie: Hilversum 6 – HBC 1  :                                  2 – 8

Danny Mol 2, Ilan Meijer 0 , Bert Olofsen 0  

Het was voor het zesde erop of eronder in deze spannende poule. Daarom was het des te verrassend dat er zonder André en Erwin werd gespeeld. Enfin de ideale testcase voor Danny, Ilan en Bert om te laten zien wat ze waard zijn. Hierin slaagde Danny met verve aangezien hij van zowel Mark Mulder (dus zonder “Edo”) als van Devon Meilink wist te winnen. En in zijn wedstrijd tegen Josco Maaskant zeker winstkansen had. Ilan reikte tegen Devon nog wel tot een vijfde game maar deze ging helaas met 6-11 verloren. Last but not least Bert had winstkansen tegen Josco maar zag zijn missie in de vierde game stranden.