Tevreden gezichten op eerste Super Saturday

Mooie wedstrijden op de eerste Super Saturday van het seizoen. Na afloop veel tevreden gezichten. Het eerste en vijfde herenteam hadden wellicht op meer gehoopt, maar de overige teams boekte prima resultaten. Ook na de wedstrijd bleef het ouderwets lang gezellig. Hieronder een verslag van de eerste speelronde van de landelijke competitie.

Eredivisie dames: TTV Hilversum 1 – Scylla 1:                            3-3

Heleen Hop 2, Sharon Janssen 1 en Kim Herglink 0

Hilversum trad tegen Scylla aan met twee nieuwe jonge talenten en een kersverse junioren international. Juist die laatste, Heleen Hop, opende de competitie tegen de sterke Marlotte Staps van wie ze in drie voorgaande ontmoetingen zij slechts 1 game had gewonnen. In een sterke wedstrijd liet Heleen zien dat zij erg gegroeid was en bond zij haar tegenstandster met goed spel aan de zegekar. De debuterende Kim Hergelink kwam in de volgende wedstrijd niet door de sterke verdediging van Marie Depuydt heen. In vier games bracht de verdedigster beide partijen op gelijke hoogte. In de laatste wedstrijd voor de pauze was de andere debutant Sharon Janssen duidelijk een maatje te groot voor Esmee van Marwijk. In de vierde wedstrijd liet Hop zien hoe je met geduld en gedoseerd aanvalsspel de verdediging van Depuydt moet slechten. In drie lange games zette Heleen Hilversum op een 3-1 voorsprong. Daarna ontspon zich een prachtige wedstrijd tussen de piepjonge (15 jaar) Sharon Janssen en Staps. Dat zag er overigens na de eerste twee games niet naar uit’ want Sharon trok deze met sterk aanvallend spel naar zich toe. Concentratieverlies in de derde game bracht Marlotte Staps terug in de wedstrijd’ waarna zich een bloedstollend gevecht ontwikkelde in de beide volgende games. De toegestroomde toeschouwers konden genieten van spectaculaire rally’s waarin beide speelsters elkaar bestookten met keiharde aanvallen met zowel fore- als backhand. In de beslissende vijfde game kon Sharon haar matchpoint niet benutten, waarna Staps met 12-10 de wedstrijd naar zich trok. Kim Hergelink liet in de laatste wedstrijd zien dat zij nog erg moet wennen aan het niveau van de eredivisie. Zichzelf te veel onder druk zettend kwam zij niet in haar spel en kon Van Marwijk redelijk eenvoudig een 3-3 eindstand op het scorebord zetten.  Een score waar beide partijen uiteindelijk wel vrede mee konden hebben.

 

Eredivisie heren: TTV Hilversum 1 – Itass/DTK’70:                   1-5

Merijn de Bruin 1, Jelle Goossens 0 en Gamal de Groot 0

Het vlaggenschip van TTV Hilversum begon de competitie tegen verliezend finalist van het seizoen 2015-2016; Itass/DTK’70 uit Klazienaveen. Merijn de Bruin keerde terug en naast hem speelde bekende gezichten Jelle Goossens en Gamal de Groot. Merijn begon aanvankelijk moeizaam tegen Patrick Oeij maar wist een 2-1 achterstand in games om te draaien in winst. Gamal de Groot kwam snel met 2-0 achter tegen oud-Hilversummer Nathan van der Lee, maar bracht zichzelf in winstpositie door 10-5 voor te komen in de beslissende game. Van der Lee vocht op zijn beurt en wist alsnog te winnen. Jelle Goossens begon voortvarend tegen Koen Hageraats en pakte met 11-9 de voorsprong. Bij een 1-1 en 7-7 tussenstand schakelde Hageraats een versnelling hoger en won in vier games. Na de pauze verloor Merijn, na een spannende eerste game (20-18), met 3-0 voor Van der Lee. Gamal leek weer op weg om een 2-0 achterstand in games ongedaan te maken. Dit lukte, maar Hageraats was goed bij de les om in vijf games te winnen. In de laatste wedstrijd leek Jelle ook een vijfde game af te dwingen, maar door een goede serie van Oeij kwam het niet zo ver. Coach Bert Olofsen kon niet tevreden zijn met het 5-1 verlies, omdat er zeker aan het begin van de wedstrijd meer had ingezeten. Volgende week zijn de heren vrij, maar op 1 oktober spelen de heren weer thuis tegen Salamanders uit Wateringen.

 

2e divisie B: TTV Hilversum 2 – Twenty-one Up 1:        8-2

Lars Adema 3, Frank van der Wurff 3 en Wouter Schoeber 2 (inv.)

Ondanks dat het tweede herenteam uit vijf spelers bestaat, moest het de eerste wedstrijd noodgedwongen met een invaller spelen. Wouter Schoeber stond bij aanvang te popelen om mee te spelen tegen Twenty-one Up. Dat enthousiasme resulteerde in twee prima winstpartijen op Vogelaar en Goedar. Gosselink bleek echter wat te sterk. Vaste waardes Lars Adema en Frank van der Wurff lieten zich niet verrassen al moest een vijfde game een aantal keer de beslissing brengen. Zo ook de dubbel die Lars en Frank ondanks een ruime voorsprong toch verloren. Een fijne start voor team 2 dat op zoek gaat naar wederom een titel.

 

3e divisie A: TTV Hilversum 3 – GTTC Groningen 1:      6-4

Max Koopman 3, Tjarko Bosma 1, Jan Dubelaar 1 en het dubbel

Voor het derde team is handhaving de doelstelling, maar na afgelopen zaterdag kijkt het team stiekem verder omhoog. Tegenstander GTTC uit Groningen is de gedoodverfde kampioenskandidaat, maar met name Max Koopman lijkt daar een stokje voor te willen steken. Hij bleef tegen Gerami, Beute en Hendriks overeind en gaat vrolijk verder met waar hij vorig jaar gebleven is; winnen! Jan Dubelaar (Gerami) en Tjarko Bosma (Beute) voegde daar nog een overwinning aan toe door respectievelijk Gerami en Bosma te verslaan. Kopman aan Groninger zijde, Hendriks, won twee wedstrijden. Tussendoor werd ook het dubbelspel gewonnen waardoor een minimale overwinning op het scorebord stond. Een prachtig resultaat dat een opmaat is voor misschien wel een hele mooie competitie.

 

3e divisie D: TTV Hilversum 4 – TT Nijmegen 1:                        7-3

Hans den Blanken 3, Yoeke Gunsing 2 en René van der Velde 2

Ook het vierde team verliet de zaal met een glimlach. Na een mooie wedstrijd tegen het eerste team van TT Nijmegen konden er direct zeven punten worden bijgeschreven. Hans den Blanken was net op tijd fit genoeg om achter de tafel te verschijnen. Hij was wat langzaam op gang tegen Wiltink en Visser, maar tegen kopman Van Grunsven was hij scherp wat resulteerde in een 3-0. Debutante Yoeke Gunsing speelde verdienstelijk en wist net zoals René van der Velde Wiltink en Visser te verslaan. Van Grunsven bleek voor hen echter een onneembare horde en ook in het dubbel was zijn rol doorslaggevend. Een prima overwinning van het vierde team.

 

3e divisie B: TTV Hilversum 5 – De Brug 1:                     3-7

Caspar Veenboer 2, Sander van Buul 1 en Patrik Roest 0

Hilversum 5 kwam niet verder dan drie punten tegen het lastige team van De Brug uit Apeldoorn. Minder lastig zou het op voorhand zijn aangezien de tegenstanders met een invaller aan de start verschenen. Caspar Veenboer nam het team op sleeptouw door direct van Brouwer te winnen. Ook invaller Burgers bond hij aan de zegekar, maar kopman Hagenaars was een maatje te groot. Hagenaars en Brouwer waren te sterk voor Sander van Buul en Patrik Roest die allebei hun debuut in de derde divisie maakte voor Hilversum. Patrik wist helaas niet te winnen van Burgers maar gelukkig deed Sander dit wel waardoor de schade enigszins beperkt bleef. Het team, dat vorig seizoen promoveerde uit de Hoofdklasse, staat voor een loodzware opgave in deze ijzersterke derde divisie poule B. Het team geeft zich echter niet zomaar gewonnen en zal alle zeilen bijzetten om goede resultaten te boeken.