Talent Wilfred Schipper wil bij Hilversum ‘doorgroeien’

Trainers zeggen dat hij de potentie heeft om de eredivisie te halen. De 16-jarige Wilfred Schipper uit Oud-Leusen (bij Dalfsen) maakte  1 januari de overstap van Tafeltennis Zwolle naar Hilversum. Hij  debuteert zaterdag thuis in de tweede divisie. De jongeling  werd door Jelle Goossens benaderd met de vraag of hij bij Hilversum tweede divisie wilde komen spelen met hem, Lars Adema en Wouter Schoeber. Team 2 zocht een opvolger voor Wouter van de Mark, wiens carrière door  een ernstige knieblessure in het slop is geraakt.  Wilfred Schipper speelde afgelopen najaar zo’n 80 procent derde divisie en was toe aan een volgende stap in zijn carrière. ,,Bij Zwolle kon ik geen 2e divisie spelen.  En in Hilversum kon ik in een goed team terechtkomen met de mogelijkheid om door te groeien. Daarom heb ik besloten bij Hilversum te gaan spelen.”

Schipper vindt het niet onoverkomelijk dat hij een uur tot anderhalf uur onderweg is om van zijn woonplaats Oud-Leusen (een buurtschap in de buurt van Dalfsen) naar Hilversum te komen. Hij  is de meest getalenteerde telg uit een Overijsselse  tafeltennisfamilie. Zijn vader, moeder en broers  spelen bij DTV in Dalfsen.  Wilfred begon daar ook op 6-jarige leeftijd.  Al snel ontdekten de trainers dat hij bovengemiddelde aanleg had voor het spelletje.  In het voetspoor van zijn trainers kwam hij na DTV achtereenvolgens terecht bij Smash Hattem, Swift Deventer en Tafeltennis Zwolle.

De tweede jaars junior staat tiende op de nationale jeugdranglijst en heeft inmiddels een B-licentie bij de senioren. Schipper  combineert zijn MBO-opleiding Sport en Bewegen op de Loot-school Landstede in Zwolle met dagelijkse trainingsarbeid op het Centre Sport and Education, dat verbonden is aan de Loot-school. Zijn  opleiding is afgestemd op de tafeltennistrainingen. Op dinsdag, woensdag en vrijdag staan er  twee trainingen op het programma en donderdags drie. Zaterdags is er competitie en op zondag zijn er regelmatig toernooien. Maandag is de enige rustdag.

Schipper is technisch begaafd, zijn spel oogstrelend. Z’n snoeiharde spinballen en kanonsmash zijn de schrik van elke verdediger. Hij geniet van het spelletje. Gemakzucht ligt echter op de loer. Dan laat hij onnodig een gamepje of partij schieten.  ,,Als ik verder wil komen, moet mijn concentratie tijdens de wedstrijd zeker verbeteren”, vindt Wilfred Schipper. ,,Ik laat nog te vaak steekjes vallen.” Over een mogelijk kampioenschap in de tweede divisie  wil hij nog niet te veel nadenken.  ,,Ik wil gewoon goed spelen en dan zien we wel verder.”