Van der Mark stunt in eredivisie

Bij de heren is FVT een maatje te sterk in eredivisie A. Dames 1 koploper af na 2-4 nederlaag tegen Scylla. En zowel Koopman namens Hilversum 3 als Bosma namens Hilversum 5 leggen middels een puike hattrick de basis voor een 7-3 overwinning. 

Dames eredivisie B: Hilversum 1 – Scylla 1 :                                             2 – 4

Lisette van Es 1, Marianne Rolinkova 0  en Heleen Hop 1.

Na een prima 2-1 voorsprong bij rust heeft Hilversum het niet gered om Scylla aan het eind van de streep achter zich te laten. Heleen beet de spits af en wist in een zeer spannende partij verdedigster Marie Dupuydt met 11-7 in de vijfde en beslissende game te verschalken. Nadat Marianne met een gemiddelde van 5 punten per game kansloos verloor van de beste speelster van de avond Marlotte Staps, was het aan Lisette om haar ongeslagen status tegen Demelsa Basie vast te houden. Dit lukte Lisette met het meest kleine verschil dat mogelijk is: 12-10 net als Heleen in de 5e game.

Na de rust waren de rollen omgedraaid Heleen pakte tegen Marlotte nog wel een uitstekende tweede game met 11-6, maar daarna bleek de koek op voor heel Hilversum. Lisette liet zich onnodig de kaas van het brood eten tegen Marie, want in alle 3 haar verloren games had ze halverwege een goede voorsprong. Helaas wist ze geen van deze games in winst om te zetten. En in de strijd tussen de nummers 3 verloor Marianne ook in straight sets van Demelsa.

Heren  eredivisie: Hilversum 1 – FVT 1 :                                        2 – 4

Merijn de Bruin 1, Nathan van der Lee 0 en (inv.) Wouter van der Mark 1.

Nathan opende namens Hilversum zoals gebruikelijk het bal tegen oud Nederlands kampioen Barry Wijers. Hierin kon Nathan alleen de derde game naar zich toe trekken. Barry speelde een zeer goede en solide partij en kwam geen moment in gevaar.

Wegens ziekte van Gamal de Groot mocht Wouter voor het eerst in zijn leven zijn opwachting maken in de eredivisie. En dit ging hem prima af.  Tegenstander Patrick Oeij staat de laatste weken uitstekend te spelen en speelt wellicht wel zijn beste tafeltennis ooit. Daarom was het ook knap dat Wouter de tweede game naar zich toe wist te trekken. De versnelling die Patrick vervolgens inzette kon Wouter niet bijbenen en dit zette FVT op een 0-2 voorsprong.

Aan Merijn vervolgens de eer om voor de pauze de spanning in de wedstrijd  te houden door de anslusshtreffer te scoren. Merijn kwam als een komeet uit de startblokken (11-5 en 11-3) hierna deed Mitchel iets terug middels een 7-11 gamewinst, maar de vierde game bracht met 11-7 de winst voor Hilversum.

Na de pauze speelde Nathan tegen Patrick. Aangezien beide spelers vorig weekend op het NK uitstekend stonden te spelen werd een spannende wedstrijd verwacht. Helaas was Nathan iets minder scherp dan gebruikelijk en kon hij alleen de tweede game in winst omzetten.

De tactiek van Merijn in zijn partij tegen Barry was er vol op te gaan. En dit leverde veel mooie rally’s waarbij Merijn de tweede game met maar liefst 11-2 wist te winnen. Alle overige eer was aan Barry die drie keer met 11-5 de overige games naar zich toe trok.

Het spektakelstuk tussen Hilversum en FVT zat hem in de staart van het duel: Clubkampioen Wouter speelde daarin tegen Mitchel Alsemgeest. Na een onwennig begin voor Wouter en een 3-11 gameverlies, begon Wouter in de tweede game meer zijn eigen spel te spelen en verdween de spanning uit zijn lichaam. Mitchel pakte nog wel de tweede game, maar vanaf de derde game was Wouter los. Met 11-7, 11-4 en 11-8 versloeg Wouter met prachtige slagenwisselingen Mitchel en stond het publiek op de banken.

Heren eerste divisie: Hilversum 2 – Salamanders 1:                     3 – 7

Lars Adema 1, Wouter Schoeber 1 en Wilfred Schipper 1.  

Het tweede team heeft de vooraf aangekondigde punten weten te sprokkelen tegen titelkandidaat Salamanders. Zowel Wilfred (3-0) als Wouter (3-2) wisten routinier Siem van der Valk aan hun zegekar te binden. En Lars die weliswaar kansloos van Siem verloor, pakte tegen Tim Knops zijn overwinning door met 14-12 in de vijfde en beslissende game aan het langste eind te trekken. Oud Hilversum speler Jamshid Sedigh was oppermachtig en wist met speels gemak zijn hattrick te voltooien.

Heren tweede divisie: Hilversum 3 –Scylla 3:                                          7– 3

Frank van der Wurff 1, Max Koopman 3 en Arnoud Meijer 3

De eerste hattrick van de uitstekend spelende Max Koopman in de tweede divisie was de basis van de prima 7-3 overwinning van het derde. Ook Arnoud bleef ongeslagen en verloor zelfs geen enkele game tegen het jeugdige en sympathieke Scylla team.  Voor Frank zat er zeker meer in dan de uiteindelijke overwinning op Michiel van Dijk. Tegen de broertjes Tiis en Ids van der Werf verloor Frank namelijk in de vijfde game zijn wedstrijd. Ook het dubbel ging in vijven verloren, waarmee gezegd kan worden dat er zeker nog meer had ingezeten voor het derde. In de stand staan de mannen inmiddels op een prachtige 2e plaats met slechts 1 punt achterstand op koploper Middelburg.

Heren derde divisie: Hilversum 4 – DOV 1:                                   3 – 7

Raymond van Putten 2, René van de Velde 0 en René Arbon 1

Het vierde begon slecht tegen DOV en werd pas op een 0-4 achterstand wakker. Hierna werden de punten gelijkelijk verdeeld. René van de Velde had zijn dag niet en pakte slechts 1 game over de gehele wedstrijd. René Arbon wist met 11-6 in de 5e game Dennis Derr te verslaan. En Raymond verloor alleen van de ongeslagen Jelle Rhee.

 

Heren derde divisie: Hilversum 5 – Avanti 3:                                           7 – 3

Tjarko Bosma 3, Robert van der Horst 1, Jan Dubelaar 2 en het dubbel 1

Arbeid loont aldus Tjarko Bosma die de laatste weken zijn trainingsuren heeft opgeschroefd en met een score van 8 uit 9 het kopmanschap van Jan heeft overgenomen. Tegenstander Avanti 3 dat zonder kopman Martin Groenewold, maar met Supersub Bas Pannebakker aantrad werd met 7-3 verslagen. Tjarko pakte zijn tweede hattrick van het seizoen. Jan verloor in de slotpartij alleen van invaller Bas. En Robert wist alleen van Vincent Swart te winnen. Met een uitstekende tweede plaatst en nog de twee wedstrijden tegen titelkandidaat De Toekomst voor de boeg heeft het vijfde nog alle kansen om voor de titel te strijden.

Heren derde divisie: Hilversum 6 – GTTC Groningen 2  :                         4 – 6

Danny Mol 2, Ilan Meijer 1 , Erwin Knecht 1  

Het was niet kopman Erwin Knecht die zijn teamgenoten Danny Mol en Ilan Meijer op sleeptouw nam in hun wedstrijd tegen de reserves van Groningen, maar Danny die het beste uit zichzelf naar boven haalde en zijn teamgenoten meenam. Zeer ongelukkig kwam net als het vierde ook het zesde op een 0-4 achterstand. Hierbij liet Ilan in zijn openingspartij een overwinning uit zijn handen glippen. En verloor Danny net als Ilan in de vijfde game zijn wedstrijd. Na de dubbel deden de younsters precies het omgekeerde van hun eerste wedstrijd. Danny won – wederom in vijven – met 11-9 van Leon Knol met een sterkte eindsprint. En Ilan won met 12-10 in de vijfde van Erik Mulder. Een opmerkelijke situatie was er in Danny zijn laatste wedstrijd op de stand 10-9 (wederom in de vijfde game). Danny serveert en scoort een ace maar na een lange discussie wordt dit punt overgespeeld. Vervolgens komt tegenstander Erik middels 11-10 op matchpoint. Onder het luidkeels toegestroomde publiek weet Danny met een prachtserie van 3 punten zijn tweede overwinning binnen te slepen. Uiteindelijk weet Erwin zijn laatste partij met 3-0 van Leon te winnen, waardoor het zesde in de race blijft voor handhaving.