Spanning voert de boventoon bij laatste Super Saturday

Veel beslissende vijf gamers op de 5e en laatste thuiswedstrijden van Hilversum. Althans voor alle poules buiten de eredivisies, want die gaan nog even door in het voorjaar. Het tweede ziet kampioenskansen groeien. En de teams 3 t/m 5 hebben kansen op handhaving al heeft alleen het derde dit in eigen hand.

Heren eredivisie A: Hilversum 1 – Van Wijnen/Smash ‘70 1: 2 – 4

Nathan van der Lee 2, Gamal de Groot 0 en Jelle Goossens 0

In de eredivisie zijn de terugwedstrijden begonnen en kreeg het vlaggenschip kans om zich te revancheren voor de 1-5 uitnederlaag tegen Smash’70. Jelle opende het bal tegen Boris de Vries, waarbij Jelle in de eerste game winstkansen had, maar uiteindelijk met 13-15 de game verloren zag gaan. Een prima tweede game werd wel met 11-5 binnengehaald. De cruciale derde game zou bepalend worden wie de winst zou pakken en welk team op voorsprong kwam. Boris bleek net de betere te zijn en pakte in vier games de winst. Gamal mocht vervolgens aantreden tegen oud teamgenoot Koen Hageraats. En het was Koen die uitstekend startte. Na een 5-11 winst en een 5-9 voorsprong in de 2e game leek een regelmatige overwinning voor Koen in de maak. Een prachtige eindsprint van Gamal zorgde ervoor dat hij deze game alsnog met 13-11 binnen wist te halen. Toen Gamal ook de derde game met minimaal verschil pakte: 14-12 leek het tij gekeerd. Maar het kwam uiteindelijk tot een beslissende vijfde game waarbij Gamal een 10-9 voorsprong nam, maar alsnog met 10-12 verloor. De rots in de branding de laatste weken is kopman Nathan en het hopen was voor Hilversum dat hij voor de Anschluss treffer kon zorgen, anders zou een dikke nederlaag wel eens geleden kon worden. Net als de partij van Gamal speelde ook Nathan tegen oud Nederlands kampioen Martijn de Vries een beslissende vijfde game (na een 1-2 achterstand). Hierin nam Nathan vanaf het begin een kleine voorsprong en gaf deze niet meer uit handen en sleepte Nathan deze wedstrijd uit het vuur.

Na de pauze speelde Jelle tegen Koen een uitstekende tweede game die hij met 14-12 wist te winnen, waarbij de overspin rally’s een lust voor het oog waren. In de overige drie games was Koen gewoonweg vaster en was zijn tweede overwinning en dus een ongeslagen status een beloning voor zijn spel. Hierna was het aan Nathan om er een draaglijker stand van te maken. Slow starter Nathan leek alleen niet wakker genoeg, want Boris pakte brutaal een 0-2 voorsprong en het zag er niet naar uit dat er een kentering in het spel zou komen. Gelukkig voor het thuispubliek kwam de ommekeer er toch en met een serie van drie games waarbij de laatste met 13-11 werd gewonnen kwam Nathan met de schrik vrij en zette toch weer een prima twee-tje op de borden. Ook Gamal stond in zijn partij tegen Martijn de Vries binnen een mum van tijd op een 0-2 achterstand. Maar zoals zoveel wedstrijden in de mooie wedstrijdhal van Hilversum reikte ook deze wedstrijd tot aan een beslissende game. En tot 4-5 wist Gamal in deze laatste game bij te blijven. Maar een tussensprint van Martijn was de beslissing voor zijn overwinning en die van zijn team: 2-4

Heren eredivisie A: Hilversum 1 – AnytimeFitness Westa 1: 3 – 3

Alice Vos 1, Marianna Rolikova 1 en Heleen Hop 1

Voor het Hilversumse damesteam kon een derde overwinning geboekt worden. Tegenstander AnytimeFitness Westa werd uitspelend namelijk met 2-4 verslagen. Alleen Amber van de Velde bleek te sterk te zijn bij de heenwedstrijd. Marianna opende met een regelmatige 3-0 overwinning op Kelly van Zon. Heleen speelde vervolgens goed, maar kon niet voorkomen dat Amber met 14-16 in de vierde game de partij naar zich toe trok. De laatste wedstrijd voor de pauze was die tussen Alice en Vicky Schijven. Gedecideerd pakte Alice met 11-4 en 11-7 een 2-0 voorsprong. Echter vanaf de derde game speelde Alice net ietwat minder scherp en zij het met minimaal verschil was het toch Vicky die haar eerste winstpartij in de eredivisie boekte.

Na de dubbel verloor Marianna na een uitstekende 2-1 voorsprong in games alsnog van Amber. Revancheerde Alice zich in haar partij tegen teamgenoot bij de herencompetitie (Belcrum) Kelly door met 11-7 in de beslissende game de stand op 2-3 te zetten en voorkwam Heleen met een 3-1 zege op Vicky een nederlaag. Door het gelijke spel houdt Hilversum Westa op onderling resultaat onder zich.

Heren tweede divisie: Hilversum 2 – Pecos 2: 9 – 1

Wouter van der Mark 3, Wilfred Schipper 3, Wouter Schoeber 2 en de dubbel 1

Voor het tweede moest er tegen het onder aanstaande Pecos heel dik gewonnen worden om kampioenskansen te houden. En dit ging zeker niet zonder slag of stoot. Na een 2-0 voorsprong waarbij Wilfred van Bram Parlevliet won en Wouter van Ilan Meijer was het de beurt aan Wouter Schoeber in zijn partij tegen Kristijan Plesnik. Een zeer spannende wedstrijd die alle kanten op kon. Totdat Wouter in de beslissende game een 10-7 voorsprong pakte en het na een tie-break op 10-9 afmaakte. De dubbel leek na een 0-2 achterstand een prooi te worden voor Pecos. Gelukkig wisten de Hilversummers in de personen van Wilfred en Wouter (M) het lek te vinden en ook deze partij werd uiteindelijk met 11-9 gewonnen. De enige verliespartij van de dag kwam op naam van Wouter (S) door een 5-10 achterstand wederom in een beslissende game goed te maken, maar vervolgens alsnog met 10-12 te verliezen. Aangezien naaste concurrent Smash tegen never Despair dat met een invaller speelde niet verder kwam dan een gelijkspel heeft Hilversum het weer in eigen hand. De voorsprong bedraagt 3 punten met een onderling slechter resultaat dus zoveel mogelijk punten scoren volgende week is het devies.

Heren tweede divisie: Hilversum 3 – Disnierats 2: 3 – 7

Frank van der Wurff 1, Max Koopman 0, Hans den Blanken 1 en de dubbel 1

Voor het derde was proberen om zoveel mogelijk punten te sprokkelen tegen de waarschijnlijke nummer twee Disnierats. Dit om de voorsprong op concurrent Assen te behouden en wellicht nog uit te bouwen aangezien Assen tegen de koploper ENTAC moest aantreden. Frank begon meteen goed door de licht geblesseerde Marco van Elferen in 3-en te verslaan. Toen Max er tegen Martijn Weijers een vijfde game uit wist te slepen, was dit niet het startsein voor Max om er een extra schepje bovenop te doen. Max verloor uiteindelijk zeer krap met 9-11. Hans speelde vervolgens alleen maar krappe games tegen Tino Barba Rodriquez maar kon niet verhinderen dat Tino met 3-1 in games de partij naar zich toe trok. De dubbel werd zoals vaker dit seizoen een prooi voor het goed spelende duo Frank en Max. De tegenstanders werd alleen de openingsgame gegund. In het verdere verloop van de wedstrijd pakte Hans tegen Martijn een prima overwinning. Kwam Frank tegen dezelfde Wijers na een 0-2 in games en 6-10 tussenstand erg goed terug en verloor helaas pas in de vijfde en beslissende game. En verloor Hans met 8-11 in de vijfde van Marco waarbij Hans zeker winstkansen had. Volgende week hebben de Hilversummers uitspelend tegen concurrent Assen aan 5 punten voldoende om zich te handhaven.

Heren derde divisie: Hilversum 4 – FTTC 1: 7 – 3

Danny Mol 1, Erwin Knecht 2, Raymond van Putten 3 en de dubbel

Het vierde had zich na 8 speelrondes al verzoend met degradatie richting de afdeling. En de eerste 3 wedstrijden waren daar – gezien het resultaat – ook een afspiegeling van. Danny verloor in de openingswedstrijd na een 2-0 voorsprong in games alsnog in 5-en van Frans van den Berg. Kopman Raymond bracht de stand ook al met een 5 gamer op 1-1 door tegen Arnold Terpstra met 11-6 aan de goede kant van de score te blijven. Toen Erwin tegen Harry van den Berg ook in 5-en speelde en met 5-11 verloor keken de Hilversummers tegen een 1-2 achterstand aan en leek het pleit beslecht. Na een 1-2 achterstand in de dubbel waren het Erwin en Danny die onbevangen de laatste 2 games speelden en wisten te winnen. Met name de uitstekende laatste scorende punten van Danny maakten het verschil.

Tot en met de 7e wedstrijd werden er alleen maar 5 gamers gespeeld en in tegenstelling tot eerdere wedstrijden in dit seizoen werden al deze wedstrijden juist gewonnen door Hilversum. De dissonant in de reeks werd Raymond door Harry met 3-0 te verslaan en Hilversum op een 6-2 voorsprong te zetten. De meest spectaculaire game kwam op naam van Erwin door de 8e en laatste 5 gamer na een 2-7 achterstand met 12-10 te winnen. Een moegestreden Danny kon het in de laatste wedstrijd niet bolwerken tegen Arnold waardoor een uitstekende 7-3 overwinning op de borden kwam te staan.

 

Heren derde divisie: Hilversum 5 – Huizen 1: 4 – 6

Jan Dubelaar 1, Tjarko Bosma 1, Pieter Salentijn 1 en de dubbel 1

Om een reële kans op handhaving te houden moest er door het vijfde van streekgenoot Huizen gewonnen worden. Jan opende de wedstrijd echter niet sterk genoeg, want hij liet zich tegen Patrick Visser de kaas van het brood eten: 7-11 in de 5e game. Een tegenvaller aangezien Jan bij de heenwedstrijd nog van Patrick had gewonnen. Pieter tegen Gijs Molenaar was de tweede wedstrijd. En een gedreven Pieter liet ondanks een tegenvallend seizoen zien dat hij het spelletje nog zeker niet is verleerd. Met een 13-11 winst in de vierde game trok Pieter de stand gelijk. Een regelmatige 3-0 overwinning van Tjarko op Elwin Huiden zette de Hilversummers op voorsprong. Toen ook de dubbel door het gelegenheid duo Pieter en Tjarko in vieren werd gewonnen van Patrick en Elwin zaten de Hilversummers op koers. Toen Pieter die in het dubbel het sterkste spel liet zien ook tegen Patrick voortvarend startte leek een 4-1 voorsprong in de maak. Na een 11-8 en 9-7 voorsprong leek het een kwestie van tijd. Patrick dacht daar echter toch anders over, want hij sleepte de 2e game tegen de verwachting in uit het vuur. Met een 11-6 winst pakte Pieter de draad in de derde game weer op, maar toen bleek ineens de koek op en pakte Patrick de cruciale 5de partij. Hierna leek er iets geknakt bij het vijfde, want binnen een mum van tijd stond het 3-6 in het voordeel van de Huizenaren. Jan die de gehele wedstrijd al klaagde over het gemis aan gevoel ging zijn laatste wedstrijd tegen Gijs met het batje van Pieter spelen en tegen alle verwachtingen in verschalkte Jan de Huizen kopman Gijs in vier games.