Louter nederlagen op eerste Super Saturday van het seizoen

De eerste Super Saturday was we er één zoals deze door sommigen werd gemist, maar succesvol waren de Hilversumse teams niet. Louter nederlagen waarbij opmerkelijk genoeg alle dubbels werden verloren.

Dames Eredivisie: TTV Hilversum 1 – SKF 1: 1-5

Alice Vos 0, Heleen Hop 0 en Lisette van Es 1

Topspelers onderscheiden zich door op de belangrijke momenten de juiste keuzes te maken en dat is veelal een kwestie van ervaring. En juist aan dat laatste ontbreekt het de youngsters van ttv Hilversum, want anders had er tegen SKF uit Veenendaal beslist meer in gezeten dan de ene, weliswaar belangrijke, punt die nu werd gehaald.

Heleen Hop speelde twee knappe wedstrijden die beide in vier games verloren werden. In de partij tegen Tali Cohen gaf slechts één game ruime cijfers te zien en dat was de game die door Hop werd gewonnen. De overige drie games gingen met het kleinst mogelijke verschil naar de Veenendaalse.  Nog meer was voor Hop in de wedstrijd tegen Jasminka Oeij een zege denkbaar geweest. Na een gelijke stand in games veroverde Hop een 10-9 voorsprong in de belangrijke derde game. Juist toen ontbrak het aan koelbloedigheid, want met een ongelukkige service en een mislukte spinbal maakte Oeij gelijk en had toen geen moeite de game en vervolgens de partij naar zich toe te trekken.

Alice Vos overkwam vrijwel hetzelfde tegen de nummer 6 van Nederland, Carla Nouwen. Na een ruim verloren eerste game kwam Vos met maar liefst 7-0 achter in de tweede game. Met spectaculair spel waarbij Nouwen meer toeschouwer dan medespeler was wist Vos deze game alsnog in haar voordeel te beslissen. De derde game leek een herhaling van de tweede te worden. Een 7-1 achterstand voor Vos werd uiteindelijk 9-9, waarna Nouwen profiteerde van de onervarenheid van Vos door twee makkelijke punten te scoren. Daarmee was de game binnen voor Nouwen en het verzet van Vos gebroken. In haar partij tegen Oeij had Vos eigenlijk niets in te brengen. Dat was ook de enige wedstrijd van de avond die in straight games werd beslist.

Lisette van Es speelde tegen de nr. 6 van Nederland, Carla Nouwen, een dijk van een wedstrijd. Na de met 11-3 gewonnen tweede game en een 10-7 voorsprong in de derde hing een sensatie in de lucht. Na een makkelijke misser van Van Es scoorde Nouwen twee punten op haar lastige service en trok de game alsnog met 13-11 naar zich toe, waarna de vierde game bijna een walk-over werd. In de laatste wedstrijd van de avond nam Van Es het op tegen Tali Cohen die op de Nederlandse ranglijst de 13e plaats inneemt. Daar leek zich hetzelfde ‘drama’ te voltrekken als in eerdere partijen. Een ruime voorsprong in de eerste game smolt als sneeuw voor de zon en met 12-10 trok Cohen aan het langste eind. Door nog meer druk te zetten en te profiteren van haar lastige backhandnoppen ontspon zich een mooie wedstrijd met mooie rally’s. Uiteindelijk wist de Hilversumse drie games op rij binnen te slepen en daarmee bezorgde zij Hilversum het verdiende punt.

 

Heren Eredivisie: TTV Hilversum 1 – FVT 1: 1-5

Nathan van der Lee 0, Jelle Goossens 0 en Gamal de Groot 1

De heren beten net zoals vorige weekend tegen DTK’70 opnieuw flink in het stof. Na ruim 4,5 uur tafeltennis en vijf van de zes wedstrijden die over de volle vijf games werden gespeeld stond er een 5-1 nederlaag op het bord.

Nathan van der Lee speelde niet zijn beste wedstrijd van het seizoen, maar kwam toch twee keer in de buurt van winst. Hij verloor helaas in vijf games van de Luxemburger Hugo Krier en van Merijn die Bruin. Laatst genoemde kwam vorig seizoen nog in actie namens Hilversum. Na het goede spel van vorige week leek Jelle Goossens deze lijn door te trekken. De machine stokte in de vijfde game bij een voorsprong van 6-3. Ietwat onnodig ging de wedstrijd tegen Stephan Tromer met 11-9 in de vijfde game verloren. Tegen Hugo Krier kwam Jelle geen moment in zijn spel en werd kansloos op een nederlaag getrakteerd. Gamal de Groot knokte tegen Merijn en ook daar moest een vijfde game beslissing brengen. Helaas ging deze verloren, maar tegen Stephan Tromer wist Gamal wel een punt bij te schrijven. Gamal kwam zonder moeite met 2-0 voor maar vergat de derde game te winnen. Stephan rook kansen en won ook de vierde. De vijfde game was Gamal goed bij de les en was zo het enige luchtpuntje voor de heren.

Omdat ook de uitwedstrijd tegen Scylla op zondag met 4-2 verloren ging, lijken de heren op de zevende plaats te eindigen. In Leiden wonnen Gamal en Nathan van derde man Olivier Altenburg. Jelle kon tegen Thomas Benit prima bijblijven, maar verloor met drie keer 12-10. Diezelfde Benit verraste Nathan die eenvoudig met 2-0 voorkwam, maar Thomas toch voorbij zag komen in vijf games. Gamal en Jelle verloren in respectievelijk drie en vier games van de goed spelende Joey Boekkooi, die op weinig fouten te betrappen was. De echte wedstrijden worden pas gespeeld na de competitie en daar zullen de heren alles op alles moeten stellen om handhaving in de eredivisie veilig te stellen.

 

Eerste divisie heren: TTV Hilversum 2 – VTV (N) 1: 4-6

Wouter van der Mark 3, Frank van der Wurff 1 en Vincente del Priore

De mannen van het tweede team begonnen hun eerste divisie campagne vorige week met een gelijkspel en moesten nu een nipte nederlaag incasseren. VTV uit Nieuwegein bleek met 6-4 te sterk. Wouter van der Mark was op zijn beurt weer te sterk voor alle VTV’ers. Tegen Mark Heemskerk en Jörgen Verberne was Wouter in vijf games de sterkste en Mark van Werkhoven werd na een stroef begin eenvoudig aan de kant geschoven. Vincente del Priore had een tijd niet gespeeld en dat was duidelijk te zien afgelopen zaterdag. De eerste twee wedstrijden gingen ruim verloren en net toen hij er wat beter in kwam moest hij ook zijn laatste tegenstander feliciteren. Frank van der Wurff begon zenuwachtig aan de wedstrijd en was pas wat meer ontspannen na het verloren dubbelspel met Wouter. Hij won van Verberne en kon dus opnieuw een puntje bijschrijven. Handhaving is een vrijwel onmogelijke opgave in deze eerste divisie poule waar vier van de zes teams degraderen, maar de heren doen nog mee na twee gespeelde wedstrijden.

 

Derde divisie heren: TTV Hilversum 3 – Swordsport 21-Up 1:

Wouter Schoeber 2, Tjarko Bosma 1 en Jan Dubelaar 1

Tegen kampioenskandidaat 21-Up uit Rotterdam werd door heren 3 een kleine nederlaag geleden. Dat was niet nodig gezien het feit dat er relatief makkelijke overwinningen werden geboekt, maar dat veel wedstrijden in vijf games werden verloren. Wouter Schoeber noteerde als enige twee overwinningen om naast derde man Rahiem Goedar ook Emmanuel Martins Ferreira te verslaan. Net als Tjarko Bosma en Jan Dubelaar verloor ook Wouter van Ibrahim Yildizlar. Jan en Tjarko hadden gezien het groot aantal vijf games misschien wel wat meer verdiend, maar meer dan 4 punten zat er niet in voor het sympathieke duo. Opgemerkt moet worden is dat veel wedstrijden een lust voor het oog waren en het fanatisme er bij de bezoekers vanaf droop. In het restant van de competitie is het zaak voor het derde om zo snel als mogelijk afstand te nemen van de onderste plekken.

 

Derde divisie heren: TTV Hilversum 4 – FTTC 1: 1-9

Danny Mol 1, Pieter Salentijn 0 en René van der Velde 0

Ook in de tweede competitie ronde kon Hilversum 4 niet veel punten bijschrijven. Ditmaal was de tegenstander er één van formaat. FTTC uit Franeker is de kampioenskandidaat en onderstreepte die aspiraties in Hilversum. De mannen gaven zich zoals we dat gewend zijn niet zomaar gewonnen, maar vaak was tegenstander net wat beter. Frans van den Berg en Arnold Terpstra waren ongenaakbaar. Bram Parlevliet bleek echter wel te kloppen. Danny Mol wist hem aan het wankelen te brengen en kreeg hem uiteindelijk om ver. Een erg knappe overwinning aangezien Bram vorig seizoen in de tweede divisie een prima winstpercentage scoorde. Met 3 punten uit twee wedstrijden staat het team onderaan, maar gewonnen geven ze zich nog niet uiteraard. De punten zullen de komende weken hard nodig zijn, maar met Van Putten en Knecht in de basis zijn er genoeg kansen voor de heren.