Landelijke teams vlammen op Super Saturday!

Heren 4 pakt laatste strohalm middels monsterzege op SVE, waar lijfsbehoud voor de heren van het tweede verder weg lijkt dan ooit. Heren 3 en de dames boeken prachtige zeges. 

Dames Eredivisie: TTV Hilversum 1 – Scylla 1: 5-1

Heleen Hop 2, Marianna Rolikova 2 en Lisette van Es 1

Het eerste damesteam heeft een knappe 5-1 overwinning behaald tegen een verzwakt Scylla. Noodgedwongen moesten de Leidenaren een matige invaller en een zieke Marie Depuydt opstellen. De basis voor deze ruime overwinning werd in de eerste wedstrijd gelegd. Daarin moest Marianna het opnemen tegen Marlotte Staps die in de drie voorgaande ontmoetingen nooit een partij tegen Hilversum had verloren. Ook nu leek zij op een makkelijke overwinning af te stevenen, want al snel nam Staps een 2-0 voorsprong in games. Pas in de derde game kon Marianna een voorsprong nemen die bij 8-7 tot een schamel puntje was geslonken. Een time-out leverde niet alleen de winst in deze game op, maar zorgde er tevens voor dat Marianna met veel zelfvertrouwen de resterende games positief kon afronden. Een verrassende en hele mooie zege op de nummer 23 op de nationale ranglijst. Heleen Hop speelde daarna een makkelijke wedstrijd tegen invaller Fleur van Loghem. Lisette van Es trof daarna verdedigster Marie Depuydt die, ondanks een door Lisette wisselvallig gespeelde wedstrijd, zonder gamewinst aan de pauze kon beginnen. Een luxe 3-0 voorsprong stond op het scorebord voor Hilversum dat na de break doorstoomde met een simpele zege van Marianna op Van Loghem. In de vijfde partij kon Marlotte Staps het enige punt voor Scylla scoren door een vier-games overwinning op Lisette. Een mooie partij die de toeschouwers het gevoel gaf dat er voor Lisette meer in had gezeten. Zowel in de eerste als derde game werd een 10-8 voorsprong uit handen gegeven en waren er in de derde game ook boven de tien nog genoeg kansen op gamewinst. In de slotpartij liet een sterk spelende Heleen Hop de verdedigster Depuydt kansloos en konden de Hilversumse meiden na de wedstrijd met vreugde constateren dat concurrent Heerlen was achterhaald. Zondag 3 april volgt in de laatste competitieronde de spannende ontknoping waarbij Heerlen op bezoek gaat bij Scylla en Hilversum reguliere competitie afsluit in de uitwedstrijd tegen het sterke VTV in Nieuwegein.

 

Heren 1e divisie: TTV Hilversum 2 – Entac 1: 3-7

Wilfred Schipper 2, Lars Adema 1, Vincente del Priore 0

Onder aanvoering van Wilfred ging het tweede herenteam flitsend van start tegen Entac. Wilfred beet het spits af tegen de in Hilversum trainende Joost Geesing waarbij Wilfred in de vierde game vakkundig een 8-10 achterstand omboog in 12-10 winst en zo de partij binnenhaalde. Hierna was het Lars die in een niet hoogstaande, maar wel spectaculaire wedstrijd Tom Coenen versloeg door vier matchpoints weg te werken en met 16-14 in de vijfde Coenen verslagen achter te laten. Helaas volgden hierna 7 nederlagen op rij waarbij Wilfred, Vincent en Lars allen een goede wedstrijd speelden tegen kopman Thijs Smit, maar men drie keer net te kort kwam. Het slotakkoord was echter voor Wilfred die vrij eenvoudig Tom Coenen versloeg en de eindstand op 3-7 zette. Na een 2-0 voorsprong dus een slechte uitslag voor de mannen die door deze nederlaag zijn afgezakt naar de laatste plaats in de poule. Een wonder lijkt nodig om degradatie af te wenden. Opdat op Pasen dus ook het tweede herenteam weer uit de dood moge herrijzen, dan zal echter wel SKF moeten worden verslagen.

 

Heren 3e divisie: TTV Hilversum 3 – HTC 3: 8-2

Jan Dubelaar 3, Tjarko Bosma 2, Max Koopman 2 en het dubbel

Op 12 Maart staat het team 3 van Hilversum klaar om de strijd aan te gaan tegen het jonge team HTC-3, die op dat moment 2e staan.  Jan komt als eerste in aktie tegen Jens, die tot op dat moment gevreesd wordt omdat hij nog ongeslagen is. Met een aantal spannende games begint Jan overtuigend aan een overtuigende 3-0 overwinning. Hierna heeft Tjarko het lastig tegen een goed spelende Ruan. 5 kapotte ballen later (hoe kan dat toch elke keer) staat het 1-1. Dan komt Max in aktie tegen Sander. Max heeft nog wat spinnenwebben in zn hoofd en Sander begint te geloven dat er iets mogelijk is door 2-1 voor te komen.  Gelukkig voor Hilversum krijgt Max zn hoofd er weer bij en weet de laatste 2 games toch nog makkelijk te pakken.  Het dubbel is voor het dubbel Bosma-Dubelaar een mooie opsteker. Na een overigens wel wat rommelig dubbel staat Hilversum 3-1 voor. Tjarko is hierna eindelijk warm gelopen en wint ook van Jens. Ondertussen is een nieuw doosje ballen gearriveerd. Sander kan in de wedstrijden tegen Jan en ook Tjarko te weinig inbrengen, hier is niets over te vertellen behalve dat de Hilversummers  het naar hun zin hebben en Sander duidelijk niet.  Ruan blijkt de lastigste speler deze dag. Terwijl Max in zijn wedstrijd zijn normale niveau nog niet lijkt te halen, weet Ruan met hard spinspel van beide kanten de wedstrijd tegen Max binnen te halen. Dan de wedstrijd van Max tegen Jens. Jens weet tegen Max op een 1-1 stand in games vanaf 9-9 wel 4 keer mis te serveren waardoor Max deze cruciale game binnen harkt en na weer een spannende game de wedstrijd binnen sleept, met de nadruk op sleept. 7-2 voor. Jan tegen Ruan. Wie gaat de hatrick scoren vandaag? In een heerlijke wedstrijd trekt Jan met goed spel de overwinning naar zich toe. Het zijn geweldigde backhands die Ruan laat zien, maar het gevarieerde en gespreide spel van Jan is toch te lastig. Hilversum 3 – HTC 3 is naar een 8-2 uitgelopen. Jan is de ware koning van deze wedstrijd. Hierdoor is Hilversum 3 naar een meer verwachte stand in de poule gekomen, de 2e plek.

 

Heren 3e divisie: TTV Hilversum 4 – SVE 2: 10-0

Pieter Salentijn 3, Erwin Knecht 3, Caspar Veenboer 3 (inv.) en het dubbel

12 maart was de dag dat het moest gebeuren bij Hilversum 4. Inzet levensbehoud in de derde divisie. Gezien het goede resultaat tegen Blauw-wit was dit de kans om op de vierde plek te komen. Onze tegenstanders Sean Bakker, Jan Mulder en Christiaan Witteveen waren prima op tijd en we hadden er zin in. De openingswedstrijd was Jan tegen onze sterkte invaller uit de hoofdklasse Caspar Veenboer. Caspar had 3 games nodig om het scorebord op 0-1 te zetten. De tweede wedstrijd en derde wedstrijd gingen naar Pieter en Erwin, ten koste van Sean en Christiaan. De dubbel was minder gemakkelijk maar uiteindelijk konden Erwin en Pieter de partij pakken van Sean en Christiaan . Alle wedstrijden die volgde gingen naar Hilversum , na 2,5 uur ( volgens mij een record ) was het bekeken. Na de wedstrijden hebben we nog ruim de tijd gehad voor de bar. Door dit resultaat kan het 4e team van Hilversum weer vooruit kijken met een zonnige blik.