Komend weekend NK D, C en B met 6 Hilversumme

Het Limburgse Panningen staat komend weekend in het teken van maar liefst drie Nederlandse Kampioenschappen. Naast het behalen van de eervolle titel in zijn of haar licentieklasse ontvangt de winnaar ook een hogere licentie. Op zaterdag wordt gestart met het NK voor spelers met een D-Licentie. Caspar Veenboer aast in een veld van ruim 50 deelnemers op een C-licentie en moet zeker de poule (vijfkamp) door kunnen komen. In de tocht naar de finale zal hij o.a. moeten afrekenen met de sterke Etienne Bruinekreeft van SKF.

Bij de dames C is Neha Gupta ingedeeld in een hele sterke vijfkamp waarin als de nummer 1 geplaatste Coco Anthonissen (ttv Phoenix) ongetwijfeld de dienst zal uitmaken. De jonge Neha zal boven zichzelf uit moeten stijgen om deze poule door te komen en doet in elk geval weer een schat aan ervaring op.

In een uiterst sterk bezette heren C met toppers als Ian de Graaf (SKF), Pim van Schaik (Klimaatgroepstars) en Martijn van der Heide (Vriendenschaar) die allemaal hoog derde of zelfs tweede divisie spelen zal Sander van Buul waarschijnlijk geen potten kunnen breken. De openingsvijfkamp doorkomen zal al een prestatie van formaat zijn.

Maar liefst 35 dames met een B-licentie gaan vervolgens zondag op jacht naar de begeerde hoogste licentie en onder hen veel jeugdige talenten als Emine Ernst (VTV), Esmee van Marwijk (Scylla) en onze eigen Heleen Hop en Kim Hergelink. Zowel Heleen als Kim moeten in staat worden geacht redelijk makkelijk hun respectievelijke poule door te komen, maar vervolgens begint het toernooi pas echt. Naast de al genoemde speelsters zullen ook de als 2e geplaatste Kelly van Zon (AnyTimefitness/Westa en winnaar van de gouden medaille op de Paralympics) en Annewyke Appels (tafeltennis Zwolle) geduchte tegenstanders zijn.

Op zijn lange weg naar de titel en de daaraan verbonden A-licentie wordt Wouter van der Mark dwars gezeten door een illuster gezelschap dat onder meer bestaat uit de eredivisiespelers Joey Boekkooi (Scylla), Stephan Tromer (Taverzo) en Ibrahim Yildizlar (Wijzenbeek/Westa). Maar ook tal van toppers uit de eerste divisie zullen proberen om Wouter van de eindzege af te houden. Door gebrek aan training zal Wouter dit toernooi vast en zeker in de eerste plaats beschouwen als een goede mogelijkheid om wedstrijdritme op te doen en aan zijn vorm te sleutelen.

Uiteraard wordt er op beide dagen ook gedubbeld, maar dat wordt door de meeste deelnemers als een leuk bijprogramma beschouwd, omdat er naast de eer en ongetwijfeld een bokaal geen hogere licentie te winnen valt en dat is toch waar het dit hele weekend om draait.

Alle Hilversummers veel plezier en nog meer succes gewenst.