Knappe resultaten landelijke teams, heren 4 lijkt na jaren te degraderen uit de landelijke competitie

Voor veel teams was het erop of eronder dit weekend, maar nagenoeg alle teams kwamen daar goed doorheen. Met name team 3 en team 5 gingen met mooie resultaten huiswaarts. Heren 4 lijkt het echter niet te gaan redden en moet vrezen voor degradatie. Ook de beide eredivisie teams wisten te winnen.

Dames eredivisie A: TTV Hilversum 1 – US 1: 5 – 1

Alice Vos 2, Lisette van Es 1 en Marianna Rolikova 2

De dames van TTV Hilversum hebben een ruime overwinning genoteerd tegen hekkensluiter US 1. Heleen Hop speelde niet aan de zijde van de thuisclub, maar zag haar teamgenoten ruim winnen. Enig smetje op de dag was het verlies van kersverse winnares van de B-meerkampen, Lisette van Es, in de openingspartij tegen Rianne Strik. Lisette won de eerste game nog met 11-1 en kwam ruim voor in game twee, maar toch geen deze nipt verloren. Rianne beet zich vast en naar een 2-1 achterstand bepaalde Rianne het spelbeeld.

In de overige wedstrijden kwam Hilversum niet in gevaar. Marianna Rolikova moest slechts één game afstaan in haar twee gewonnen partijen tegen Merit de Jeu en Ruby Tangerman. ‘Man of the Match’ was echter Alice Vos die met erg goed en overtuigend spel haar twee wedstrijden in winst wist om te zetten. Met dit resultaat klimmen de dames van coach Lex Bruijn een treetje hoger op de ranglijst en staat het team nu zesde na de helft van het aantal te spelen wedstrijden.

 

Heren eredivisie A: FVT 1 – TTV Hilversum 1: 2 – 4

Jelle Goossens 0, Nathan van der Lee 2 en Gamal de Groot 2

Zondag wisten de heren van het eerste team een knappe overwinning te boeken tegen FVT uit Rotterdam; 2-4. Teleurstelling was dat Frank Rengenhart tijdens het inspelen moest afhaken vanwege een oude blessure die optrad. Het gevolg was dat Jelle Goossens onverwacht en minder goed voorbereid moest aantreden. FVT verscheen aan de start met oud-Hilversummer Merijn de Bruin, Fjodor Rademaker en Hugo Krier.

De eerste wedstrijd was meteen een ontmoeting tussen de twee kopmannen, Merijn de Bruin en Nathan v d Lee. Merijn, die vorig jaar nog bij Hilversum speelde, wist het Nathan flink lastig te maken en er waren vijf games nodig om de wedstrijd te beslissen. Jelle Goossens kwam in zijn eerste wedstrijd tegen Fjodor Rademakers geen moment lekker in zijn spel. Hij had onvoldoende grip op de service van zijn tegenstander, die daardoor veel druk kon zetten. Gamal de Groot speelde tegen de Luxemburger Hugo Krier. Een explosieve speler die met name met zijn forehand keihard kan slaan. Gamal was superieur. Met 3, 11 en 5 tegenpunten wist hij zijn opponent op de knieën te krijgen. In de eindfase sloeg Gamal ballen die van ongekend hoog niveau waren.

Na de pauze was het Merijn die tegen Jelle de stand weer gelijk trok naar 2-2. Nadat Jelle in de eerste game kansloos verloor met 11-6, wist hij in de tweede game het tij te keren. Door goed spel leek het er zelfs lang op dat hij die game kon winnen. Helaas was de sluwe Merijn de Bruin hem met 14-12 net de baas. Daarmee had Jelle zijn kruit verschoten en verloor de wedstrijd in drie games. Nathan mocht nu tegen Krier aantreden en het bleek een thriller te worden. Hugo Krier ging steeds beter spelen en maakte bijna geen fouten. Pas in de vijfde game had Nathan echt het antwoord en deze game won hij overtuigend met 11-6. Ook de laatste wedstrijd was spannend tot de vijfde game. Gamal had moeite met het harde spel van Rademaker, die bovendien nauwelijks fouten maakte. Na een 11-6 verlies in de eerste game, kwamen droe games die met minimaal verschil beslist werden. Twee daarvan werden door Gamal gewonnen. In de laatste game wist Gamal net iets extra’s te brengen. Onder luide aanmoedigingen van het Hilversumpubliek maakt hij op 7-10 het vierde en winnende punt.

Gezien de omstandigheden en het wedstrijdverloop een maximaal resultaat waarbij drie van de vier overwinningen in de beslissende game werden behaald. Net als de dames staan de heren op een zesde plaats maar heeft het nog altijd aansluiting bij de nummers 4 en 5 van de ranglijst. De tweede helft van de competitie begint over twee weken thuis tegen Smash uit Hattem.

 

Vice Versa 1 – TTV Hilversum 2: 3 – 7

Wouter van der Mark 3, Vincent del Priore 1, Lars Adema 2 en het dubbel

De mannen van team 2 hadden zaterdag een lastige uitwedstrijd tegen Vice Versa in Oudenbosch. In een gemoedelijke sfeer startte Vincent uitstekend door binnen no-time de eerste game tegen Jurgen Wens te pakken, maar na de eerste game kon Vincent niet doordrukken en pakte Jurgen verdiend de wedstrijd. Hierna leek Lars hard op weg om noppenspecialist Peter van Iwaarden te verslaan, maar bij 2-0 en 10-6 stokte de motor en wist Van Iwaarden verassend de wedstrijd naar zich toe trekken (11-9 in de vijfde). 2-0 voor de thuisploeg en dus een slechte start voor Hilversum. Gelukkig kon Wouter hierna zijn partij omzetten in winst en was het dubbelspel de ommekeer (met ‘special guest’ Wilfred in de basis) waarna de mannen uitliepen naar 2-6. Helaas volgde Vincent hierna het slechte voorbeeld van Lars op door uit gewonnen positie (2-1 en 10-4) de wedstrijd tegen Stephan Wens nog uit handen te geven, maar was het gelukkig Lars die eindstand op 3-7 zette. Op voorhand een goede uitslag, maar het gevoel dat er twee punten zijn laten liggen overheerst. Achterstand op koploper Smash bedraagt nog altijd één punt, maar door het onderlinge slechtere resultaat zal Hilversum twee punten moeten goed maken en daar hebben de mannen nog maar twee wedstrijden de tijd voor. Nu of nooit dus.

 

US 1 – TTV Hilversum 3: 4 – 6

Hans den Blanken 1, Max Koopman 2, Frank van der Wurff 2 en het dubbel

Met een klinkende 6-4 overwinning op US heeft team 3 weer goede zaken gedaan in de strijd om handhaving in de 2e divisie. Max Koopman speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen tot nog toe. Er waren knappe overwinningen op Dylan Kret en Arco Visser maar Max was op zijn best in het dubbel met Frank. Op beslissende momenten nam hij het voortouw en het deed onze jongste landelijke speler zichtbaar goed om zo beslissend te zijn. Het was helemaal de dag van de youngsters want ook Frank liet naast de dubbel nog 2 overwinningen aantekenen. Vooral de laatste pot tegen Dylan was het aanzien meer dan waard. Ex-Victoriaan Angelo Antonietti bleek met 3x winst het grootste struikelblok voor de Hilversummers al kwam hij nog goed weg tegen Hans die een matchpoint in de 5e game niet wist te verzilveren. Hans wist wel van Arco Visser te winnen.  Het was weer ouderwets nog lang gezellig bij US. Met nog 2 wedstrijden voor de boeg lijken de kansen op behoud steeds verder te groeien. 1 punt voor nu op Assen met nog 2 wedstrijden te gaan. Over 2 weken wacht de thuiswedstrijd tegen Disnierats terwijl op hetzelfde moment Assen de koploper Entac op bezoek krijgt. Om elk punt zal hard gestreden worden want zowel promotie als degradatie zijn in het geding.

 

US 2 – TTV Hilversum 4: 8 – 2

Danny Mol 0, René van der Velde 0, Robert van der Horst 1 (inv.) en het dubbel

Dat de mannen onervaren openbaar vervoer reizigers zijn, bleek al snel. De conducteur wees Hans (den Blanken) er fijntjes op dat er iets niet helemaal in orde was. Omdat de beste man wees naar de tas van Hans, brak er al enige paniek uit. Was er een speciale plek voor sporttassen? Was de NS man helderziende en wilde hij Hans erop attenderen dat hij zijn batje vergeten was? Nee hoor, wij waren beland in een stiltecoupé. Houd dat maar eens vol met invaller Robert van der Horst, Hans, Danny en René. Gelukkig had Hans een Braziliaanse reisgenote naast zich die zich solidair verklaarde door te gaan telefoneren via de luidspeaker. Uiteindelijk wisten de Hilversummers ruim op tijd de speelzaal van US te bereiken. Van een studentenvereniging mag je toch verwachten dat zij op de hoogte zijn van de actuele ontwikkelingen. Voldoende plastic ballen waren echter niet voorhanden. Gelukkig had René nog een voorraad bij zich, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt. Als snel keken de Hilversummers tegen een 3-0 achterstand aan. Alleen Danny had enig uitzicht op winst tegen Han Geluk, maar verloor zowel de derde en vierde game met het kleinst mogelijke verschil. Het eerste punt werd behaald door gelegenheidsdubbel Robbert en René. Fraai was de inhaalrace in de beslissende 4e game. De tegenstanders lieten zich enigszins afleiden en verspeelden een 9-4 en 10-7 voorsprong (10-12). In de partij na het dubbel begon René goed tegen de kersverse Europees kampioen gehandicapten Jean-Paul Montanus (11-9 winst). Hij kon hier geen vervolg aangeven en verloor de hierop volgende games van de zeer goed spelende JP. Gilles van Oorschot wist al zijn wedstrijden in 3 games te winnen. Het tweede punt werd behaald door winst in 5 games van de goed spelende Robbert tegen Han Geluk. Vanuit een 2-1 achterstand in games had hij de juiste tactiek te pakken en trok de wedstrijd naar zich toe (11-8 en 11-5). Zowel Danny (“ik heb nog nooit een wedstrijd in deze zaal gewonnen”) als René hadden geen uitzicht op winstkansen. Met nog 2 wedstrijden te gaan, lijkt de achterstand van 6 punten op concurrent GTTC onoverbrugbaar. Het programma met wedstrijden tegen FTTC (thuis) en Almeerspin (uit) is een stuk eenvoudiger dan de concurrent voor de veilige 4e plek.

 

HBC 1 – TTV Hilversum 5: 4 – 6

Jan Dubelaar 2, Tjarko Bosma 2 en Pieter Salentijn 2

Op deze zaterdag moest gewonnen worden van onze vrienden uit Heemstede om nog een klein kansje te houden in de derde divisie. De openingswedstrijd was tussen Jeroen Kuijt en Pieter. Het was een mooie wedstrijd in 5 games waarbij Pieter helaas in de vijfde game niet zijn vorm kon vinden. De tweede wedstrijd was een vreemde, Tjarko presteerde het om in de eerste game en de tweede game achter te staan met respectievelijk 10-8 en 10-6, maar toch in drie games van Ralf Stolk te winnen. Jan pakte ook in drie games de wedstrijd van Mark Mulder, waardoor de heren op 1-2 voorsprong kwamen. De dubbel ging in een slechte wedstrijd naar een beslissende game en in de die laatste game 10-8 achter, de boys uit Hilversum maakte er 10-10 van waarna kopman Jan twee ballen miste. Tussenstand 2-2. Pieter won van Ralf. De wedstrijd van de dag was voor Jeroen en Jan. Deze mannen vochten als leeuwen, en in de vierde game werd het zelfs 18-20 (!!) voor Jan. Tjarko klopte Mark met geweldige spinballen. Tussenstand (2-5). We kregen zelfs hoop op 3-7 maar omdat Jan het speltype van Ralf niet kon pareren werd het 3-5. Pieter had in de laatste wedstrijd een enorme zwijn, na een 10-9 achterstand sloeg Mark een keiharde spinbal diep in de forehandhoek waarna Pieter net zijn bat er achter kreeg en 10-10 maakte en uiteindelijk won met een vette randbal op rand. 3-6. Tjarko had niets in te brengen bij Jeroen waardoor de uitslag op 4-6 kwam. In deze poule blijft het ongelooflijk spannend, Huizen verloor helaas met 4-6 van Amstelveen, wat betekend dat de heren absoluut hele mooie uitslagen zullen moeten neer zetten om kans te houden in onze geliefde derde divisie.