Heren 1 pakt de leiding in tweeluik om lijfsbehoud

Heren 1 gaat in ware thriller voorbij FVT en staat 1-0 voor. Heren 3 en 4 gaan in een uitwedstrijd hard onderuit bij de titelkandidaten en heren 2 levert opnieuw een zwak optreden af. 

 

Heren Eredivisie play-downs: Hilversum 1 – FVT 1:     3 – 2

Nathan van der Lee 2 uit 2, Gamal de Groot 1 uit 2 en Jelle Goossens 0 uit 1

Het vlaggenschip startte de play-downs op lijfsbehoud met een thuiswedstrijd in het tweeluik tegen FVT uit Rotterdam. Twee overwinningen moeten worden geboekt om directe handhaving veilig te stellen. In een ware thriller overleefde de heren een matchpoint en kroonde het zich even later tot winnaar waardoor een 1-0 voorsprong is genomen op de Rotterdammers. De eerste drie wedstrijden verliepen zonder spanning en echt spectaculair tafeltennis. Nathan, in zijn laatste thuiswedstrijd voor Hilversum was in vier games te sterk voor Hugo Krier en Gamal kwam een foutloos spelende Merijn de Bruin tegen. Toen een cruciale derde wedstrijd tussen Jelle en Stephan Tromer ook met 3-1 werd gewonnen door Stephan, stond FVT met 2-1 voor. FVT leek door te drukken, maar juist Merijn de Bruin die vorig seizoen nog in dienst was van Hilversum, bezweek onder de druk. Een 2-0 voorsprong tegen Nathan verdween als sneeuw voor de zon dankzij een tactische aanpassing van Nathan. In een bloedstollende vijfde game werd het na 5-7, 10-7 voor Nathan maar kon deze matchpoints niet verzilveren. Op 12-11 kreeg Merijn zijn, maar ook dat van FVT, eerste matchpoint. Een fantastische rally werd in het voordeel van Nathan beslist die twee punten later de overwinning greep. Hilversum was nog in de race en dat bleek een positieve uitwerking op het enthousiaste publiek en op Gamal te hebben die bij een 1-1 gametussenstand tegen Hugo weinig fouten noteerde. In de vierde game was Gamal ontketend en vastberaden waarbij een bal met backhand langs het net het absolute hoogtepunt van de wedstrijd was. Met 3-1 pakte hij een aangeslagen Hugo in waarmee de overwinning voor het team een feit was. Volgende week is een overwinning in Rotterdam voldoende om ook volgend seizoen in de eredivisie te blijven. Een nederlaag betekend een beslissende wedstrijd; eveneens in Rotterdam. Met deze heerlijke overwinning op zak kijken de heren vol vertrouwen uit naar de ontmoeting aanstaande zaterdag. Ook dan is alle support welkom!

 

Heren 1e divisie: VTV 1 – Hilversum  2:                               8 – 2

Lars Adema 1, Wilfred Schipper 1 en Frank van der Wurff 0

Het seizoen voor het tweede heren team zit er eigenlijk al op. Het team zal zeer waarschijnlijk laatste worden, maar dat er 8-2 verloren wordt bij VTV is zelfs dan niet nodig. Lars, Wilfred en Frank werden op fanatisme geklopt door Mark van Werkhoven, Jörgen Verberne en de jeugdige Vera van Boheemen. Vera was toch wel de verrassing van de dag aangezien ze Frank eenvoudig aan de zegekar bond en zelfs van Wilfred won die normaal makkelijk speelt tegen verdedigende spelers. Voor Lars geldt datzelfde maar ook hij won na matchpoints te hebben overleefd. Mark van Werkhoven bleek een maatje te groot, al kwam Frank tot een vijfde game. Jörgen speelde net als in Hilversum sterk en was alleen voor Wilfred een neembare horde. Doordat ook het dubbel verloren ging werd er met 8-2 verloren en kan het tweede team slechts 22 punten uit zeven wedstrijden noteren. Met kopman Wouter van der Mark erbij zal het team toch nog een aantal keer gaan winnen, daar is men van overtuigd.

 

Heren 3e divisie: SwordSports 21-up 1 – Hilversum 3:                  9 – 1

Max Koopman 1, Wouter Schoeber 0 en Heleen Hop 0 (invaller)

De ziekenboeg loopt aardig vol in team 3. Donald is langdurig geblesseerd en nu zijn Tjarko en Jan ook geblesseerd. Gelukkig was Heleen Hop bereid om te gaan spelen tegen koploper 21-up uit Rotterdam, waarmee Heleen haar debuut maakte in de landelijke herencompetitie. Heleen speelde bij vlagen goed, maar het sterke jeugdige team met Ibrahim Yildizlar, Emanuel Martins Ferreira en oudgediende Mark Hessling was te sterk. Max Koopman die in de jeugd vaak tegen de sympathieke jongens speelde won alleen van Emanuel. Tegen Ibrahim werd er heel goed tafeltennis laten zien, maar kon op de beslissende momenten niet doordrukken. Ook tegen de muur Mark zat er meer in. Max en Wouter speelde een spectaculair dubbel, maar helaas ging deze met 12-10 in de vijfde game verloren. Wouter startte erg moeizaam tegen Emanuel. Ook nu weer begon hij met 2-0 achter, maar knokte zich knap terug. Genoeg voor winst bleek het jammer genoeg niet. Ook tegen Mark en Ibrahim dolf hij het onderspit. Door het 9-1 verlies is de kans groot dat 21-up volgende week al kampioen wordt, wat ze absoluut verdienen. De heren hoeven niet te vrezen voor handhaving maar de verschillen zijn klein in de poule met nog drie wedstrijden op het programma.

 

Heren 3e divisie: FTTC 1 – Hilversum 4:                               10 – 0

Pieter Salentijn 0 en René van der Velde 0, geen invaller

Vanwege blessures en gebrek aan invallers en een ietwat vertraagde lange autorit, moesten René en Pieter het opnemen tegen een overmacht aan goede spelers in Franeker. De plaatselijke kampioenskandidaat FTTC verscheen met Arnold Terpstra, Jan de Haan en Frans van de Berg achter de tafel. Naast de reglementaire 3-0 achterstand mocht Pieter het opnemen tegen Arnold. Met de kleinst mogelijke verschillen werd de wedstrijd met 3-0 verloren. René kon ook geen vuist maken tegen de goed spelende Jan. Toen ook de dubbel naar FTTC ging leek een grote nederlaag onvermijdbaar. Daarna verloor Pieter in vier games van Frans en ook René kwam er niet aan tegen Arnold. Pieter leek op weg naar een stunt tegen Jan maar kon op 1-1 en 9-9 niet doordrukken. Frans won van René waardoor er met 10-0 werd verloren. De derde helft was gezellig, evenals de terugreis. Ondanks het grote verlies hebben de heren handhaving nog in eigen hand aangezien ze al uit en thuis tegen de twee sterkste teams uit de competitie hebben gespeeld.