Goede resultaten voor landelijke teams, heren 1 moet op herhaling

Heren 3 en 4 blijven op koers voor handhaving en de reserves verlaten laatste plaats. In de eredivisie zijn de dames hard op weg naar handhaving terwijl de heren een beslissingswedstrijd moeten spelen in Rotterdam. 

Eredivisie play-downs; dames op weg naar handhaving, heren op herhaling

De dames hebben een overtuigende overwinning geboekt tegen degradatiekandidaat US uit Amsterdam. Heleen Hop, Marianna Rolikova en Lisette van Es bleven eenvoudig aan de goede kant van de score. Alleen Heleen verloor één game, de openingsgame, tegen kopvrouw Strik. Lisette wist De Jeu eenvoudig met 3-0 aan de kant te zetten en ook Marianna had geen moeite met het spel van Tangerman. Door deze overwinning, kunnen de dames aanstaande zaterdag de competitie afsluiten en lijfsbehoud veilig stellen. Een overwinning op US is voldoende om het tweeluik te beslissen. Coach Lex Bruijn houdt zijn dames scherp om vervolgens weer het vizier op volgend seizoen te richten.

De heren kwamen echter van een koude kermis thuis na verlies in Rotterdam tegen FVT 1. Door het verlies is een beslissingswedstrijd nodig die aanstaande zaterdag gespeeld wordt. Het had heel anders kunnen lopen als Gamal de Groot niet onfortuinlijk zijn eerste wedstrijd tegen De Bruin verloor. Twee matchpoints bij 10-8 en een 2-1 voorsprong in games werden goed gespeeld, maar wist deze beide met veel gelukkig weg te werken. Nathan van der Lee trok de stand gelijk door Tromer te verslaan waarbij alleen de derde game werd verloren. Jelle Goossens was niet opgewassen tegen het foutloze spel van Rademaker en verloor duidelijk met 3-0. Toen De Bruin tegen Nathan een 2-0 voorsprong nam, leek het tij nu niet gekeerd te worden. Ware het niet dat Nathan nog sterk terugkwam. In de vierde game werd de wedstrijd alsnog verloren; 3-1. Aanstaande zaterdag de alles beslissende wedstrijd in Rotterdam. Bij winst is handhaving verzekerd, maar bij verlies moeten alle zeilen bijgezet worden om volgend seizoen weer in de eredivisie uit te komen.

 

Heren 1e divisie: Hilversum 2 – Red Stars 1:         8 – 2

Lars Adema 3, Wouter van der Mark 2 (uit 2), Frank van der Wurff 0 (uit 2) en het dubbel

De reserves van Hilversum traden zaterdag aan tegen Red Stars uit Venray. In de uitwedstrijd wonnen de Hilversummers met 6-4 dus er was goede hoop op een goede uitslag. Dat bleek al wel na twee wedstrijden, want Lars Adema speelde z’n beste wedstrijd van de competitie en won afgetekend met 3-0 van kopman Boogaard waarna Wouter van der Mark Tom Thijssen eenvoudig aan de kant schoof. Frank van der Wurff speelde daarna bij vlagen goed, maar moest hij in vier games buigen voor noppenspecialist Van der Vleuten. Het dubbel Van der Mark/Adema bleek een goede en de dubbel werd vrij eenvoudig in winst omgezet. Na het dubbel moest Wouter aantreden tegen Boogaard ware het niet dat Boogaard last van een blessure had en er dus niet gespeeld werd. De tussenstand na het dubbel was dus geen 3-1, maar 5-1. Hierna trok Lars zijn goede spel van z’n eerste enkel door en won eenvoudig van Van der Vleuten. Tegen Thijssen had hij het lastig, maar wist hij vakkundig een 2-1 achterstand om te buigen en met de winst aan de haal te gaan. Wouter had het daarna lastig tegen Van der Vleuten, maar was in de vijfde game goed bij de les en won deze met 11-1. Frank speelde zijn laatste enkel tegen Thijssen, kwam 3 games op rij met 9-7 voor, maar kon helaas niet doordrukken. Al met al een keurige 8-2 overwinning waardoor de heren van de laatste plaats zijn. Volgende week wacht de lastige thuiswedstrijd tegen Scylla die naar alle waarschijnlijkheid in Hilversum de bloemen in ontvangst mogen nemen.

 

Heren 3e divisie: Hilversum 3 – Shot ’65 1:           8 – 2

Max Koopman 3, Tjarko Bosma 3 en René van der Velde 1 (inv.) en het dubbel

De heren van het derde zijn aan een prima competitie bezig. Thuis tegen hekkensluiter Shot ’65 werd een 8-2 overwinning behaald. René van der Velde was bereid gevonden om in te vallen. Hij moest voor het dubbel zijn meerdere erkennen in Albert van Beek. Vlak daarvoor hadden Max Koopman en Tjarko Bosma de ploeg al op voorsprong gezet door respectievelijk Harmen van Rossum en Levent Akkaya te verschalken. Na het dubbel liepen de heren naar een 5-1 voorsprong uit, waarna René ook zijn tweede wedstrijd verloor. Max en Tjarko bleven echter de gehele wedstrijd overeind, maar zonder slag of stoot kwam dat niet tot stand. Dat goede voorbeeld volgde René door zijn laatste wedstrijd alsnog in winst om te zetten. De 8-2 overwinning brengt Hilversum op een tweede plaats. Vermoedelijk zal in de laatste wedstrijd een tweede plek kunnen worden behaald tegen HTC 3. Maar eerst de derby tegen Bijmaat aanstaande zaterdag in Hilversum.

 

Heren 3e divisie: Hilversum 4 – Emmen 1:            5 – 5

Pieter Salentijn 2, Erwin Knecht 1, Raymond van Putten 1 en het dubbel

In de achtste ronde van de competitie moesten de heren van team 4 het wederom opnemen tegen Emmen. De uitdaging was om tenminste de uitslag van de uitwedstrijd te evenaren (6-4 verlies). Die vier punten waren de vorige keer gevonden bij de jeugdige spelers Jaap en Pim. Deze dag zou het totaal anders uitpakken. Raymond van Putten mocht het spits afbijten tegen de oud eredivisie speler, Peter Verweij. In 3 games stond er 0-1 op het scorebord. Erwin Knecht won vrij gemakkelijk van invaller Cees Bults. Een slopende wedstrijd was er tussen Pieter Salentijn en Pim van Schaik. Na vijf lange games kon pieter deze partij naar zich toetrekken. De dubbel ging gelukkig ook naar Hilversum. De wedstrijd van de dag was die tussen Erwin en Peter. Na een 0-2 achterstand winst Erwin zich terug te vechten naar 2-2. In de vijfde games speelde Erwin geweldig, maar door twee foute services trok de zeer sterk spelende Peter toch aan het langst eind. Raymond kon geen vuist maken tegen Pim. Pieter won van Cees. Pim won ook van Erwin en Raymond kwam gelukkig van de nul af door van Cees te winnen. Pieter verloor kansloos van Peter. Een prima resultaat, zeker toen bleek dat concurrent voor handhaving Blauw-Wit slechts één punt kon behalen tegen Franeker. In deze vreemde competitie is er nog altijd zicht op behoud in de derde divisie.