Geen winst voor vlaggenschip

Weinig supporters zien een tweede gelijkspel voor het eerste heren team. De eredivisie dames hadden een vrije week. Het tweede en het vierde vierden klinkende overwinningen en de degradatiekandidaten Hilversum 3 en 5 verliezen beiden met 4-6.  

Heren eredivisie A Hilversum 1 – Scylla 1:             3 – 3

Nathan van der Lee 1, Gamal de Groot 1 en Jelle Goossens 1

Hilversum had een goede overwinning nodig om de laatste plaats aan  tegenstander Scylla te kunnen overdragen.

Nadat Jelle  – met zijn eerste winstpartij van de competitie – middels een prima 3-0 zege op de matig spelende Olivier Altenburg Hilversum op een 1-0 voorsprong had gezet mocht Nathan het strijdperk betreden. Tegenstander Thomas Benit is doorgaans de rots in de branding voor Scylla, maar Nathan speelde scherp en maakte weinig fouten. Nadat Nathan de eerste twee games had gewonnen leek bij een 4-10 achterstand een vierde game in de maak. Echter een prachtserie van 8 punten leverde Nathan een staande ovatie op en de 2-0 voorsprong was daar.

Het was aan Gamal, die met de week beter speelt om Scylla de nekslag te geven. Ietwat onwennig verloor Gamal van de chinees Shen Oa de eerste game, maar kwam in de tweede game op stoom. Met 12-10 bracht Gamal de partij in evenwicht. In de cruciale derde game moest Gamal door blijven drukken om de kansen in eigen hand te houden. Het was echter Ao die op de beslissende momenten met name in de backhand rally’s kon versnellen: 7-11. Ook in de vierde set bleek een vroege voorsprong van Ao voldoende om de winst in de game en daarmee de wedstrijd te pakken. Het bleek achteraf de enige hangpartij van de dag omdat alle overige wedstrijden in straight sets werden beslist. Hierbij verloor Jelle na een uitstekende start tegen Benit. Won Gamal betrekkelijk eenvoudig van Altenburg en was Nathan in de slotpartij tegen Ao niet scherp genoeg om er een echte wedstrijd van te maken. Achteraf viel er weinig af te dingen op het gelijke spel.

Heren tweede divisie: Hilversum 2 – Never Despair 1:                                       8– 2

Wouter van der Mark 3, Lars Adema 3, Vincente del Priore 1 en de dubbel.

Voor het tweede is de onderlinge strijd om de clean sheets een extra stimulans in de strijd om het kampioenschap. Deze week was het niet Wouter, maar Lars die deze eer van de dag op zijn naam kon schrijven. Zowel Marcel Klaver, Gabor Martens als Marcel ter Braak werden met 3-0 verslagen. Wouter kwam dicht in de buurt, want hij moest alleen in zijn eerste partij de derde game aan tegenstander Ter Braak laten. Vincente speelde ook een prima wedstrijd echter miste Vincente net de juiste finishing touch. In zijn openingspartij moest hij eraan geloven tegen Klaver 9-11 in de vijfde game. En in de slotpartij trok Gabor in de vierde set met 9-11 aan het langste eind. Doordat concurrent Smash ook met 8-2 wist te winnen blijft het ongemeen spannend en staat het tweede nog steeds 1 puntje voor. Over twee weken volgt de beslissende uitwedstrijd tegen concurrent Smash.

Heren tweede divisie: Hilversum 3 – Assen 1:                                         4– 6

Frank van der Wurff 3, Max Koopman 1 en Hans den Blanken 0

Voor het derde was het de dag van de waarheid. Een achterstand van 3 punten op naaste concurrent Assen moest ingelopen worden om serieuze kansen te behouden in de strijd om handhaving. Max Koopman begon de wedstrijd goed, maar vergat zoals vaker om door te drukken. Tegenstander Peter Zwama was blij dat het in vier games werd beslist. Mede-kopman Hans de Blanken moest de stand tegen de minst sterke Assen-speler Bob Eldering gelijk trekken zo was de verwachting. Met zeer matig spel liet Hans zich zonder gamewinst naar de slachtbank leiden. Gelukkig voor het derde stond Frank uitstekend te spelen. Frank versloeg Jan Meppelink in straight sets waarbij aangetekend dient te worden dat het wel 3 close games waren. Het duurde tot aan de 7e wedstrijd alvorens Hilversum weer een punt wist te scoren. En weer was het Frank die het punt binnensleepte. Ditmaal had Frank beduidend meer moeite met zijn tegenstander Eldering. Met een tactische omzetting pakte Frank met 11-2 in de beslissende game zijn tweede zege. Opvolgend kwam Hans tegen Meppelink wel ietwat beter in zijn spel, maar het bleek niet goed genoeg om een hatelijke nul te voorkomen. De strijd tussen de kopmannen werd in het voordeel van Frank beslist. Met 3x een 11-8 gamewinst pakte Frank tegen Zwama zijn derde winstpartij van de dag en kon een puike hattrick achter zijn naam schrijven. Dat Max in de slotpartij door tactisch slim te spelen wist te winnen hadden weinig mensen op voorhand durven te voorspellen. Max verdubbelde daarmee zijn winstpercentage en nog beter er zal een last van zijn schouders zijn gevallen.

Heren derde divisie: Hilversum 4 – Almeerspin 1:                                                           9 – 1

Danny Mol 2, René van de Velde 3, Raymond van Putten 3 het dubbelspel 1

Het verschil tussen de derde divisie en de hoofdklasse is al jarenlang groot.  De klinkende 9-1 overwinning van het vierde op het gepromoveerde Almeerspin is daar een voorbeeld van.

Niet dat dit zonder slag of stoot ging getuige de vier wedstrijden die pas in de beslissende game werden beslist. René van der Velde heeft al jarenlang een abonnement op het spelen van vijf setters en ook deze week speelde René 14 van het maximaal aantal te spelen 15 games.  In tegenstelling dat de vorige wedstrijden in deze competitie wist René nu wel aan de goede kant van de score te blijven en met een uitstekende hattrick verviervoudigde René zijn winstpartijen. Danny Mol kende een stroeve start en verloor zijn openingspartij met 5-11 in de beslissende game van Wesley van Wingerden die daarmee zijn eerste winstpartij van de competitie boekte. Opvolgend kreeg Danny de smaak te pakken en verloor in de loop van de wedstrijd slechts 1 game van Franky meijer. Kopman Raymond van Putten kroop tegen Van Wingerden door het oog van de naald door met 11-9 in de vijfde game nipt aan de goede kant van score te blijven en kon daarmee zijn eerste hattrick noteren.

Heren derde divisie: Hilversum 5 – Trias 1:                                               4 – 6

Jan Dubelaar 1, Tjarko Bosma 2 en Pieter Salentijn 1.

Zo rustig als het in de zaal was, zo luidruchtig was het bij het degradatieduel tussen het vijfde en hekkensluiter Trias. Kopman Jan Dubelaar startte tegen Koen Molewijk en had veel moeite met het onorthodoxe spel van de trias speler. Ondanks een 2-1 voorsprong speelde Jan zeer matig en volkomen terecht pakte Molewijk de verdiende winst. Hierna moest Pieter Salentijn tegen het onderaan staande Trias de stand gelijk trekken. Helaas ging Pieter mee in de malaise en werd in straight games aan de kant gezet door Bart van der Zanden. Daar waar Jan en Pieter verstek lieten gaan daar stond Tjarko Bosma op. Tegenstander Rik de Boer speelde een prima wedstrijd, maar Tjarko kende geen genade en met een 3-0 score maakte Tjarko de anslusshtreffer. De dubbel moest Hilversum weer langszij brengen. Tot aan een 9-6 voorsprong in de vijfde en beslissende game ging het goed voor het duo Tjarko/Jan. Totdat Jan geen enkele opening meer op tafel kreeg en Trias met 10-12 aan het langste eind trok. Na het dubbelspel was het Pieter om het roer om te gooien. Na een 2-0 voorsprong kwam Molewijk goed terug en moest een beslissende game uitkomst brengen. Hierin slaagde Pieter door met 11-8 aan het langste eind te trekken en de 2-3 tussenstand op de borden te brengen. Trias stoomde vervolgens door naar een 2-6 voorsprong en degradatie lag op de loer.

Op karakter pakte Tjarko met 11-6 in de vijfde game alsnog zijn tweede winstpartij. Jan wist – tegen de tot op dat moment nog ongeslagen van der Zanden – zijn vorm terug te vinden en won zijn enige wedstrijd van de dag. Doordat Huizen met 3-7 wist te winnen van HBC liepen de Hilversummers alsnog een punt in op HBC.