Eredivisie dames op kop na eerste speelronde

Beide damesteams laten geen spaan heel van US, reserves krijgen zwaar klop van de mannen van US 1. Het zesde speelt gelijk tegen US 2 en alle overige teams wisten ruim te winnen.

Dames eredivisie B: Hilversum 1 – US 1 :                                                  6 – 0

Lisette van Es 2, Alice Vos 2 en Heleen Hop 2.

Hilversum kan terugkijken op een uitstekende start van het jeugdige eredivisie team bij de dames. Daar waar Alice Vos en Heleen Hop al bij de Hilversumse jeugd te bewonderen waren, was het nieuwkomer Lisette van Es die vandaag de aftrap mocht nemen in de eerste van een reeks van 4 wedstrijden tussen Hilversum en US op de eerste Super Saturday. Lisette speelde zich onbevangen naar een 3-0 overwinning op Nathalie van Lierop en wist in het vervolg van de wedstrijd ook nog met dezelfde cijfers van Rianne Strik te winnen. Alice Vos had het in haar openingswedstrijd een stuk zwaarder. Tegenstandster Rianne kon Alice tot aan de vijfde en beslissende game bijbenen. Een uitstekende laatste en beslissende game van Alice zorgde voor een 2-0 voorsprong als tussenstand. Alice had het in haar 2e wedstrijd van de dag een stuk makkelijker getuige de 3-0 overwinning in games op Merit de Jeu. Last but not least was Heleen Hop die net als Alice tegen Merit een 3-0 gamescore op de borden zette en tegen Nathalie slecht een game hoefde af te staan. Een betere start is niet mogelijk en de kersverse coach Lex Bruijn was behoorlijk in zijn nopjes.

Dames eerste divisie: Hilversum 2 – US 2 :                        10 – 0

Angelique van de Bosch 3, Kelly Leideritz 3, Elisa Stuveling 3 en het dubbel 1.

Het tweede damesteam is dit seizoen toch echt een treetje hoger gaan spelen na het behaalde kampioenschap vorig seizoen in de tweede divisie. Het resultaat nu in de eerste divisie was toch echt een clean sheet, waarbij zowel Angelique, Kelly en Elisa een hattrick wisten te scoren.  Het tweede US  team bestaande uit maar liefst 10 speelsters kwam dit weekend opdraven met Rosalie van Es, Jeska Fritzsche en Heidi Offermanns. Alleen Heidi bleek in staat om een game naar zich toe te trekken. Volgende week tegen het vlaggenschip van Scyedam zal het de dames van het tweede een stukje moeilijker gemaakt worden zo is de verwachting.

Heren eerste divisie: Hilversum 2 – US 1:                                                  1 – 9

Hans den Blanken 0, Donald Hessing 0 , Wilfred Schipper 1.  

Dat het een zware wedstrijd zou worden tegen de pechvogels van vorig seizoen in de eerste divisie US werd vooraf verwacht, maar dat er uiteindelijk slechts 1 schamel punt op de borden kwam te staan was teleurstellend. Met name voor spelers zelf die meer hadden verdiend. Hans opende tegen de sterk spelende Pieter Danes en kwam op de beslissende momenten steeds iets tekort. Wel pakte Hans een prima gamewinst na een 0-2 achterstand maar daar bleef het bij. Vervolgens nam Wilfred zijn teamgenoten mee op sleeptouw door Dylan Kret alle hoeken van de zaal te laten zien. Het traditionele gameverlies van Wilfred bleef zelfs achterwege en de stand was weer gelijk. Hierna volgden de 3 belangrijkste wedstrijden van de avond voor de reserves. Donald begon nog ietwat onwennig tegen Angelo Antonietti getuige een 0-2 achterstand. Maar toen bij Donald alle remmen los gingen stond het publiek op de banken en Donald op een 2-2 tussenstand. Een mindere start in de beslissende vijfde game (1-5) maakte het uiteindelijke verschil tussen winst en verlies, want Angelo pakte met 8-11 de winst. De dubbel kende exact hetzelfde scenario ook hierbij een prima inhaalrace na een 0-2 achterstand door Hans en Wilfred en ook hier een nipt verlies: 9-11. Hierna de strijd tussen de kopmannen: Wilfred en Pieter.  Na een 4-9 en 5-10 voorsprong voor Pieter in de eerste game was het Wilfred die verrassend de gamewinst: 17-15 pakte. Daarna pakte Pieter het initiatief in de wedstrijd en wist deze spannende wedstrijd met 8-11 in de 5e game naar zich toe te trekken. In plaatst van een mogelijke 3-2 voorsprong stond er een 1-4 tussenstand op de borden. Hiermee was het verzet van Hilversum gebroken en liep US verder uit naar een 1-9 overwinning.  Alleen Wilfred deed in zijn laatste partij zeker niet onder voor Angelo, maar moest de Amsterdammer toch feliciteren.

Heren tweede divisie: Hilversum 3 –Vriendenschaar 1:                   6– 4

Frank van der Wurff 2, Max Koopman 1, Arnoud Meijer 2 en het dubbel 1

Het vorig jaar uit de tweede divisie gedegradeerde derde team dat op aanvraag wederom een plek in de tweede divisie toebedeeld had gekregen liet tegen Vriendenschaar zien dat de toewijzing gerechtvaardig blijkt.  Met name de homogeniteit viel op tegen de routine van Vriendenschaar. Frank kwam in zijn eerste wedstrijd tegen kopman Marco van der Meijden als een komeet uit de startblokken en op 1 game na walste Frank over Marco heen (3, 3 en 4 tegenpunten wist Marco te scoren daarin. Daarna was het aan Max om de arena te betreden. Tegenstander Thijs Groeneveld bleek net een maatje te groot voor Max. Ondanks een prima gewonnen derde game was het Thijs die aan het langste eind trok. Vervolgens boekte Arnoud een regelmatige 3-0 overwinning op Martijn van der Heide en stonden de Hilversummers weer op voorsprong. De rekbaarheid van het derde kwam in de dubbel heel duidelijk naar voren. Ondanks een 0-2 achterstand in games bleven Frank en Arnoud druk zetten en houden om uiteindelijk met een serie van drie games op rij de belangrijke overwinning binnen te slepen. Ook Max herhaalde dit sterke staaltje na een 0-2 achterstand tot ver in de vijfde en beslissende game. Toen de rook was opgetrokken bleek Marco met minimaal verschil 11-9 de partij toch naar zich toe te hebben getrokken. Hierna volgden 3 prima overwinningen van zowel Frank (op Martijn) als Max (op Martijn) als Arnoud (op Thijs) en kwamen de Hilversummers op een riante 6-2 voorsprong. Dat Arnoud vervolgens zijn meerdere moest erkennen in Marco en Frank in Thijs door beiden nipt in vijven te verliezen gaf aan dat er zeker meer in had gezeten en geeft goede perspectieven voor de komende wedstrijden.

Heren derde divisie: Hilversum 4 – HTC 2:                  9 – 1

Raymond van Putten 3, Wouter van der Mark 3, René Arbon 2 en het dubbel 1

Zoals vaker in de afgelopen jaren boekte het vierde een zeer ruime overwinning en liet aan nieuwkomer in de landelijke competitie HTC 2 zien dat men van goede huizen moeten komen om het Hilversum moeilijk te maken. Zeer ruime overwinningen werden behaald door zowel Raymond, Wouter en René Arbon. De enige die echt een vuist kon maken bij HTC was Ryan Saheblal. Ryan liet René in dit geval kansloos middels een 3-0 overwinning. Opvallend was wel dat de dubbel werd gewonnen door het Duo René en Wouter. Hopelijk is hiermee het lek boven en gaan de Hilversummers vaker de dubbel binnenslepen.

 

Heren derde divisie: Hilversum 5 – Blauw Wit 1  :                     8 – 2

Tjarko Bosma 2, Robert van der Horst 2, Jan Dubelaar 3 en het dubbel 1

De mannen van het vijfde troffen begonnen ietwat stroef aan hun wedstrijd tegen het Blauw Wit uit Almelo. Hetzij zeer nipt verloren zowel Tjarko: 10-12 in de beslissende vijfde game van Jos Reuvekamp als ook Robert met 8-11 (in vijven) van Erik Pijper hun wedstrijden en dankzij de overwinning van Jan op Ronnie Gierveld bleef de achterstand beperkt tot 1-2. Wie vervolgens het startsein gaf is niet bekend geworden, maar Hilversum was wakker, bleef dit tot aan de laatste slagenwisseling en boekte hiermee een uitstekende 8-2 overwinning.

Heren derde divisie: Hilversum 6 – US 2  :                    5 – 5

Danny Mol 0, André Louwen 2 , Erwin Knecht 2 en het dubbel 1  

De vierde en laatste Hilversum – US wedstrijd werd in de derde divisie gespeeld. Het uit de afdeling gepromoveerde zesde en laatste landelijke herenteam van Hilversum stond in haar sterkste opstelling achter de tafel. Na een degelijke overwinning van Erwin op US speler Gilles van Oorschot, was het aan Danny om te proberen hier een goed vervolg aan te geven. Tegenstander en oude bekende van Danny; Jos Prinzen wilde zijn huid in ieder geval duur verkopen in zijn openingswedstrijd zo luidde zijn strijdkreet. In een gelijk opgaande strijd met louter gamestanden van 11-9 bleek Danny ondanks prima spel en dito slagen toch aan het kortste eind te hebben getrokken. Toen ook André ditzelfde presteerde tegen Han Geluk stond het zesde onverwachts met 1-2 achter en moest de dubbel echt worden gewonnen. Enfin zo gezegd en zo uitgevoerd en na een 3-0 overwinning van Erwin en André was de stand weer gelijk: 2-2. Danny kwam zijn onnodig verlies in het verloop van de wedstrijd helaas niet meer te boven. André herpakte zich met 2 prima overwinningen op Jos en Gilles en Erwin zag in de laatste partij zijn hattrick in rook opgaan doordat Jos met zeer sterk spel Erwin kansloos liet.