Drie dikke overwinningen, een gelijkspel en één zware nederlaag voor landelijke teams

In de eerste ronde van de ‘terugwedstrijden’ werden veelal uitstekende resultaten geboekt. Er werd drie keer ruim gewonnen door dames 2, heren 2 en heren 4. Het vijfde speelde knap gelijk tegen koploper Smash. De meest in het oogspringende uitslag, helaas negatief, was die van het talentvolle derde team. Door een 9-1 nederlaag tegen Entac komt het degradatiespook dichterbij.

 

Swift (D) 1 – Dames 2: 2-8

Kelly Leideritz 1, Guusje Hendriks 3, Elisa Stuveling 3 en het dubbel

De dames koersen regelrecht op het kampioenschap in de tweede divisie. Ook Swift uit Deventer werd met ruime cijfers verslagen. Kelly won helaas maar één wedstrijd, maar Guusje en Elisa lieten er geen gras over groeien en wonnen al hun enkels. Bij de thuisclub wonnen Kimberley Scholten en Romy van Mierle ieder één wedstrijd. Het lijkt een kwestie van tijd voordat het team kampioen wordt. De nummer twee volgt op 11 punten en dat lijkt een onoverbrugbare kloof gezien het feit dat het team pas 10 punten heeft laten liggen in de eerste zes wedstrijden.

 

HBC 1 – Hilversum 2: 2-8

Wilfred Schipper 3, Hans den Blanken 2, Wouter Schoeber 2 en het dubbel

In de eerste wedstrijd van het seizoen werd HBC door heren 2 op een 10-0 nederlaag getrakteerd. In Heemstede werd meer tegenstand geboden, maar kon het team niet voorkomen dat er wederom dik werd verloren; 2-8.

Wouter verloor in zijn eerste wedstrijd met minimaal verschil van Tino Barba Rodriquez , maar herstelde zich uitstekend door overwinningen op Josco Maaskant en Fred van Oostenrijk. Hans verloor alleen van laatstgenoemde, maar zag ook kans zijn andere twee wedstrijden te winnen. Aan de wil van Wilfred leek even getwijfeld te worden, maar hij wil het team kampioen maken en daar begon hij zaterdag mee door drie overwinningen van 3-1. Ook het dubbel werd een prooi voor Hilversum, waardoor het team nu een voorsprong van 4 punten heeft op concurrent Groningen.

De onderlinge wedstrijd zal vermoedelijk gaan beslissen wie zich mag kronen tot kampioen in deze tweede divisie poule.

 

Entac 1 – Hilversum 3: 9-1

Frank van der Wurff 0, Max Koopman 0, Arnoud Meijer 1

De tweede helft van het seizoen begon met een uitwedstrijd tegen Entac uit Enschede. Max mocht beginnen tegen Arjan Schotmeijer. Zoals zo vaak, verloor Max ook nu weer met 3 close games (11-9, 11-7, 11-9). Zijn tweede partij tegen Thijs Smit, die Max thuis nog wist te winnen na een 2-0 achterstand, ging ditmaal met duidelijke cijfers naar Thijs. Tegen Tom Coenen kon Max bij 2-0 achter nog wel een game pakken, maar bij deze ene game bleef het helaas ook.
Frank had tegen Tom zeker kansen op winst, maar alle 3 games gingen nipt verloren. Tegen Arjan kwam Frank met goed spel 2-0 voor. Helaas kwam Arjan steeds beter in zijn spel en maakte steeds minder blokfouten. Frank kon er niet meer doorheen komen, waardoor deze partij met 3-2 naar Arjan ging. Tegen Thijs kwam Frank duidelijk te kort, wat resulteerde in een 3-0 nederlaag.

Arnoud begon direct tegen Thijs met een eerste game waarin alles lukte. Thijs kwam steeds beter in zijn spel en kon de volgende 3 games binnen slepen, al waren alle games nipt. Tegen Tom wist Arnoud een 2-0 achterstand ongedaan te maken en met zijn eerste 5-gamer dit seizoen wist Arnoud de enige eretreffer te maken. Tegen Arjan kon Arnoud duidelijk geen vuist meer maken op een 8-1 achterstand, waardoor Arjan zonder grote problemen deze partij wist te winnen.

Door deze 9-1 nederlaag komt het degradatiespook toch wel erg dichtbij. Hilversum 3 heeft de punten hard nodig, om enigszins in het spoor te blijven van de andere teams. Dat moet volgende week gebeuren tijdens de enige echte derby van de afdeling Midden, namelijk de thuiswedstrijd tegen Bijmaat.

 

VVV 2 – Hilversum 4: 2-8

René Arbon 2, René van der Velde 3, Raymond van Putten 3.

Om aansluiting te houden met een topklassering in de competitie zou er ruim gewonnen moeten worden van VVV. In een sfeervolle ambiance vond de wedstrijd plaats tegen het sympathieke team uit Leidschendam. Youngster Tim Nijdam viel uit en werd vervangen door de ervaren Rob d’Ancona. Veel profijt leverde dit niet op. Mede door een opspelende blessure verloor hij al zijn partijen kansloos.

Rob Bierhuis speelde aanmerkelijk beter dan in de heenwedstrijd. Van der Velde moest dan ook in de openingswedstrijd alle zeilen bijzetten om uiteindelijk in de 5e met 11-7 de zege binnen te slepen. Raymond leek een eenvoudige overwinning te behalen op de zeer talentvolle Nolan Schultz. Met 2 maal 11-4 leek er geen vuiltje aan de lucht. Nolan kwam sterk terug. Van Putten won de 5e echter overtuigend met 11-1. Het dubbel, tja het dubbel… Het zorgenkindje van dit team. Dit keer werden de beide Renees aan elkaar gekoppeld. Ondanks 2 matchpoints werd nipt met 14-12 in de 5e verloren. Het tweede en tevens laatste winstpunt voor VVV werd behaald door een makkelijke overwinning van Nolan op Arbon. In de laatste 2 partijen van de avond wist Rene van der Velde na een 2-0 achterstand knap met 12-10 in de 5e van Nolan te winnen. De andere Rene speelde een prima wedstrijd tegen Bierhuis. Met spectaculaire balwisselingen werd de wedstrijd met 11-8 in de 5e gewonnen.

Vervolgens werd de locatie verplaatst naar het andere bierhuis, waar Van Putten de innige relatie met de mannen van Vriendenschaar aanhaalde. Een prima overwinning met als gevolg dat de eerste plek, weliswaar gedeeld, heroverd is. Op de terugreis werd nog een broodje Gyros in het Utrechtse genuttigd. Met teamgenoot Van der Mark werd de tactiek (lees opstelling) voor de resterende wedstrijden doorgenomen, waarna de mannen na een versnapering in het appartement van Wouter door Arbon thuis afgezet werden.

 

Smash (M) 1 – Hilversum 5: 5-5

Tjarko Bosma 1, Robert van de Horst 1, Pieter Salentijn 2 en het dubbel

Heren 5 pakte 5 punten in de strijd om handhaving tegen de grootste kandidaat voor de titel, Smash uit Monster. Zonder kopman Dick Voois werd het een lastige avond en zag Hilversum zijn kans schoon om meer punten mee terug naar Hilversum te nemen. Er had zelfs een overwinning in gezeten als Tjarko zich niet had laten verrassen door invaller Johan Kuyvenhoven, die overigens verdienstelijk speelde. Wel won Tjarko vervolgens van Wim Gertenaar. Pieter wist wel van Johan te winnen en kon ook in de openingswedstrijd van Wim winnen. Toen ook Robert van Johan won en het dubbel ook naar heren 5 ging, leek een dikke overwinning in de maak. Ware het niet dat Sander Kuyvenhoven met goed spel alle drie de mannen te kijk zetten en de schade wist te beperken voor het sympathieke team. Desondanks werd er tevreden teruggeblikt op de avond en zag het de concurrentie om grotere achterstand komen.