Dames veroveren punt tegen landskampioen, heren kansloos tegen Itass/DTK’70

Voor het eerste dames en eerste herenteam stond er een pittige wedstrijd op het programma. Landskampioen Dozy Den Helder en het sterke Itass/DTK’70 kwamen op bezoek. Het bleef bij één puntje voor de thuisclub, maar deze was wel zwaarbevochten. 

Zo willoos als de Hilversumse dames zich naar de slachtbank lieten leiden in Den Helder, zoveel strijd werd er geleverd in de return tegen de regerend kampioen, Dozy Den Helder. Het begon al met de wedstrijd tussen Marianna Rolikova en de jonge Yoeke Gunsing. Volkomen kansloos in Den Helder en nu goed spelend en strijdend tot de laatste bal ging Marianna na een 2-1 voorsprong in games alsnog met 11-6 in de beslissende game ten onder. Alice Vos had tegen Melanie Bierdrager teveel last van de trage noppen op de backhand van haar tegenstander en stond regelmatig te ver van tafel om het Bierdrager echt moeilijk te maken. Desondanks kon het talrijke publiek genieten van prachtige rally’s net zoals trouwens in de laatste wedstrijd voor de pauze, waarin Lisette van Es het moest opnemen tegen de Chinese Zhang Yun. Ook hier mooi tafeltennis te zien, waarvoor beide speelsters regelmatig de handen op elkaar kregen. In drie krappe games ging ook deze partij naar Den Helder. Na de pauze bood Rolikova goed verzet tegen de sympathieke Bierdrager, maar kon niet voorkomen dat de speelster uit Bovenkarspel de partij naar zich toe trok. Twee speelsters die elkaar inmiddels door en door kennen van de vele jeugdtoernooien moesten het nu tegen elkaar opnemen. De laatste twee ontmoetingen tussen Van Es en Gunsing vielen in het voordeel van de laatste uit. Na een 2-1 voorsprong in games kwam Gunsing met 11-6 in de vierde game langszij. Bij een 8-5 voorsprong in de beslissende game nam coach Lex Bruijn een tactische time-out die voortreffelijk uitpakte. De eerste rally na de korte break verliep precies zoals door coach en speler doorgenomen en dat gaf de Hilversumse speelster zoveel zelfvertrouwen dat Gunsing geen punt meer scoorde. Door de 11-8 winst van Van Es in de vijfde game kon Hilversum de hatelijke nul op het scorebord wegpoetsen. In een wedstrijd met rally’s om van te smullen kon Vos het in de laatste wedstrijd helaas niet bolwerken tegen Zhang, maar met de 5-1 nederlaag en het vertoonde spel kunnen de Hilversumse speelsters de ontmoeting van komende week met SKF uit Veenendaal met vertrouwen tegemoet zien.

De heren hadden ook een zware wedstrijd op het programma. Het voor de finale getipte Itass/DKT’70 maakte die ambities in Hilversum meer dan waar. Een bijzondere wedstrijd voor, nu nog Hilversummer, Nathan van der Lee die volgend seizoen het tricot van de ploeg uit Klazienaveen zal dragen. Naast Nathan kwamen Jelle Goossens en Gamal de Groot in actie namens de thuisclub. Bij de bezoekers bleef Patrick Oeij aan de kant, waardoor Bas Hergelink, Michel de Boer en Barry Wijers op het wedstrijdformulier verschenen. Na bijna 3 uur tafeltennis konden de Hilversummers slechts games noteren wat veel te weinig was om in aanmerking te komen voor een overwinning. Van der Lee haalde niet zijn niveau en kon slechts een handvol punten noteren tegen een ontketende Wijers. Tegen De Boer werkte de Groninger in de derde game nog 4 matchpoints weg, maar tot gamewinst kwam hij niet. De Groot won de eerste game van Hergelink, maar daar bleef het bij. Ook tegen Wijers kwam de sympathieke Hilversummer niet in het stuk voor. Wederom voor een deel de verdienste van Wijers die nagenoeg foutloos tafeltennis liet zien. Volgens de aanwezige kenners was Goossens de positieve uitzondering die goed op weg leek om een 2-0 voorsprong in games te nemen tegen Hergelink, maar nadat die game toch verloren ging, kon Hergelink de derde en vierde game met goed spel winnen. Beter was de wedstrijd tegen De Boer waarin Goossens enkele fraaie winners liet noteren en goed bij kon blijven. Op het eind van de games bleek De Boer te solide waardoor Goossens niet tot gamewinst kwam. Door de forse nederlaag en de overige uitslagen, zakken de mannen van coach Bert Olofsen naar de één na laatste plaats. Het programma is echter gunstiger voor de Hilversummers aangezien nog tegen de drie concurrenten om lijfsbehoud wordt gespeeld. Aanstaande weekend spelen de heren een dubbel weekend; zaterdag thuis tegen FVT en op zondag wordt er een bezoek aan Scylla gebracht.