Dames geven US pak slaag, landelijke herenteams winnen niet

De landelijke herenteams zijn de voorjaarscompetitie gestart zonder overwinning. Alleen heren 1 kwam niet in actie. Dames 1 heeft de eredivisie succesvol hervat. Na een periode van 2 maanden zonder wedstrijd werd US in Amsterdam verslagen. 

 

Dames Eredivisie: US – TTV Hilversum 1: 0-6

Alice Vos 2, Marianna Rolikova 2 en Heleen Hop 2

De Hilversummers waren gebrand op een ruime zege tegen rode lantaarndrager US. In de strijd met Westa om de toch wel belangrijke zesde plaats mocht vandaag eigenlijk geen punt worden verspeeld. Een zesde plek die in de eindrangschikking voordelen geeft bij het spelen van de play-down wedstrijden na de competitie. Verder was het afwachten hoe de hamstrings van Alice het zouden houden. Zij was tenslotte tijdens haar eerste wedstrijd op de Afdelingskampioenschappen uitgevallen en ook afgelopen donderdag tijdens de haar eerste training in twee weken was nog niet alles koek en ei. Gelukkig was Alice zo verstandig om haar kwetsuur goed in te laten tapen door de fysio en met succes. Ondanks een trainingsachterstand of misschien wel dankzij speelde Alice twee prima wedstrijden, waarin ze alleen tegen de sterke Rianne Strik een game moest afgeven. Dat was dan ook het enige dat Hilversum deze avond heeft ‘weggegeven’. Marianna opende het bal met een strafexpeditie tegen Merit de Jeu die in drie games slechts 8 punten veroverde. In haar tweede wedstrijd had Marianna het alleen in de eerste game lastig, ook tegen Rianne, maar toen ze deze game toch met 14-12 kon binnenslepen was het pleit snel beslecht. Heleen speelde heel solide en speelde steeds op het juiste moment de goede ballen, waardoor zij eigenlijk de hele avond niet in de problemen kwam. Volgende week zullen de meiden vol aan de bak moeten om een puntje te scoren, want dan komt landskampioen Dozy Den Helder op bezoek. Aangezien ook heren 1 dan thuis speelt, hopen we op veel supporters.

Heren 1e divisie: SKF 1 – TTV Hilversum 2: 5-5

Wilfred Schipper 2, Wouter van der Mark 2 en Frank van der Wurff 1

Heren 2 begon de competitie in de eerste divisie in Veenendaal tegen SKF 1. Frank, Wilfred en Wouter begonnen alle drie scherp en brachten Hilversum dus verdiend op een 0-3 voorsprong. Met name Frank maakte indruk door in vier games kopman Mostert aan de kant te zetten. Het dubbel van Wilfred en Wouter ging kansloos verloren, waarna Wouter de mannen voor de pauze op 1-4 zette door Brenda eenvoudig aan de kant te zetten. Na de pauze was het echter SKF die de boventoon voerde en was het enkel Wilfred die op 5-4 gelukkig Pieter van der Berg nog versloeg waardoor Hilversum toch nog een gelijkspel uit het vuur wist te slepen. Al met al een terechte uitslag al overheerste toch een wat zure nasmaak na een 1-4 voorsprong. Over twee weken wacht de eerste thuiswedstrijd tegen VTV uit Nieuwegein, hopelijk kunnen de mannen dan wel een overwinning boeken.

Heren 3e divisie: Rijnsoever 1 – TTV Hilversum 3: 5-5

Max Koopman 2, Jan Dubelaar 2 en Tjarko Bosma 1

Team 3 mocht in hun eerste wedstrijd aantreden tegen Rijnsover 1. Een geheel nieuwe formatie en we hebben er allemaal veel zin in. Jan had in de eerste westrijd 3 games nodig om Johan Vliegenthart te verschalken. Johan had duidelijk te veel moeite met zijn service en backspin ballen. Vervolgens trad Max aan tegen Jeroen Holten. Max begon wat onwennig en had moeite met het vertragende spel van de goedspelende Jeroen. Echter bleef Max goed bij, want hij wist knap de 2de game te winnen. Hij verloor nipt de derde game met 11-9 en keek tegen een 2-1 achterstand aan. In de laatste game waren de blockballen van Johan te scherp en moest Max hem feliciteren met zijn overwinning. In de derde Partij won Tjarko vervolgens redelijk gemakkelijk van Nils Verkley met 3-1. Tjarko sloeg het aanbod of om met Max te dubbelen. Hij had wat slaap te kort. Dus konden Max en Jan tegen Jeroen en Nils aantreden. Na dat Max voor het serveren telkens naar de grond stond te wijzen, onder brak Jan even de game voor een korte uitleg, wat de tegenstanders wel konden waarderen. Echter hielp het niet want ze wisten maar 1 game te winnen. Stand 2-2.

Jan had in de vijfde partij tegen Jeroen hetzelfde probleem als Max. Moeite met zijn timing en Jeroen had weinig moeite met de spinballen van Jan. Na 3 games kon Jan weer op het bankje gaan zitten. Tjarko verloor onverwachts van de wat zwakkere Johan Vliegenthart in 4 games. Wederom had Tjarko veel problemen met timen. Zijn standaard eerste spinballen kreeg hij niet op tafel. Een tegenvaller waardoor we tegen een 4-2 achterstand aankeken. Gelukkig herpakte Max zich knap tegen Nils en won overtuigend in 3 games voor het aansluitende punt.  Met een 4-3 achterstand moest er nog wel wat gebeuren. Tjarko speelde zijn laatste partij een stuk sterker tegen hun sterkste man die al 2 overwinningen op zijn naam had staan. Jeroen liet ook zijn andere kwaliteiten zien. Elke spinbal die niet hard genoeg was nam hij over. Tjarko stond 2-1 achter in games en stond in de 4de game 10-7 voor. Hij sloeg 4 scorende ballen, die allemaal op een bewonderingswaardige manier geparreerd werden. Was dit geluk? Tjarko had graag een 5de game gespeeld want hij begon steeds sterker te spelen.

Verliezen was geen optie dus de laatste 2 partijen moesten gewonnen worden. Jan liet een game liggen in zijn laatste partij, maar na 4 games kon hij gefeliciteerd worden door Nils. Na dat Max aangaf “effe inkomen” na een 4-0 achterstand in de eerste game, won hij deze overtugend met 11-7 en verspilde hij in de andere 2 games ook niet veel tijd aan zijn tegenstander. Eindstand 5-5. We hadden liever een puntje meer gehad. Volgende wedstrijd tegen 21-up-1. Dan zal Wouter mee spelen en gaan we er weer vol goede moed tegen aan.

Heren 3e divisie: SKF 3 – TTV Hilversum 4: 8-2

René van der Velde 1, Danny Mol 1 en Pieter Salentijn 0

Pieter stond aan de aftrap van de voorjaarscompetitie tegenover Jasminka Oeij. Het verloop van deze wedstrijd was tekenend voor het gehele verloop van deze middag. Pieter leek na twee eenvoudig gewonnen games het eerste punt binnen te halen. Na verlies in de 3e game, leek het eerste punt voor het grijpen. Een 9-7 voorsprong kon echter niet in winst worden omgezet. In de beslissende Game kwam Pieter er niet meer aan te pas. Na kansloos verlies van René tegen Max van Amerongen, was Danny hard op weg om de aansluittreffer te maken. Ook Danny wist tegen clubgenoot Wouter Aangeenbrug een 2-0 voorsprong in games niet om te zetten in winst. Het dubbel bood voldoende winstkansen. Ook hierbij kon tot 2 maal toe een voorsprong in games niet worden verzilverd worden. Na het dubbel werd dezelfde reeks voortgezet. Pieter verloor met 11-9 in de 5e game van Jasminka. Danny kwam in een spannende vijfsetter als winnaar uit de bus! René doorbrak de reeks door onfortuinlijk te verliezen in 4 games van Wouter. De eerste winstpartij werd gehaald in partij 7. Pieter verloor de beslissende 4e game na een stuk of 6 matchpoints met 18-16. De teleurgestelde Pieter wist hieraan geen vervolg te geven tegen Wouter. Dat de laatste partij door René in in het voordeel van de Hilversummer viel, was op zijn minst opmerkelijk te noemen. Met een 2-0 voorsprong in games en 10-6 op het scorebord, leek er voor Jasminka geen vuiltje aan de lucht. Na 6 punten op rij, was de verlenging een feit. In de 4e game keek René tegen een achterstand aan (9-7). Ook hierbij waren 4 winners voldoende voor gamewinst. De start was de 5e game was wederom in het voordeel Jasminka. René wist de winst uit het vuur te slepen met het kleinst mogelijke verschil (11-9). Al met al een teleurstellend resultaat. Na afloop werd er al vooruitgekeken terugwedstrijd en de Hilversumburger.